Engelleri aşmak için bir telefon yeter

GÜNDEM 20.07.2018 - 09:47, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1768+ kez okundu.
 

Engelleri aşmak için bir telefon yeter

ADANA-Zihinsil yetersizlik, görme yetersizliği, işitme yetersizliği, dil ve konuşma bozukluğu, bedensel engelli ve süreğen hastalığı, öğrenme güçlüğü çeken çocuklar ve yakınlarınız varsa Yüreğir Rehberlik ve Araştırma Merkezi, size bir telefon kadar yakın.
KİMLER BAŞVURABİLİR? Ücretsiz psikolojik danışma hizmetinden yararlanmak isteyen Yüreğir, Sarıçam, Ceyhan, Karataş ve Yumurtalık ilçelerinde ikamet edenler (3222) 328 48 40 numaralı telefondan dahili 313’ü tuşlayarak bizzat başvuruda bulunarak randevu alabiliyor.  Kaygı ve korku problemi, uyku ve davranış problemi ve  travmatik yaşantısı olan bireyler ile alt ıslatma, tırnak yeme, parmak emme gibi sorunları olanlar, aile psikolojik danışmanlığı hizmeti almak isteyenler ile psikolojik danışmanlık hizmeti olan tüm vatandaşlar başvuruda bulunabilir.  Başvuruda bulunacak kişi öğrenci ise okul ve kurumdan resmi üst yazı, okuldan bireysel destek inceleme formu, öğrenci ve velinin nüfus cüzdanı fotokopisi, bir adet de fotoğraf gerekiyor.  BİR ÇOK  ALANDA YARDIM SEÇENEĞİ  Bu merkezde iştah kontrolünden, seçmek istediğiniz meslek dalına kadarsize her alanda yardım seçeneği sunuluyor. Eğer öfkenizi kontrol edemiyor, aile ilişkilerinde mutsuz ve huzursuzsanız, uyku zorluğu da çekiyorsanı bu sorunlarınızın için de  (0322) 328 48 40 numaralı telefon ya da ramdevu.meb.gov.tr sitesinden Yüreğir Rehberlik ve Araştırma Merkezi’ne ulaşmak mümkün. Yüreğir Rehberlik ve Araştırma Merkezi, Yüreğir, Sarıçam, Ceyhan, Karataş ve Yumurtalık ilçelerinde yaşayan tüm bireylere hizmet veriyor.  ÖZEL EĞİTİM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ Yüreğir Rehberlik ve Araştırma Merkezi Özel Hizmetler bölümünde özel eğitim gerektiren çocukların tanılanması sürecinde  gerekli her türlü hizmet verilmektedir. Özel eğitimde, ailelere yönelik çeşitli bilgilendirme ile rahberlik program ve çalışmalarını ilgili birim ve kurumların işbirliğiyle planlar, uygular, değerlendirir ve izler. Özel eğitim kurumları ile kaynaştırma programı uygulayan okulların rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri servislerine yönetici ile öğretmenlerine özel eğitimde rahberlik ve psikolojik danışma hizmetleri konusunda gerekli destek hizmeti verir. Özel eğitim gerektiren öğrencilerin kendilerine , ailelerine ve eğitim kurumlarına yönelik onların gelişmelerini destekleyecek yayınlar hazırlar ve ilgililere ulaştırır.  ÖZEL EĞİTİM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ’NE KİMLER BAŞVURABİLİR Bu bölüme zihinsel yetersizlik, görme yetersizliği, işitme yetersizliği, dil ve konuşma bozukluğu, bedensel engelli ve süreğen hastalığı, gelişim geriliği, öğrenme güçlüğü, evde eğitim, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu olan bireyler ve aileleri başvuruda bulunabilir.  İSTENİLEN EVRAKLAR Engelli Sağlık Kurulu Raporu aslı ya da aslı gibidir onaylı örneği, incelenecek kişinin ve velisinin nüfus cüzdanı fotokopisi (T.C kimlik numaralı) okula kayıtlı öğrenciler için eğitisel değerlendirme isteği formu veya bireysel gelişim raporu (kapalı zarf içinde imzalı ve mühürlü olacak)  Devam ettiği özel eğitim kurumundan dönem sonu performans dağerlendirme formu ve performans kayıt tablosu…
ADANA-Zihinsil yetersizlik, görme yetersizliği, işitme yetersizliği, dil ve konuşma bozukluğu, bedensel engelli ve süreğen hastalığı, öğrenme güçlüğü çeken çocuklar ve yakınlarınız varsa Yüreğir Rehberlik ve Araştırma Merkezi, size bir telefon kadar yakın.

