“Engellilerin iş sevinci kursağında kalıyor”

GÜNDEM 17.07.2019 - 12:50, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2612+ kez okundu.
 

“Engellilerin iş sevinci kursağında kalıyor”

  ANKARA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) 88 puan alarak Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından memur olarak yerleştirilmesine rağmen işe başlatılmayan engellilerin sorununu meclis gündemine taşıdı. Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) soru önergesi sunan Dr. Şevkin, sınavda başarılı olup kamu kurum ve kuruluşlarına memur olarak yerleştirilmesine ve iş başvuru evraklarının istenmesine karşın işe başlatılmayan engelli vatandaşların sorununa çözüm bulunmasını istedi. ADANALI BİRSEN PATINLI ÖRNEĞİ… 2012 yılında trafik kazası geçirdikten sonra yüzde 75 engel raporu alan Adana ili Sarıçam ilçesi Boynuyoğun Mahallesi’nde ikamet eden Birsen Patınlı’nın Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) 88 puan alarak Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından üçüncü tercihi olan Mamak-Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na sivil memur olarak yerleştirildiğini,Milli Savunma Bakanlığı Personel Temin Dairesi Başkanlığı’nın 2019/Ocak ayında Birsen Patınlı’dan işe giriş için evrak istediğini, gereken evrakları eksiksiz gönderen Patınlı’nın aradan 5 ay geçtikten sonra memurluk şartlarını taşımadığı gerekçesiyle işlemlerinin sonlandırıldığına dair Hava Personel Albay, Daire Başkanı Alparslan Çongarlı imzasıyla bir yazı aldığını ifade eden Dr. Şevkin, emeğiyle, alın teriyle kamuda çalışma hakkı elde eden ancak iş sevinci kursağında bırakılan Patınlı gibi daha kaç engelli olduğunu sordu. ÖZEL KOMİSYON MU VAR? Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar tarafından yazılı olarak yanıtlandırılması talebiyle meclise soru önergesi sunan Dr. Şevkin, şu sorulara yanıt arıyor:   Türkiye’de KPSS sınavına girip başarılı olduktan sonra ve ÖSYM tarafından Milli Savunma Bakanlığı’na bağlı kurumlara yerleştirildiği halde işe başlatılmayan engelli var mıdır, varsa sayısı kaçtır? İşe yerleştirilmeyen engellilerin işe yerleştirilmeme gerekçeleri nelerdir? Yüzde 75 engelli Birsen Patınlı’nın başvurusunun reddedilmesinin gerekçeleri nelerdir? Milli Savunma Bakanlığı içerisinde işe yerleştirilmeler için Cumhurbaşkanlığı’ndan özel yetki alan bir komisyon kurulmuş mudur? Kurulduğu iddia edilen komisyonun işe alımlardaki rolü nedir? Komisyonun gerekçesiz aldığı keyfi kararlarla Birsen Patınlı gibi bir çok engelli vatandaşı mağdur ettiği doğru mudur? Birsen Patınlı örneğinde olduğu gibi KPSS’de başarılı olup ÖSYM tarafından yerleştirildiği halde işe başlatılmayan engelli vatandaşların yerleştirildikleri kurumlarda çalışmalarına yönelik bir çalışmanız olacak mıdır?

 

ANKARA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) 88 puan alarak Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından memur olarak yerleştirilmesine rağmen işe başlatılmayan engellilerin sorununu meclis gündemine taşıdı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) soru önergesi sunan Dr. Şevkin, sınavda başarılı olup kamu kurum ve kuruluşlarına memur olarak yerleştirilmesine ve iş başvuru evraklarının istenmesine karşın işe başlatılmayan engelli vatandaşların sorununa çözüm bulunmasını istedi.

ADANALI BİRSEN PATINLI ÖRNEĞİ…

2012 yılında trafik kazası geçirdikten sonra yüzde 75 engel raporu alan Adana ili Sarıçam ilçesi Boynuyoğun Mahallesi’nde ikamet eden Birsen Patınlı’nın Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) 88 puan alarak Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından üçüncü tercihi olan Mamak-Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na sivil memur olarak yerleştirildiğini,Milli Savunma Bakanlığı Personel Temin Dairesi Başkanlığı’nın 2019/Ocak ayında Birsen Patınlı’dan işe giriş için evrak istediğini, gereken evrakları eksiksiz gönderen Patınlı’nın aradan 5 ay geçtikten sonra memurluk şartlarını taşımadığı gerekçesiyle işlemlerinin sonlandırıldığına dair Hava Personel Albay, Daire Başkanı Alparslan Çongarlı imzasıyla bir yazı aldığını ifade eden Dr. Şevkin, emeğiyle, alın teriyle kamuda çalışma hakkı elde eden ancak iş sevinci kursağında bırakılan Patınlı gibi daha kaç engelli olduğunu sordu.
ÖZEL KOMİSYON MU VAR?
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar tarafından yazılı olarak yanıtlandırılması talebiyle meclise soru önergesi sunan Dr. Şevkin, şu sorulara yanıt arıyor:

 

  1. Türkiye’de KPSS sınavına girip başarılı olduktan sonra ve ÖSYM tarafından Milli Savunma Bakanlığı’na bağlı kurumlara yerleştirildiği halde işe başlatılmayan engelli var mıdır, varsa sayısı kaçtır?
  2. İşe yerleştirilmeyen engellilerin işe yerleştirilmeme gerekçeleri nelerdir?
  3. Yüzde 75 engelli Birsen Patınlı’nın başvurusunun reddedilmesinin gerekçeleri nelerdir?
  4. Milli Savunma Bakanlığı içerisinde işe yerleştirilmeler için Cumhurbaşkanlığı’ndan özel yetki alan bir komisyon kurulmuş mudur?
  5. Kurulduğu iddia edilen komisyonun işe alımlardaki rolü nedir?
  6. Komisyonun gerekçesiz aldığı keyfi kararlarla Birsen Patınlı gibi bir çok engelli vatandaşı mağdur ettiği doğru mudur?
  7. Birsen Patınlı örneğinde olduğu gibi KPSS’de başarılı olup ÖSYM tarafından yerleştirildiği halde işe başlatılmayan engelli vatandaşların yerleştirildikleri kurumlarda çalışmalarına yönelik bir çalışmanız olacak mıdır?
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.