Erkanlı sağlıkçıların duygulandıran töreni

EĞİTİM 23.09.2019 - 14:28, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2123+ kez okundu.
 

Erkanlı sağlıkçıların duygulandıran töreni

    Adana Özel Erkan Sağlık Meslek Lisesi’nin son sınıf öğrencileri, hastanelerdeki stajları öncesi yemin ederek, mesleklerine ilk adımı attılar. Erkanlı öğrencilerin yemin töreni sırasında duygulu anlar yaşandı, gözleri dolan veliler, bu anı cep telefonlarıyla da kayıt altına aldılar.   Erkan Koleji Adana Kampüsü’ndeki Tiyatro Salonu’nda yapılan törende tek tek isimleri okunan son sınıf öğrencileri sahnedeki yerlerini aldılar. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehitler anısına saygı duruşunda bulunulmasının ardından, İstiklal Marşı seslendirildi. Okul eğitimlerinin son yılında, haftada 3 gün hastanelerde staj yapacak öğrencilere hitap eden Erkan Eğitim Kurumları Genel Koordinatörü İzzettin Yüzçelik, sağlığın önemine dikkat çekti. Dünyanın her yerinde sağlıklı nesil için eğitilmiş insanlara ihtiyaç olduğunu vurgulayan Yüzçelik, “Sağlık ordusunun değerli mensupları olan bu evlatlarımız, kollarında altın bilezikle mezun olacaklar.  Kendi kabiliyetlerine, mesleklerine olan saygısını, sevgisini iyi şekilde organize eder, kullanırlarsa, mesleklerinde usta olurlarsa, toplum da onlara saygı gösterirler. ‘Vatanını en çok seven işini en iyi şekilde yapandır’ diyen ulu önder Atatürk’ün sözünden de hareketle, işimizi en güzel şekilde yapalım. Sağlıklı yaşamak, sağlıklı düşünmek, ruh sağlığı, akıl sağlığı, beden sağlığı için çok önemli bir mesleğin mensuplarınız. Staj yaşamınızda ve ardından meslek hayatınızda başarılar diliyor, emeklerinden dolayı ailelerinizi, gayretlerinizden dolayı siz öğrencilerimizi kutluyorum” dedi. Okul Müdürü Abdullah Yakar da, öğrencilerin hastane ortamında şifa bulmak için gelenlere vicdanlarının sesini dinleyerek, yardım elini uzatarak, şefkat göstererek yardım etmeleri çağrısında bulundu, başarı diledi.   MESLEĞE İLK ADIM Hemşireliğin tarihsel gelişimi hakkında bilgi verilen törende, modern hemşireliğin kurucusu, dünyadaki ilk hemşire Florence Nightingale'in temsili yürüyüşü yapıldı. 74’ü Hemşire Yardımcılığı, 38’i Sağlık Bakım Teknisyenliği bölümünde okuyan 112 öğrencinin meslek andını okumaları sonrası, tören 10. Yıl Marşı’nı hep birlikte seslendirilmesi ile tören sona erdi. Meslekleri için önemli bir dönem geçirecek öğrencilerin yanı sıra velilerin de heyecanlı olduğu gözlenen törende, duygulanan bazı velilerin gözleri doldu. Kameralı cep telefonlarıyla yaptıkları kayıtlarla anı ölümsüzleştiren veliler, tören sonunda çocuklarıyla hatıra fotoğrafı çektirdiler, selfie yaptılar.

 

 

Adana Özel Erkan Sağlık Meslek Lisesi’nin son sınıf öğrencileri, hastanelerdeki stajları öncesi yemin ederek, mesleklerine ilk adımı attılar. Erkanlı öğrencilerin yemin töreni sırasında duygulu anlar yaşandı, gözleri dolan veliler, bu anı cep telefonlarıyla da kayıt altına aldılar.

 

Erkan Koleji Adana Kampüsü’ndeki Tiyatro Salonu’nda yapılan törende tek tek isimleri okunan son sınıf öğrencileri sahnedeki yerlerini aldılar. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehitler anısına saygı duruşunda bulunulmasının ardından, İstiklal Marşı seslendirildi. Okul eğitimlerinin son yılında, haftada 3 gün hastanelerde staj yapacak öğrencilere hitap eden Erkan Eğitim Kurumları Genel Koordinatörü İzzettin Yüzçelik, sağlığın önemine dikkat çekti. Dünyanın her yerinde sağlıklı nesil için eğitilmiş insanlara ihtiyaç olduğunu vurgulayan Yüzçelik, “Sağlık ordusunun değerli mensupları olan bu evlatlarımız, kollarında altın bilezikle mezun olacaklar.  Kendi kabiliyetlerine, mesleklerine olan saygısını, sevgisini iyi şekilde organize eder, kullanırlarsa, mesleklerinde usta olurlarsa, toplum da onlara saygı gösterirler. ‘Vatanını en çok seven işini en iyi şekilde yapandır’ diyen ulu önder Atatürk’ün sözünden de hareketle, işimizi en güzel şekilde yapalım. Sağlıklı yaşamak, sağlıklı düşünmek, ruh sağlığı, akıl sağlığı, beden sağlığı için çok önemli bir mesleğin mensuplarınız. Staj yaşamınızda ve ardından meslek hayatınızda başarılar diliyor, emeklerinden dolayı ailelerinizi, gayretlerinizden dolayı siz öğrencilerimizi kutluyorum” dedi. Okul Müdürü Abdullah Yakar da, öğrencilerin hastane ortamında şifa bulmak için gelenlere vicdanlarının sesini dinleyerek, yardım elini uzatarak, şefkat göstererek yardım etmeleri çağrısında bulundu, başarı diledi.

 

MESLEĞE İLK ADIM

Hemşireliğin tarihsel gelişimi hakkında bilgi verilen törende, modern hemşireliğin kurucusu, dünyadaki ilk hemşire Florence Nightingale'in temsili yürüyüşü yapıldı. 74’ü Hemşire Yardımcılığı, 38’i Sağlık Bakım Teknisyenliği bölümünde okuyan 112 öğrencinin meslek andını okumaları sonrası, tören 10. Yıl Marşı’nı hep birlikte seslendirilmesi ile tören sona erdi. Meslekleri için önemli bir dönem geçirecek öğrencilerin yanı sıra velilerin de heyecanlı olduğu gözlenen törende, duygulanan bazı velilerin gözleri doldu. Kameralı cep telefonlarıyla yaptıkları kayıtlarla anı ölümsüzleştiren veliler, tören sonunda çocuklarıyla hatıra fotoğrafı çektirdiler, selfie yaptılar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.