KİMLER BAŞVURABİLİR?
Ücretsiz psikolojik danışma hizmetinden yararlanmak isteyen Yüreğir, Sarıçam, Ceyhan, Karataş ve Yumurtalık ilçelerinde ikamet edenler (3222) 328 48 40 numaralı telefondan dahili 313’ü tuşlayarak bizzat başvuruda bulunarak randevu alabiliyor. 
Kaygı ve korku problemi, uyku ve davranış problemi ve  travmatik yaşantısı olan bireyler ile alt ıslatma, tırnak yeme, parmak emme gibi sorunları olanlar, aile psikolojik danışmanlığı hizmeti almak isteyenler ile psikolojik danışmanlık hizmeti olan tüm vatandaşlar başvuruda bulunabilir. 
Başvuruda bulunacak kişi öğrenci ise okul ve kurumdan resmi üst yazı, okuldan bireysel destek inceleme formu, öğrenci ve velinin nüfus cüzdanı fotokopisi, bir adet de fotoğraf gerekiyor. 
BİR ÇOK  ALANDA YARDIM SEÇENEĞİ 
Bu merkezde iştah kontrolünden, seçmek istediğiniz meslek dalına kadarsize her alanda yardım seçeneği sunuluyor.
Eğer öfkenizi kontrol edemiyor, aile ilişkilerinde mutsuz ve huzursuzsanız, uyku zorluğu da çekiyorsanı bu sorunlarınızın için de  (0322) 328 48 40 numaralı telefon ya da ramdevu.meb.gov.tr sitesinden Yüreğir Rehberlik ve Araştırma Merkezi’ne ulaşmak mümkün. Yüreğir Rehberlik ve Araştırma Merkezi, Yüreğir, Sarıçam, Ceyhan, Karataş ve Yumurtalık ilçelerinde yaşayan tüm bireylere hizmet veriyor. 
ÖZEL EĞİTİM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ
Yüreğir Rehberlik ve Araştırma Merkezi Özel Hizmetler bölümünde özel eğitim gerektiren çocukların tanılanması sürecinde  gerekli her türlü hizmet verilmektedir. Özel eğitimde, ailelere yönelik çeşitli bilgilendirme ile rahberlik program ve çalışmalarını ilgili birim ve kurumların işbirliğiyle planlar, uygular, değerlendirir ve izler. Özel eğitim kurumları ile kaynaştırma programı uygulayan okulların rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri servislerine yönetici ile öğretmenlerine özel eğitimde rahberlik ve psikolojik danışma hizmetleri konusunda gerekli destek hizmeti verir. Özel eğitim gerektiren öğrencilerin kendilerine , ailelerine ve eğitim kurumlarına yönelik onların gelişmelerini destekleyecek yayınlar hazırlar ve ilgililere ulaştırır. 
ÖZEL EĞİTİM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ’NE KİMLER BAŞVURABİLİR
Bu bölüme zihinsel yetersizlik, görme yetersizliği, işitme yetersizliği, dil ve konuşma bozukluğu, bedensel engelli ve süreğen hastalığı, gelişim geriliği, öğrenme güçlüğü, evde eğitim, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu olan bireyler ve aileleri başvuruda bulunabilir. 
İSTENİLEN EVRAKLAR
Engelli Sağlık Kurulu Raporu aslı ya da aslı gibidir onaylı örneği, incelenecek kişinin ve velisinin nüfus cüzdanı fotokopisi (T.C kimlik numaralı) okula kayıtlı öğrenciler için eğitisel değerlendirme isteği formu veya bireysel gelişim raporu (kapalı zarf içinde imzalı ve mühürlü olacak) 
Devam ettiği özel eğitim kurumundan dönem sonu performans dağerlendirme formu ve performans kayıt tablosu…

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.