ERKEN DOĞANLARLA FARKLI BİR ETKİNLİK

GÜNDEM 19.11.2018 - 15:11, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1932+ kez okundu.
 

ERKEN DOĞANLARLA FARKLI BİR ETKİNLİK

Adana’da Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Prematüre Günü dolayısıyla bir etkinlik düzenlendi.  Başhekim Doç.Dr.Koray Daş, Yenidoğan Yoğun Bakım Hekimi Uzman Dr. Mustafa Kurthan Mert, Başhemşire Gülcan Ademoğlu etkinlikte, prematüre olarak dünyaya gözlerine açanlarla birlikte pasta kesti. Başhekim Daş, prematüre doğan çocuklarla ilgili farkındalık yapmayı amaçladıklarını bildirdi. Adana Şehir Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde hayatın ilk 4 haftasında prematüre (erken) ve zamanında doğan bebeklerde doğumsal, doğum sırası ve sonrasında oluşabilecek sağlık sorunları nedeniyle ileri düzey yoğun bakım ihtiyacı olan bebeklere hizmet verildiğini söyledi.  Uzman Dr. Mustafa Kurthan Mert’in verdiği bilgiye göre, Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde  solunum desteği kan değişimi, ışık tedavisi, ana toplar damarlara kateter yerleştirilmesi, kol ve bacakta yer alan ince damarlardan kalbe uzanan ince damar yolu, tamamen damar yolu ile aminoasit ve lipid içerikli beslenme uygulamaları, akciğer hava kaçağı tedavisi, karın zarı ve kan diyalizi, el değmeden atar damardan tansiyon ölçümü, beyin elektrosu, kalp ultrasonu, beyin ve diğer iç organların değerlendirilmesi için ultrason, erken doğan bebeklerin göz muayeneleri, anne eğitimi, emzirme desteği ve emzirme-anne sütü sağma  eğitimi, kanguru bakımının yapılabildiğini bildirdi.

Adana’da Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Prematüre Günü dolayısıyla bir etkinlik düzenlendi. 

Başhekim Doç.Dr.Koray Daş, Yenidoğan Yoğun Bakım Hekimi Uzman Dr. Mustafa Kurthan Mert, Başhemşire Gülcan Ademoğlu etkinlikte, prematüre olarak dünyaya gözlerine açanlarla birlikte pasta kesti. Başhekim Daş, prematüre doğan çocuklarla ilgili farkındalık yapmayı amaçladıklarını bildirdi. Adana Şehir Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde hayatın ilk 4 haftasında prematüre (erken) ve zamanında doğan bebeklerde doğumsal, doğum sırası ve sonrasında oluşabilecek sağlık sorunları nedeniyle ileri düzey yoğun bakım ihtiyacı olan bebeklere hizmet verildiğini söyledi. 
Uzman Dr. Mustafa Kurthan Mert’in verdiği bilgiye göre, Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde  solunum desteği kan değişimi, ışık tedavisi, ana toplar damarlara kateter yerleştirilmesi, kol ve bacakta yer alan ince damarlardan kalbe uzanan ince damar yolu, tamamen damar yolu ile aminoasit ve lipid içerikli beslenme uygulamaları, akciğer hava kaçağı tedavisi, karın zarı ve kan diyalizi, el değmeden atar damardan tansiyon ölçümü, beyin elektrosu, kalp ultrasonu, beyin ve diğer iç organların değerlendirilmesi için ultrason, erken doğan bebeklerin göz muayeneleri, anne eğitimi, emzirme desteği ve emzirme-anne sütü sağma  eğitimi, kanguru bakımının yapılabildiğini bildirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.