Erkanlı öğretmenler yeni döneme hazır

EĞİTİM 31.08.2019 - 13:39, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1673+ kez okundu.
 

Erkanlı öğretmenler yeni döneme hazır

  Adana’nın eğitimde önde gelen markası Erkan Koleji’ndeki seminer haftası öğretmenlere verilen ev ödevi ile sonuçlandı. Hizmet İçi Eğitim Seminerleri kapsamında Erkanlı öğretmenlerle buluşan Eğitmen, Fütürist, Tedx Konuşmacısı Fırat Uzer, öğretmenlere ‘beyni şekillendiren hormonları artırıcı unsurları hayatlarında deneme’ konusunu ev ödevi vererek programını sonlandırdı. Erkan Koleji Adana Kampüsü’ndeki 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı seminer dönemi kapsamında Acıbadem Adana Hastanesi’nden Uzman Diyetisyen Çişem Gündüz Gizir, “Okul Hayatında Beslenme Önerileri”, Fırat Uzer, "Mutluluk Avuçlarımdaki Okulda",  Psikiyatrist-Psikoterapist Dr. Sabri Yurdakul da, “İş Yaşamında Motivasyon ve Verimlilik” konulu seminerler verdiler. İnteraktif gerçekleşen seminerlerde Gizir, öğrencilerin yanı sıra yetişkin bireylerin kötü beslenme alışkanlıklarına değindi, sağlıklı beslenme önerileri verdi. Kişisel motivasyona yönelik temel ihtiyaçlara değinen Dr. Yurdakul da, motivasyonu artırmak için, “Kısa ve uzun vadeli hedefler koyun. Motive olmuş gibi hareket edin, bir süre sonra öyle olacağını göreceksiniz. Yaptığınız işe konsantre olun. Espriyi silah olarak kullanın. Rutinin dışına çıkın. Kendinizi şımartın” önerilerinde bulundu. UZER’DEN ÖDEV Öğretmenlik mesleğini ‘ürünü en geç alınan meslek’ olarak nitelendiren Eğitmen, Fütürist, Tedx Konuşmacısı Fırat Uzer de, öğretmenlerin dünyanın en güzeli yavruların büyümesinde yoğun emekleri olan ulvi bir mesleği icra ettiklerine değindi. Hayat devam ettiği sürece her alanda sorunlarla karşılaşıldığını bildiren Uzer, “Her şeye rağmen mutlu olmanın sırrı kişinin kendisidir. Mutlu olmanız için kendini daha fazla tanımanız, keşfetmeniz gerekir. Mutluluk ellerimizde. Özgüvenimizi yüksek tutalım, sevelim, teşekkür edelim, takdir edelim, şükredelim ” diye konuştu. Seminer sonunda öğretmenlere ödev veren Uzer, “Beyni şekillendiren endorfin, serotonin, dopamin, oksitosin, melatonin hormonları bizleri mutlu eden, kaliteli uyumamızı sağlayan çok önemli hormonlar. Öğretmenlerimizin ev ödevi de bu hormonları artırıcı unsurlarını hayatlarında denemek. Bunu yaptığınızda hormonların sizlerin hayatında pozitif etkiler yaratacağını göreceksiniz. Bu ödevi de ben takip edeceğim” dedi.

 

Adana’nın eğitimde önde gelen markası Erkan Koleji’ndeki seminer haftası öğretmenlere verilen ev ödevi ile sonuçlandı. Hizmet İçi Eğitim Seminerleri kapsamında Erkanlı öğretmenlerle buluşan Eğitmen, Fütürist, Tedx Konuşmacısı Fırat Uzer, öğretmenlere ‘beyni şekillendiren hormonları artırıcı unsurları hayatlarında deneme’ konusunu ev ödevi vererek programını sonlandırdı.

Erkan Koleji Adana Kampüsü’ndeki 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı seminer dönemi kapsamında Acıbadem Adana Hastanesi’nden Uzman Diyetisyen Çişem Gündüz Gizir, “Okul Hayatında Beslenme Önerileri”, Fırat Uzer, "Mutluluk Avuçlarımdaki Okulda",  Psikiyatrist-Psikoterapist Dr. Sabri Yurdakul da, “İş Yaşamında Motivasyon ve Verimlilik” konulu seminerler verdiler. İnteraktif gerçekleşen seminerlerde Gizir, öğrencilerin yanı sıra yetişkin bireylerin kötü beslenme alışkanlıklarına değindi, sağlıklı beslenme önerileri verdi. Kişisel motivasyona yönelik temel ihtiyaçlara değinen Dr. Yurdakul da, motivasyonu artırmak için, “Kısa ve uzun vadeli hedefler koyun. Motive olmuş gibi hareket edin, bir süre sonra öyle olacağını göreceksiniz. Yaptığınız işe konsantre olun. Espriyi silah olarak kullanın. Rutinin dışına çıkın. Kendinizi şımartın” önerilerinde bulundu.

UZER’DEN ÖDEV

Öğretmenlik mesleğini ‘ürünü en geç alınan meslek’ olarak nitelendiren Eğitmen, Fütürist, Tedx Konuşmacısı Fırat Uzer de, öğretmenlerin dünyanın en güzeli yavruların büyümesinde yoğun emekleri olan ulvi bir mesleği icra ettiklerine değindi. Hayat devam ettiği sürece her alanda sorunlarla karşılaşıldığını bildiren Uzer, “Her şeye rağmen mutlu olmanın sırrı kişinin kendisidir. Mutlu olmanız için kendini daha fazla tanımanız, keşfetmeniz gerekir. Mutluluk ellerimizde. Özgüvenimizi yüksek tutalım, sevelim, teşekkür edelim, takdir edelim, şükredelim ” diye konuştu. Seminer sonunda öğretmenlere ödev veren Uzer, “Beyni şekillendiren endorfin, serotonin, dopamin, oksitosin, melatonin hormonları bizleri mutlu eden, kaliteli uyumamızı sağlayan çok önemli hormonlar. Öğretmenlerimizin ev ödevi de bu hormonları artırıcı unsurlarını hayatlarında denemek. Bunu yaptığınızda hormonların sizlerin hayatında pozitif etkiler yaratacağını göreceksiniz. Bu ödevi de ben takip edeceğim” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.