ENGELLİLER EL ELE TOPYEKÜN MÜCADELE!

GÜNDEM 18.11.2019 - 13:57, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 909+ kez okundu.
 

ENGELLİLER EL ELE TOPYEKÜN MÜCADELE!

Adana’da sosyal hayata katılmaları, işsizlik ve ekonomik sorunlarla topyekün mücadele etmeleri için 26 engelli derneği arasında yerel bir ağ oluşturularak işbirliği sağlandı.
  26 ENGELLİ DERNEĞİ İLE ANLAŞTIK  Engelli Bireylere İş ve Meslek Edindirme Derneği (EBİMED) Yönetim Kurulu Başkanı Sabiha Taciser Derici, Avrupa Birliği’nce finanse edilen “Engelli Hizmetlerinde Çoklu Sistem Yaklaşımı” projesiyle engelli STK’larının  kurumsal, iletişim ve savunuculuk kapasitelerinin artırılacağını söyledi.  Adana’da 26 engelli derneğine ulaştıklarını belirterek, bu derneklerin yönetici ve üyelerine kurumsal kapasite artırıcı eğitimler verilmeye başlandığını hatırlatan Derici, engelli dernekleri arasında yerel bir ağ oluşturarak işbirliği ve savunuculuğun geliştirilmesini sağlayacaklarına dikkat çekti.  ETKİN VE HIZLI KARARLAR ALINACAK  Derici, engelli derneklerinin iş ve meslek edindirdiğini, sosyal ve ekonomik hayata etkin katılımlarını sağladığını ancak haklarının savunuculuğunu, iş ve meslek edindirilmesi için yerel yönetimlerle işbirliği yaparak karar alma süreçlerine etkin katılım sağlayamadıklarına dikkat çekti. Derici, “STK Eğitim Modülü, Engelli Bireye Sahip Anne-Baba Eğitim Modülü, Engelli Birey-Kardeş Eğitim Modülü, Engelli Birey ve Ailesi Psikolog Eğitim Modülü ile eğitimler veriyoruz. Bu sayede tüm engelli dernek üyelerinin bu modüller üzerinde uzmanlaşması sağlanacak.”
Adana’da sosyal hayata katılmaları, işsizlik ve ekonomik sorunlarla topyekün mücadele etmeleri için 26 engelli derneği arasında yerel bir ağ oluşturularak işbirliği sağlandı.

 


26 ENGELLİ DERNEĞİ İLE ANLAŞTIK 
Engelli Bireylere İş ve Meslek Edindirme Derneği (EBİMED) Yönetim Kurulu Başkanı Sabiha Taciser Derici, Avrupa Birliği’nce finanse edilen “Engelli Hizmetlerinde Çoklu Sistem Yaklaşımı” projesiyle engelli STK’larının  kurumsal, iletişim ve savunuculuk kapasitelerinin artırılacağını söyledi.  Adana’da 26 engelli derneğine ulaştıklarını belirterek, bu derneklerin yönetici ve üyelerine kurumsal kapasite artırıcı eğitimler verilmeye başlandığını hatırlatan Derici, engelli dernekleri arasında yerel bir ağ oluşturarak işbirliği ve savunuculuğun geliştirilmesini sağlayacaklarına dikkat çekti. 


ETKİN VE HIZLI KARARLAR ALINACAK 
Derici, engelli derneklerinin iş ve meslek edindirdiğini, sosyal ve ekonomik hayata etkin katılımlarını sağladığını ancak haklarının savunuculuğunu, iş ve meslek edindirilmesi için yerel yönetimlerle işbirliği yaparak karar alma süreçlerine etkin katılım sağlayamadıklarına dikkat çekti. Derici, “STK Eğitim Modülü, Engelli Bireye Sahip Anne-Baba Eğitim Modülü, Engelli Birey-Kardeş Eğitim Modülü, Engelli Birey ve Ailesi Psikolog Eğitim Modülü ile eğitimler veriyoruz. Bu sayede tüm engelli dernek üyelerinin bu modüller üzerinde uzmanlaşması sağlanacak.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.