En lezzetli eğitim

03.03.2020 - 13:51, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2213+ kez okundu.
 

En lezzetli eğitim

Adana, Mersin ve Hataylı aşçılar, Milli Eğitim Bakanlığı ile Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu’nun işbirliğinde düzenlenen 5 günlük kursta 16 ilden 20 öğretmene balık çeşitleri ile karides, kalamar, ahtapot ve ıstakoz pişirmenin inceliklerini öğretti.
  Çukurovalı aşçılar, Adana’da düzenlenen Deniz Ürünleri Hazırlama, Pişirme ve Sunum Teknikleri Kursu’nda Türkiye’nin dört bir yanında görev yapan öğretmenlere balık ve deniz ürünlerinin en lezzetli haliyle pişirilip, sunulması konusunda eğitim verdi.  Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu’na (TAŞPAKON) bağlı Akdeniz Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu’na üye (AKAPAFED) Adana, Mersin ve Hatay’daki Aşçılar ve Pastacılar Derneği’nin deneyimli mutfak şefleri, 5 günlük eğitimde 16 ilden gelen 20 öğretmene balık çeşitleri ile karides, kalamar, ahtapot ve ıstakoz pişirmenin inceliklerini öğretti. GELECEĞİN MUTFAK ŞEFLERİNİ YETİŞTİREN ÖĞRETMENLER ADANA’DA BULUŞTU Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü’nün Sarıçam Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlediği Deniz Ürünleri Hazırlama, Pişirme ve Sunum Teknikleri Kursu’na Adana, Afyonkarahisar, Balıkesir, Manisa, Düzce, İstanbul, Aydın, Sivas, Ankara, Kırşehir, Sakarya, İzmir, Bursa, Muğla, Yozgat ve Gaziantep’ten öğretmenler katıldı. LEZZETİN PÜF NOKTALARINI ÖĞRETTİLER Metro Toptancı Market ve Sunar Elita Gıda’nın sponsorluğunda gerçekleştirilen etkinlikte Adana Aşçılar ve Pastacılar Derneği Başkanı Derviş Göçmen, Mersin Aşçılar ve Pastacılar Derneği Başkanı Musa Güvençli, Hatay Aşçılar ve Pastacılar Derneği Başkanımız Özgür Dede ile TAŞPAKON’a bağlı mutfak şefleri, kursiyer öğretmenlere teorik bilgiler aktarıp, uygulamalı eğitim verdi. Balık ve deniz ürünlerinin çeşitleri, tazeliğini koruması, temizleme, pişirim ve sunum başlıklarında verilen eğitimde, usta mutfak şefleri kursiyerlerle birlikte uygulama yaptı. ‘BİLGİ VE DENEYİMLERİMİZİ AKTARIRKEN, DOSTLUK KÖPRÜLERİ KURDUK’ Adana Aşçılar ve Pastacılar Derneği Başkanı Derviş Göçmen, eğitimin ardından yapılan sınavda kursiyer öğretmenlerin büyük başarı gösterdiğini belirtip, “Geleceğin mutfak şeflerini yetiştiren öğretmenlerimize balık ve deniz ürünlerini en lezzetli haliyle sofralarda sunulması için bilgi ve deneyimlerimizi aktardık. Mesleki eğitimin yanı sıra dostluk köprüleri kurup, Türk mutfağının daha iyi seviyelere yükselmesi için güç birliği yaptık. Milli Eğitim Bakanlığı yöneticilerinin TAŞKAPON yöneticilerimize ilettiği teşekkür mesajları, bütün yorgunluğumuzu unutturdu. Bundan sonraki süreçte de eğitim çalışmalarımıza yenilerini ekleyip, gastronomi dünyasına katkılar sunmanın gayreti içinde olacağız” diye konuştu.  
Adana, Mersin ve Hataylı aşçılar, Milli Eğitim Bakanlığı ile Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu’nun işbirliğinde düzenlenen 5 günlük kursta 16 ilden 20 öğretmene balık çeşitleri ile karides, kalamar, ahtapot ve ıstakoz pişirmenin inceliklerini öğretti.

 

Çukurovalı aşçılar, Adana’da düzenlenen Deniz Ürünleri Hazırlama, Pişirme ve Sunum Teknikleri Kursu’nda Türkiye’nin dört bir yanında görev yapan öğretmenlere balık ve deniz ürünlerinin en lezzetli haliyle pişirilip, sunulması konusunda eğitim verdi.  Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu’na (TAŞPAKON) bağlı Akdeniz Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu’na üye (AKAPAFED) Adana, Mersin ve Hatay’daki Aşçılar ve Pastacılar Derneği’nin deneyimli mutfak şefleri, 5 günlük eğitimde 16 ilden gelen 20 öğretmene balık çeşitleri ile karides, kalamar, ahtapot ve ıstakoz pişirmenin inceliklerini öğretti.

GELECEĞİN MUTFAK ŞEFLERİNİ YETİŞTİREN ÖĞRETMENLER ADANA’DA BULUŞTU
Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü’nün Sarıçam Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlediği Deniz Ürünleri Hazırlama, Pişirme ve Sunum Teknikleri Kursu’na Adana, Afyonkarahisar, Balıkesir, Manisa, Düzce, İstanbul, Aydın, Sivas, Ankara, Kırşehir, Sakarya, İzmir, Bursa, Muğla, Yozgat ve Gaziantep’ten öğretmenler katıldı.

LEZZETİN PÜF NOKTALARINI ÖĞRETTİLER
Metro Toptancı Market ve Sunar Elita Gıda’nın sponsorluğunda gerçekleştirilen etkinlikte Adana Aşçılar ve Pastacılar Derneği Başkanı Derviş Göçmen, Mersin Aşçılar ve Pastacılar Derneği Başkanı Musa Güvençli, Hatay Aşçılar ve Pastacılar Derneği Başkanımız Özgür Dede ile TAŞPAKON’a bağlı mutfak şefleri, kursiyer öğretmenlere teorik bilgiler aktarıp, uygulamalı eğitim verdi. Balık ve deniz ürünlerinin çeşitleri, tazeliğini koruması, temizleme, pişirim ve sunum başlıklarında verilen eğitimde, usta mutfak şefleri kursiyerlerle birlikte uygulama yaptı.

‘BİLGİ VE DENEYİMLERİMİZİ AKTARIRKEN, DOSTLUK KÖPRÜLERİ KURDUK’
Adana Aşçılar ve Pastacılar Derneği Başkanı Derviş Göçmen, eğitimin ardından yapılan sınavda kursiyer öğretmenlerin büyük başarı gösterdiğini belirtip, “Geleceğin mutfak şeflerini yetiştiren öğretmenlerimize balık ve deniz ürünlerini en lezzetli haliyle sofralarda sunulması için bilgi ve deneyimlerimizi aktardık. Mesleki eğitimin yanı sıra dostluk köprüleri kurup, Türk mutfağının daha iyi seviyelere yükselmesi için güç birliği yaptık. Milli Eğitim Bakanlığı yöneticilerinin TAŞKAPON yöneticilerimize ilettiği teşekkür mesajları, bütün yorgunluğumuzu unutturdu. Bundan sonraki süreçte de eğitim çalışmalarımıza yenilerini ekleyip, gastronomi dünyasına katkılar sunmanın gayreti içinde olacağız” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.