EMLAKÇILARA İMAR BARIŞI ANLATILDI

GÜNDEM 29.10.2018 - 17:38, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2242+ kez okundu.
 

EMLAKÇILARA İMAR BARIŞI ANLATILDI

Adana ESOB’a bağlı Emlakçılar Esnaf Odası tarafından düzenlenen İmar Barışı ve Getirdikleri konulu bilgilendirme toplantısı büyük ilgi gördü. Adana Ticaret Odası’nda yapılan toplantıya Adana ESOB ve Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Nihat Sözütek ile Oda Başkanı Rabi Ülkü Uçar, Çukurova Tapu Müdürü Nurettin Dağ , Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Yetkilileri, ATO Gayrimenkul Meslek Komitesi Üyeleri ile çok sayıda emlakçı esnafı katıldı. Oda Başkanı Ülkü Uçar, açılış konuşmasında törene katılarak kendilerini onure eden başta Birlik Başkanı Nihat Sözütek olmak üzere tüm konuklarına teşekkür ederken, Mayıs ayında kabul edilerek kısa süre sonra yasalaşan İmar Barışı’nın Türkiye’deki 12 – 13 milyon tapusuz ve imara uygun olmayan yapıyla ilgili “Yapı Kayıt Belgesi” verilmesini sonrasında bu belgenin tapuya dönüştürülmesini öngördüğünü söyledi.  Türkiye’de halen 26 milyonun üzerinde bağımsız yapı bulunduğunu, bunların imara aykırılık oranının ise yüzde 60 seviyesinde olduğuna dikkat çeken Uçar, bunun da ülkedeki 3 yapıdan birinin imara aykırı olduğu gerçeğini ortaya koyduğunu belirtti.  İmar Barışı’nın bir anlamda devlet ile vatandaşın barışması anlamına da geldiğini ifade eden Uçar, zor dönemden geçen inşaat ve emlak sektörünün rahatlaması için 31 Ekim 2018’de sona erecek tapu harcı ve KDV indiriminin kalıcı olması gerektiğini de ifade etti. Uçar, ayrıca Taşınmaz Ticari Yönetmeliği’ne göre yetki belgesi alma mecburiyeti için başvuruların 5 Aralık 2019’da sona ereceğine dikkat çekerek, müktesep haktan yararlanacakların acele etmesini istedi.  Adana ESOB Başkanı Nihat Sözütek de, işlerini güçlerini bırakıp, toplantıya katılma hassasiyeti gösteren emlakçı esnafına duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederken, İmar Barışı’nın hem devlet hem de vatandaşa büyük faydalar sağlayacağına inandığını,  af süresinin de 31 Aralık 2018’e kadar uzatılması gerektiğini söyledi. Toplantıda, Çukurova Tapu Müdürü Dağ da, katılımcılara İmar Barışı ve getirdikleri, başvuru sonrası yapılacaklar konusunda esnafları bilgilendirdi.

Adana ESOB’a bağlı Emlakçılar Esnaf Odası tarafından düzenlenen İmar Barışı ve Getirdikleri konulu bilgilendirme toplantısı büyük ilgi gördü. Adana Ticaret Odası’nda yapılan toplantıya Adana ESOB ve Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Nihat Sözütek ile Oda Başkanı Rabi Ülkü Uçar, Çukurova Tapu Müdürü Nurettin Dağ , Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Yetkilileri, ATO Gayrimenkul Meslek Komitesi Üyeleri ile çok sayıda emlakçı esnafı katıldı.

Oda Başkanı Ülkü Uçar, açılış konuşmasında törene katılarak kendilerini onure eden başta Birlik Başkanı Nihat Sözütek olmak üzere tüm konuklarına teşekkür ederken, Mayıs ayında kabul edilerek kısa süre sonra yasalaşan İmar Barışı’nın Türkiye’deki 12 – 13 milyon tapusuz ve imara uygun olmayan yapıyla ilgili “Yapı Kayıt Belgesi” verilmesini sonrasında bu belgenin tapuya dönüştürülmesini öngördüğünü söyledi. 

Türkiye’de halen 26 milyonun üzerinde bağımsız yapı bulunduğunu, bunların imara aykırılık oranının ise yüzde 60 seviyesinde olduğuna dikkat çeken Uçar, bunun da ülkedeki 3 yapıdan birinin imara aykırı olduğu gerçeğini ortaya koyduğunu belirtti.  İmar Barışı’nın bir anlamda devlet ile vatandaşın barışması anlamına da geldiğini ifade eden Uçar, zor dönemden geçen inşaat ve emlak sektörünün rahatlaması için 31 Ekim 2018’de sona erecek tapu harcı ve KDV indiriminin kalıcı olması gerektiğini de ifade etti. Uçar, ayrıca Taşınmaz Ticari Yönetmeliği’ne göre yetki belgesi alma mecburiyeti için başvuruların 5 Aralık 2019’da sona ereceğine dikkat çekerek, müktesep haktan yararlanacakların acele etmesini istedi. 

Adana ESOB Başkanı Nihat Sözütek de, işlerini güçlerini bırakıp, toplantıya katılma hassasiyeti gösteren emlakçı esnafına duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederken, İmar Barışı’nın hem devlet hem de vatandaşa büyük faydalar sağlayacağına inandığını,  af süresinin de 31 Aralık 2018’e kadar uzatılması gerektiğini söyledi.

Toplantıda, Çukurova Tapu Müdürü Dağ da, katılımcılara İmar Barışı ve getirdikleri, başvuru sonrası yapılacaklar konusunda esnafları bilgilendirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.