Ermenistan Dışişleri Bakanı: Türkiye İle Normalleşmeye Hazırız

DÜNYA 11.03.2017 - 10:40, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1929+ kez okundu.
 

Ermenistan Dışişleri Bakanı: Türkiye İle Normalleşmeye Hazırız

Ermenistan Dışişleri Bakanı Edvard Nalbandyan,Yunanistan Dışişleri Bakanı ile yaptığı basın toplantısında, Türkiye ile normalleşmeye hazır olduklarını açıkladı.
Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocyas ile Erivan'daki görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Edvard Nalbandyan, "Bildiğiniz gibi, Ermenistan Devlet Başkanı Serj Sarkisyan, Türk-Ermeni ilişkilerini düzeltme sürecini başlattı, ancak Türkiyeanlaşmaktan vazgeçti" dedi. "NORMALLEŞMEYE HAZIRIZ" Nalbandyan şaşırtıcı şekilde, Türkiye'nin anlaşmaya saygı göstermediğini iddia ederek şu ifadeleri kullandı: "Ermenistan, Türkiye ile ilişkileri ön koşulsuz olarak normalleştirmeye hazır. Umarız ki, Türkiye de bir gün böyle düşünür ve diğer ülkelerle yaptığı anlaşmalara saygı gösterir."   "AZERBAYCAN TOPRAKLARINI TERK EDİN" Türkiye'nin Ermenistan sınır kapısını kapatması Ermenistan ekonomisini olumsuz yönde etkiliyor. Ermenistan bu sınır trafiğinin yeniden açılmasını talep ediyor. Fakat Türkiye, Ermenistan'ın işgal altında bulundurduğu Azerbaycan topraklarını terk etmediği sürece sınırı açmayacağını ilan etti.
Ermenistan Dışişleri Bakanı Edvard Nalbandyan,Yunanistan Dışişleri Bakanı ile yaptığı basın toplantısında, Türkiye ile normalleşmeye hazır olduklarını açıkladı.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocyas ile Erivan'daki görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Edvard Nalbandyan, "Bildiğiniz gibi, Ermenistan Devlet Başkanı Serj Sarkisyan, Türk-Ermeni ilişkilerini düzeltme sürecini başlattı, ancak Türkiyeanlaşmaktan vazgeçti" dedi.

"NORMALLEŞMEYE HAZIRIZ"

Nalbandyan şaşırtıcı şekilde, Türkiye'nin anlaşmaya saygı göstermediğini iddia ederek şu ifadeleri kullandı: "Ermenistan, Türkiye ile ilişkileri ön koşulsuz olarak normalleştirmeye hazır. Umarız ki, Türkiye de bir gün böyle düşünür ve diğer ülkelerle yaptığı anlaşmalara saygı gösterir."

 

"AZERBAYCAN TOPRAKLARINI TERK EDİN"

Türkiye'nin Ermenistan sınır kapısını kapatması Ermenistan ekonomisini olumsuz yönde etkiliyor. Ermenistan bu sınır trafiğinin yeniden açılmasını talep ediyor. Fakat TürkiyeErmenistan'ın işgal altında bulundurduğu Azerbaycan topraklarını terk etmediği sürece sınırı açmayacağını ilan etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.