EMLAK VERGİLERİNDE İADE DÖNEMİ BAŞLADI

GÜNDEM 06.12.2017 - 11:39, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2292+ kez okundu.
 

EMLAK VERGİLERİNDE İADE DÖNEMİ BAŞLADI

  Mevcut uygulama gereğince aldıkları yaşlılık ve emeklilik aylığından başka geliri olmayan kişiler, sahip oldukları tek gayrimenkulleri var ise bu gayrimenkulün 200 metrekareyi aşmaması durumunda emlak vergisi ödememekteler. Yeni uygulama gereğince geriye yönelik 5 (beş) yıl boyunca tek gayrimenkulü için yanlışlıkla ödeme yapmış olanlar bu ödemeleri artık belediyelerden talep edebilecekler. Uygulama, emekli olduktan sonra farklı bir işyerinde çalışarak gelir elde edenleri kapsamıyor. Türkiye’de vatandaşların vergi bilinci bulunmadığını vurgulayan TGM TREND Gayrimenkul Genel Müdürü Hakan ERİLKUN şunları söyledi: Ülkemizde 12 milyonu aşkın emekli vatandaşımız bulunuyor. Bunların pek çoğu bilmediği yada uğraşmak istemediği için tek konutu olsa bile emlak vergisini ödemeye devam ediyor. Oysa tek ve 200 metrekarenin altında konutu olanlar emlak vergisi ödemezler. Ayrıca yeni uygulama ile geriye yönelik 5 (beş) yıl için ödenmiş emlak vergileri belediyelerden talep edilebilir hale getirildi. Ancak bunun için gereken koşulların taşındığından emin olmak gerekli. Hak var ise ve verilmiş ise kullanılmalı ki toplum bilinci ile hareket edilebilsin; adaletli bir gelir dağılımı ile adaletli bir vergilendirme sisteminin birbirinin ayrılmaz parçası olduğunu unutmamak lazım. Vergi iade ödemelerinden kimler faydalanamayacaklar sorusuna da açıklık getiren Hakan ERİLKUN bazı kriterleri taşıyan kişilerin emekli ve tek konut sahibi olsa bile vergi istisnasından faydalanamayacağını şöyle ifade etti: Emekli olsa bile bir başka işyerinde çalışıp gelir elde etmeye devam edenler, birden fazla konutu bulunanlar vergi ödemeye devam edecekler. Ancak bankada birikimi bulunanların gelirleri yada eşinden dolayı ölüm aylığı alanların durumu vergi istisnasından faydalanmalarına engel teşkil etmez.   TGM TREND Gayrimenkul Hakkında: İnşaat, otomotiv ve sigorta sektörü ile interaktif medya alanlarında yaklaşık 45 yıldır faaliyet gösteren Konya merkezli Aydın Holding tarafından kurulan ve ‘Gayrimenkul Çözüm Merkezi’ konseptiyle hizmet veren ilk ve tek franchise zinciridir. TGM Trend Gayrimenkul İstanbul Ümraniye Şerifali, İstanbul Ataşehir, İstanbul Arnavutköy- Hadımköy, İstanbul Kartal, İstanbul Kayaşehir Bulvar, İstanbul Altunizade, İstanbul Kozyatağı, İstanbul Başakşehir Medikule, İstanbul Beykoz Kavacık, İzmir Karşıyaka, Konya Selçuklu, Eskişehir, Bursa İnegöl, Afyonkarahisar, Çorum, Trabzon, Ordu ve Kıbrıs Girne bölgelerinde olmak üzere toplam 18 bayisi bulunuyor.  

 

Mevcut uygulama gereğince aldıkları yaşlılık ve emeklilik aylığından başka geliri olmayan kişiler, sahip oldukları tek gayrimenkulleri var ise bu gayrimenkulün 200 metrekareyi aşmaması durumunda emlak vergisi ödememekteler. Yeni uygulama gereğince geriye yönelik 5 (beş) yıl boyunca tek gayrimenkulü için yanlışlıkla ödeme yapmış olanlar bu ödemeleri artık belediyelerden talep edebilecekler. Uygulama, emekli olduktan sonra farklı bir işyerinde çalışarak gelir elde edenleri kapsamıyor.

Türkiye’de vatandaşların vergi bilinci bulunmadığını vurgulayan TGM TREND Gayrimenkul Genel Müdürü Hakan ERİLKUN şunları söyledi: Ülkemizde 12 milyonu aşkın emekli vatandaşımız bulunuyor. Bunların pek çoğu bilmediği yada uğraşmak istemediği için tek konutu olsa bile emlak vergisini ödemeye devam ediyor. Oysa tek ve 200 metrekarenin altında konutu olanlar emlak vergisi ödemezler. Ayrıca yeni uygulama ile geriye yönelik 5 (beş) yıl için ödenmiş emlak vergileri belediyelerden talep edilebilir hale getirildi. Ancak bunun için gereken koşulların taşındığından emin olmak gerekli. Hak var ise ve verilmiş ise kullanılmalı ki toplum bilinci ile hareket edilebilsin; adaletli bir gelir dağılımı ile adaletli bir vergilendirme sisteminin birbirinin ayrılmaz parçası olduğunu unutmamak lazım.

Vergi iade ödemelerinden kimler faydalanamayacaklar sorusuna da açıklık getiren Hakan ERİLKUN bazı kriterleri taşıyan kişilerin emekli ve tek konut sahibi olsa bile vergi istisnasından faydalanamayacağını şöyle ifade etti: Emekli olsa bile bir başka işyerinde çalışıp gelir elde etmeye devam edenler, birden fazla konutu bulunanlar vergi ödemeye devam edecekler. Ancak bankada birikimi bulunanların gelirleri yada eşinden dolayı ölüm aylığı alanların durumu vergi istisnasından faydalanmalarına engel teşkil etmez.

 

TGM TREND Gayrimenkul Hakkında: İnşaat, otomotiv ve sigorta sektörü ile interaktif medya alanlarında yaklaşık 45 yıldır faaliyet gösteren Konya merkezli Aydın Holding tarafından kurulan ve ‘Gayrimenkul Çözüm Merkezi’ konseptiyle hizmet veren ilk ve tek franchise zinciridir. TGM Trend Gayrimenkul İstanbul Ümraniye Şerifali, İstanbul Ataşehir, İstanbul Arnavutköy- Hadımköy, İstanbul Kartal, İstanbul Kayaşehir Bulvar, İstanbul Altunizade, İstanbul Kozyatağı, İstanbul Başakşehir Medikule, İstanbul Beykoz Kavacık, İzmir Karşıyaka, Konya Selçuklu, Eskişehir, Bursa İnegöl, Afyonkarahisar, Çorum, Trabzon, Ordu ve Kıbrıs Girne bölgelerinde olmak üzere toplam 18 bayisi bulunuyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.