Erkanlı öğrencilerin teknolojik başarısı

EĞİTİM 25.05.2019 - 13:46, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2667+ kez okundu.
 

Erkanlı öğrencilerin teknolojik başarısı

    Adana’da Erkan Okulları’na bağlı Özel Erkan Çukurova Teknoloji Koleji öğrencileri, 13’üncü Uluslararası MEB Robot Yarışması’nda ilk 10’da yer alarak üstün başarı gösterdiler. Adanalı öğrencilerin projesi, en az maliyetli ve en çok öğrenci odaklı proje özelliğiyle de ön plana çıktı.   Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’nce bu yıl 13’üncüsü düzenlenen Uluslararası Robot Yarışması’na toplam 4 bin proje katıldı. Özel Erkan Çukurova Teknoloji Koleji Elektrik-Elektronik Bölümü 11’inci sınıf öğrencileri Başak Kıyak ve Rıza Güngör de, Bölüm Başkanı Çağdaş Akkapulu’nun danışmanlığında, zümre öğretmenlerin de yardımıyla günlük hayatı kolaylaştırıp, güvenli yolculuk sağlamaya yönelik ‘donanım-yazılım’ geliştirdiler. ‘AOPA’ adlı projeleri ile Serbest Proje Kategorisi’ne katılan Adanalı öğrenciler, 129 proje arasında 9’uncu oldular. Yarışmada, ilk 10’a giren projelerin sahibi öğrenciler ödüllendirildiler. Uzaktan kontrol,  park asistanı ve otonom sürüş özelliklerine sahip araçla yarışan Adanalı öğrencilerin projesi, en az maliyetli ve en çok öğrenci odaklı proje olma özelliğiyle dereceye giren ilk 10 proje içerisinde ön plana çıktı.    Samsun’da elde ettikleri üstün başarıyla Adana’ya dönen öğrenciler okullarında da ödüllendirildiler. Erkan Eğitim Kurumları Koordinatörü Atilla Evren, Okul Müdürü Süha Orçun Bozlar, Bölüm Başkanı Çağdaş Akkapulu, Bölüm Öğretmenleri Ebru Altan, Ahmet İzgi, Davut Çiçeklipınar, Bilal Yıldırım’ın tebrik ettiği öğrenciler, “İlk 10’da yer almak ve projemizin birçok özelliğiyle dikkat çekmesi bizi mutlu etti” dediler. Gösterdikleri başarıyla okullarının ve Adana’nın sesini duyuran öğrencileriyle gurur duyduğunu kaydeden Koordinatör Atilla Evren de, “Günümüz sanayisi, Sanayi 4.0 ve Yapay Zeka üzerine gelişmeye devam etmektedir. Öğrencilerimiz bu alanda çalışmalar yapıp, bir sonraki yarışma için şimdiden hazırlanmaya başladılar. Günümüz elektrik-elektronik ve bilgisayar teknolojisinde gelişmeler sürekli artıyor. Bu gelişimleri de yakından takip eden okulumuz, geleceğin mesleklerinde uzman öğrencilerini yetiştirme hedefiyle eğitim veriyor” dedi.

 

 

Adana’da Erkan Okulları’na bağlı Özel Erkan Çukurova Teknoloji Koleji öğrencileri, 13’üncü Uluslararası MEB Robot Yarışması’nda ilk 10’da yer alarak üstün başarı gösterdiler. Adanalı öğrencilerin projesi, en az maliyetli ve en çok öğrenci odaklı proje özelliğiyle de ön plana çıktı.

 

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’nce bu yıl 13’üncüsü düzenlenen Uluslararası Robot Yarışması’na toplam 4 bin proje katıldı. Özel Erkan Çukurova Teknoloji Koleji Elektrik-Elektronik Bölümü 11’inci sınıf öğrencileri Başak Kıyak ve Rıza Güngör de, Bölüm Başkanı Çağdaş Akkapulu’nun danışmanlığında, zümre öğretmenlerin de yardımıyla günlük hayatı kolaylaştırıp, güvenli yolculuk sağlamaya yönelik ‘donanım-yazılım’ geliştirdiler. ‘AOPA’ adlı projeleri ile Serbest Proje Kategorisi’ne katılan Adanalı öğrenciler, 129 proje arasında 9’uncu oldular. Yarışmada, ilk 10’a giren projelerin sahibi öğrenciler ödüllendirildiler. Uzaktan kontrol,  park asistanı ve otonom sürüş özelliklerine sahip araçla yarışan Adanalı öğrencilerin projesi, en az maliyetli ve en çok öğrenci odaklı proje olma özelliğiyle dereceye giren ilk 10 proje içerisinde ön plana çıktı. 

 

Samsun’da elde ettikleri üstün başarıyla Adana’ya dönen öğrenciler okullarında da ödüllendirildiler. Erkan Eğitim Kurumları Koordinatörü Atilla Evren, Okul Müdürü Süha Orçun Bozlar, Bölüm Başkanı Çağdaş Akkapulu, Bölüm Öğretmenleri Ebru Altan, Ahmet İzgi, Davut Çiçeklipınar, Bilal Yıldırım’ın tebrik ettiği öğrenciler, “İlk 10’da yer almak ve projemizin birçok özelliğiyle dikkat çekmesi bizi mutlu etti” dediler. Gösterdikleri başarıyla okullarının ve Adana’nın sesini duyuran öğrencileriyle gurur duyduğunu kaydeden Koordinatör Atilla Evren de, “Günümüz sanayisi, Sanayi 4.0 ve Yapay Zeka üzerine gelişmeye devam etmektedir. Öğrencilerimiz bu alanda çalışmalar yapıp, bir sonraki yarışma için şimdiden hazırlanmaya başladılar. Günümüz elektrik-elektronik ve bilgisayar teknolojisinde gelişmeler sürekli artıyor. Bu gelişimleri de yakından takip eden okulumuz, geleceğin mesleklerinde uzman öğrencilerini yetiştirme hedefiyle eğitim veriyor” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.