ESKİ BAKANDAN ŞEHİRCİLİK GÜNÜ MESAJI

GÜNDEM 08.11.2018 - 16:29, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1034+ kez okundu.
 

ESKİ BAKANDAN ŞEHİRCİLİK GÜNÜ MESAJI

64. Dönem Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı:
Günümüz dünyasında vatandaşıyla her konu da iş birliği yapan katılımcı şehircilik anlayışı çok önemli bir noktaya gelmiştir. Kent planlaması, sadece mimarların değil, aynı zamanda sosyal bilimcilerin de dahil olduğu heyecan verici bir alandır. Küçük bir mimari dokunuş en sıradan alanları bile muhteşem mekanlara dönüştürebilir. Türkiye’nin yeni şehircilik vizyonuna geçiş için tüm paydaşların katılımı ile ortak aklın devreye sokulması, yeniden canlandırılması ile ilgili önemli yol kat edildi.  Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdogan’nın öncülüğünde sürdürülebilir şehircilik vizyonunun ulusal düzeyde ve yerelde kurumsallaştırılması ile ilgili hedefler belirlenerek, önemli adımlar atıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesinde şehirlerimizde kimlik, kentsel dönüşüm, şehirleşme, göç ve uyum, şehirleşmenin yeni vizyonunda yerel yönetimlerin rolü başlıkları altında alt yapı çalışmaları yapıldı. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan “Şehirleri inşa ederken onlara kendi ruhumuzdan da üfleriz, üflememiz gerekir.”diyerek çok anlamlı bir noktaya dikkat çekmektedir. İnsanımızın ruhunun, tarihsel birikiminin, toplumsal hassasiyetlerinin ve şehirli kimliğinin, yaşam alanlarından beklentilerini çok iyi biliyoruz. Sürdürülebilir ve kimlikli şehirlerin oluşması için tüm bunları referans olarak aldığımız "köklü medeniyetimize" sıkı sıkıya bağlıyız"  Kadim bir kültürü olan Adanamızın, geçmiş ile geleceği, sanatla mimariyi ve en önemlisi insan ile şehri bütünleştiren bir şehircilik anlayışıyla, sadece Türkiye’de değil Dünyada da pek çok şehre örnek olacağına inancım tamdır.  Bu düşüncelerle, Dünya Şehircilik Gününü kutluyor,  şehirlerimiz adına sorumluluk alan kuruluşlarımıza başarılar diliyor, tüm vatandaşlarımızı en kalbi duygularımla selamlıyorum.”    
64. Dönem Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı:

Günümüz dünyasında vatandaşıyla her konu da iş birliği yapan katılımcı şehircilik anlayışı çok önemli bir noktaya gelmiştir. Kent planlaması, sadece mimarların değil, aynı zamanda sosyal bilimcilerin de dahil olduğu heyecan verici bir alandır.

Küçük bir mimari dokunuş en sıradan alanları bile muhteşem mekanlara dönüştürebilir.

Türkiye’nin yeni şehircilik vizyonuna geçiş için tüm paydaşların katılımı ile ortak aklın devreye sokulması, yeniden canlandırılması ile ilgili önemli yol kat edildi. 

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdogan’nın öncülüğünde sürdürülebilir şehircilik vizyonunun ulusal düzeyde ve yerelde kurumsallaştırılması ile ilgili hedefler belirlenerek, önemli adımlar atıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesinde şehirlerimizde kimlik, kentsel dönüşüm, şehirleşme, göç ve uyum, şehirleşmenin yeni vizyonunda yerel yönetimlerin rolü başlıkları altında alt yapı çalışmaları yapıldı.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan “Şehirleri inşa ederken onlara kendi ruhumuzdan da üfleriz, üflememiz gerekir.”diyerek çok anlamlı bir noktaya dikkat çekmektedir. İnsanımızın ruhunun, tarihsel birikiminin, toplumsal hassasiyetlerinin ve şehirli kimliğinin, yaşam alanlarından beklentilerini çok iyi biliyoruz. Sürdürülebilir ve kimlikli şehirlerin oluşması için tüm bunları referans olarak aldığımız "köklü medeniyetimize" sıkı sıkıya bağlıyız" 

Kadim bir kültürü olan Adanamızın, geçmiş ile geleceği, sanatla mimariyi ve en önemlisi insan ile şehri bütünleştiren bir şehircilik anlayışıyla, sadece Türkiye’de değil Dünyada da pek çok şehre örnek olacağına inancım tamdır. 

Bu düşüncelerle, Dünya Şehircilik Gününü kutluyor,  şehirlerimiz adına sorumluluk alan kuruluşlarımıza başarılar diliyor, tüm vatandaşlarımızı en kalbi duygularımla selamlıyorum.”
 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.