ES AİLESİNİN ÇOCUKLARI ARTIK EĞİTİMDEN GERİ KALMAYACAK

GÜNDEM 28.02.2021 - 16:18, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 2026+ kez okundu.
 

ES AİLESİNİN ÇOCUKLARI ARTIK EĞİTİMDEN GERİ KALMAYACAK

Adana'da, uzaktan eğitime erişim zorluğu yaşayan ihtiyaç sahibi öğrenci kardeşlerin yardım talebini, Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Adana Şubesi karşılıksız bırakmadı. Seyhan ilçesine bağlı Havuzlubahçe Mahallesi'nde yaşayan ve farklı derecelerde eğitim gören Es ailesinden 4 kardeş, pandemi nedeniyle internet üzerinden uzaktan eğitim şeklinde devam eden derslere, tabletleri olmadığı için katılım sağlayamıyorlardı. Maddi imkânsızlıklardan ötürü çocuklarının bu ihtiyacını karşılayamayan baba Halil Es, bazı hayırseverlerden yardım istese de, 'geç kaldığı' gerekçesi ve 'elimizdeki tabletleri dağıttık' cevabıyla geri çevrildi. 'Okumak isteyen öğrencinin derdini en iyi öğretmenler anlar' diye düşünen Halil Es, yaşadığı sıkıntıyı Eğitim-Bir-Sen Adana Şubesi yetkilileriyle paylaştı. 'Eğitimde feda edilecek bir öğrenci dahi olamaz' mantığıyla hareket eden Eğitim-Bir-Sen Adana Şubesi Yönetim Kurulu ise gerekeni yapmakta gecikmedi. 7 çocuklu Es ailesinin, okul çağındaki çocuklarının rahatça derslere girebilmesi için hayırseverler aracılığıyla yüksek çözünürlüklü bir tablet temin eden sendika yetkilileri bu duyarlı davranışıylarıyla takdir topladı. Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Başkan Yardımcıları Süleyman Samsa ve Kemal Kara, Es ailesini evinde ziyaret ederek, tableti teslim etti ve mutlulukları yüzlerinden okunan öğrenci kardeşlere başarılar diledi. Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Başkan Yardımcısı Süleyman Samsa; ''Bu süreçte tablet bilgisayarlara ekmek-su gibi ihtiyaç var. Es ailesinin yaşadığı maddi zorluğu öğrenince Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Başkanımız Mehmet Sezer hayırseverlere çağrıda bulundu. Onlar da sağ olsunlar bu tableti temin edip çocuklara ulaştırmak için bizlere teslim ettiler. Bu çocuklar hepimizin çocukları, yarınlarımız. Onun için eğitime yapılan her türlü yatırım insana yapılmış yatırımdır' dedi. Es ailesi de, sendika yöneticilerine teşekkür edip, kendilerini yalnız bırakmadıkları için mutlu olduklarını söylediler.


Adana'da, uzaktan eğitime erişim zorluğu yaşayan ihtiyaç sahibi öğrenci kardeşlerin yardım talebini, Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Adana Şubesi karşılıksız bırakmadı. Seyhan ilçesine bağlı Havuzlubahçe Mahallesi'nde yaşayan ve farklı derecelerde eğitim gören Es ailesinden 4 kardeş, pandemi nedeniyle internet üzerinden uzaktan eğitim şeklinde devam eden derslere, tabletleri olmadığı için katılım sağlayamıyorlardı.

Maddi imkânsızlıklardan ötürü çocuklarının bu ihtiyacını karşılayamayan baba Halil Es, bazı hayırseverlerden yardım istese de, 'geç kaldığı' gerekçesi ve 'elimizdeki tabletleri dağıttık' cevabıyla geri çevrildi. 'Okumak isteyen öğrencinin derdini en iyi öğretmenler anlar' diye düşünen Halil Es, yaşadığı sıkıntıyı Eğitim-Bir-Sen Adana Şubesi yetkilileriyle paylaştı. 'Eğitimde feda edilecek bir öğrenci dahi olamaz' mantığıyla hareket eden Eğitim-Bir-Sen Adana Şubesi Yönetim Kurulu ise gerekeni yapmakta gecikmedi.

7 çocuklu Es ailesinin, okul çağındaki çocuklarının rahatça derslere girebilmesi için hayırseverler aracılığıyla yüksek çözünürlüklü bir tablet temin eden sendika yetkilileri bu duyarlı davranışıylarıyla takdir topladı.

Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Başkan Yardımcıları Süleyman Samsa ve Kemal Kara, Es ailesini evinde ziyaret ederek, tableti teslim etti ve mutlulukları yüzlerinden okunan öğrenci kardeşlere başarılar diledi.

Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Başkan Yardımcısı Süleyman Samsa; ''Bu süreçte tablet bilgisayarlara ekmek-su gibi ihtiyaç var. Es ailesinin yaşadığı maddi zorluğu öğrenince Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Başkanımız Mehmet Sezer hayırseverlere çağrıda bulundu. Onlar da sağ olsunlar bu tableti temin edip çocuklara ulaştırmak için bizlere teslim ettiler. Bu çocuklar hepimizin çocukları, yarınlarımız. Onun için eğitime yapılan her türlü yatırım insana yapılmış yatırımdır' dedi.

Es ailesi de, sendika yöneticilerine teşekkür edip, kendilerini yalnız bırakmadıkları için mutlu olduklarını söylediler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.