Eski mezunlardan, Kız Lisesi Kütüphanesi’ne son sistem bilgisayar ve renkli yazıcı

KÜLTÜR-SANAT 20.12.2017 - 11:10, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2806+ kez okundu.
 

Eski mezunlardan, Kız Lisesi Kütüphanesi’ne son sistem bilgisayar ve renkli yazıcı

  Adana Kız Lisesi mezunu iş kadınları, okullarına sahip çıkmaya devam ediyor. Adana Kız Lisesi Mezunları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri, düzenledikleri kermesin geliriyle okulun kütüphanesine bilgisayar, dernek üyesi Matematik Öğretmeni Belgin Yilmaztürk de renkli yazıcı hediye etti. Dernek çatısı altında bir araya gelen eski mezunlar, okullarının ve eğitim gören öğrencilerin her türlü ihtiyaçlarını gidermek için adeta birbirleriyle yarış içerisindeler. Dernek Başkanı Belkıs Yakıcı ve Yönetim Kurulu Üyeleri; Zeynep Kırılmış, Nebile Özgentürk, Berrin Bilen, Zuhal Gizer, Aybeniz Kurdoğlu ve gönüllü üye iş kadınlarının organize ettiği kermesten elde edilen gelirle okula alınan son sistem bilgisayar ve dernek üyesi Matematik Öğretmeni Belgin Yılmaztürk’ün hediye ettiği renkli yazıcının teslim töreninde hazır bulunan öğrencilerle de tek tek ilgilenilerek, istekleri olup olmadıkları soruldu. ‘DAHA İYİ EĞİTİM İÇİN NE GEREKİYORSA YAPMAYA HAZIRIZ’ Adana Kız Lisesi’nin, 1932 yılından beri mezun verdiğini söyleyen Başkan Yakıcı, “Üyelerimiz arasında doktor, iş kadını, avukat gibi mesleğinde Adana’nın ilkleri arasında olan iş kadınlarımız var. Mezun olduk ama okulumuzun ihtiyaçlarını göz ardı etmedik. Derneğimiz vasıtasıyla yaptığımız etkinliklerden elde ettiğimiz gelirle, başta yatılı okuyan öğrencilerin ihtiyaçları olmak üzere, okulumuzun fiziki ihtiyaçlarının da giderilmesi noktasında çalışmalar yapıyoruz. Son olarak düzenlediğimiz kermesten elde ettiğimiz gelirle okulumuzun kütüphanesine bilgisayar ve renkli yazıcı aldık. Derneğimizin kurulduğu 1989 yılından beri okulumuzda okuyan ve mezun olup üniversiteyi kazanan öğrencilere burs vermekteyiz. Kariyer günleri, konferanslar, yazar ziyaretleri gibi etkinliklerle de kız öğrencilerimizin kültürel ve mesleki hedeflerini belirlemelerine yardımcı oluyoruz. Öğrencilerimizin daha iyi şartlarda eğitim görmeleri için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız” dedi. Daha sonra, Dernek Başkanı Tekstil Tasarımcısı Belkıs Yakıcı, Matematik Öğretmeni Belgin Yılmaztürk, Harita Mühendisi Seda Soyluol, Makine Mühendisi Aybeniz Kurdoğlu, Eğitim Uzmanı Zeynep Kırılmış, öğrenciler ve okulda görev yapan öğretmenler Volkan Abut, Feride Yavuz’la birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.

 

Adana Kız Lisesi mezunu iş kadınları, okullarına sahip çıkmaya devam ediyor. Adana Kız Lisesi Mezunları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri, düzenledikleri kermesin geliriyle okulun kütüphanesine bilgisayar, dernek üyesi Matematik Öğretmeni Belgin Yilmaztürk de renkli yazıcı hediye etti.

Dernek çatısı altında bir araya gelen eski mezunlar, okullarının ve eğitim gören öğrencilerin her türlü ihtiyaçlarını gidermek için adeta birbirleriyle yarış içerisindeler.

Dernek Başkanı Belkıs Yakıcı ve Yönetim Kurulu Üyeleri; Zeynep Kırılmış, Nebile Özgentürk, Berrin Bilen, Zuhal Gizer, Aybeniz Kurdoğlu ve gönüllü üye iş kadınlarının organize ettiği kermesten elde edilen gelirle okula alınan son sistem bilgisayar ve dernek üyesi Matematik Öğretmeni Belgin Yılmaztürk’ün hediye ettiği renkli yazıcının teslim töreninde hazır bulunan öğrencilerle de tek tek ilgilenilerek, istekleri olup olmadıkları soruldu.

‘DAHA İYİ EĞİTİM İÇİN NE GEREKİYORSA YAPMAYA HAZIRIZ’

Adana Kız Lisesi’nin, 1932 yılından beri mezun verdiğini söyleyen Başkan Yakıcı, “Üyelerimiz arasında doktor, iş kadını, avukat gibi mesleğinde Adana’nın ilkleri arasında olan iş kadınlarımız var. Mezun olduk ama okulumuzun ihtiyaçlarını göz ardı etmedik. Derneğimiz vasıtasıyla yaptığımız etkinliklerden elde ettiğimiz gelirle, başta yatılı okuyan öğrencilerin ihtiyaçları olmak üzere, okulumuzun fiziki ihtiyaçlarının da giderilmesi noktasında çalışmalar yapıyoruz. Son olarak düzenlediğimiz kermesten elde ettiğimiz gelirle okulumuzun kütüphanesine bilgisayar ve renkli yazıcı aldık. Derneğimizin kurulduğu 1989 yılından beri okulumuzda okuyan ve mezun olup üniversiteyi kazanan öğrencilere burs vermekteyiz. Kariyer günleri, konferanslar, yazar ziyaretleri gibi etkinliklerle de kız öğrencilerimizin kültürel ve mesleki hedeflerini belirlemelerine yardımcı oluyoruz. Öğrencilerimizin daha iyi şartlarda eğitim görmeleri için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız” dedi.

Daha sonra, Dernek Başkanı Tekstil Tasarımcısı Belkıs Yakıcı, Matematik Öğretmeni Belgin Yılmaztürk, Harita Mühendisi Seda Soyluol, Makine Mühendisi Aybeniz Kurdoğlu, Eğitim Uzmanı Zeynep Kırılmış, öğrenciler ve okulda görev yapan öğretmenler Volkan Abut, Feride Yavuz’la birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.