"Esnaf hazırlıklarını tamamladı Adanalıları bekliyor"

GÜNDEM 25.07.2019 - 13:30, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2233+ kez okundu.
 

"Esnaf hazırlıklarını tamamladı Adanalıları bekliyor"

  ADANA - Adana ESOB Başkanı Nihat Sözütek, bayram alışverişine çıkacak Adanalılardan, AVM ve zincir marketler yerine, her bütçeye ve zevke uygun seçenekler sunan güvenilir, bilinir esnafı, özellikle mahalle esnafını tercih etmelerini istedi. Başkan Sözütek vatandaşları, merdiven altı tabir edilen, kaçak ve sağlıksız koşullarda üretim, satış yapan bayram fırsatçılarına karşı da dikkatli olmaları konusunda uyardı. Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB) ve Minibüsçüler Odası Başkanı Nihat Sözütek, küçük esnaf ve sanatkarın Kurban Bayramı öncesi hazırlıklarını tamamladığını ve alışveriş için vatandaşları beklediğini söyledi. Ekonomik göstergelerdeki olumsuz tablo ve gün aşırı gelen zamların esnaf ve sanatkarı darboğaza sürüklediğini dile getiren Birlik Başkanı Sözütek, bayram alışverişinin esnafa can simidi olacağını kaydetti. Kurban Bayramı nedeniyle yapılacak harcamaların piyasaları canlandıracağına işaret eden Başkan Sözütek, bunun da esnaf ve sanatkara olumlu yansımasını beklediklerini kaydetti. Bayramların esnaf için sevinç kaynağı ve alışveriş etme sebebi olduğunu vurgulayan Başkan Sözütek, "Birçok sektörden esnafımız vatandaşın taleplerini karşılamak için hazırlıklarını  yaptı. Konfeksiyoncudan terziye, bakkaldan manava, fırıncıdan pastaneciye, şarküteriden kasaba, bıçakçıdan bileyiciye, taksiciden dolmuşçuya kadar tüm sektörlerde heyecanla bayramın gelmesi bekleniyor. Bayram alışverişine çıkacak vatandaşlar çarşı pazara hareketlilik getirecek. Piyasaların canlanması doğal olarak esnafımızın da yüzünü güldürecek" dedi. Küçük esnafta her bütçeye ve zevke uygun seçenekler bulunduğunun altını çizen Başkan Sözütek, bayram alışverişine çıkacak Adanalıların güvenilir, bilinir esnafı, özellikle mahalle esnafını tercih etmelerini istedi. Başkan Sözütek, "Kesesini ve sağlığını düşünen her vatandaşımıza, yıllardır mahallesinde hizmet veren, güvendiği, tanıdığı, hem ekonomik hem de hijyen kurallarına özen gösteren mahalle esnafını tercih etmelerini öneriyorum. Esnafımızda her keseye uygun ürünler mevcut. Vatandaşlarımız dilediği ürünü mahallesindeki esnaftan gönül rahatlığıyla satın alarak, tüketebilir" ifadelerini kullandı. Vatandaşlara, bayram alışverişi nedeniyle artan talebi fırsata çevirmek isteyen istismarcılara karşı dikkatli olmaları uyarısında bulunan Başkan Sözütek, merdiven altı" tabir edilen yerlerde üretilen tatlı, börek ve çikolatadan uzak durulması, Kurban Bayramı ikramlıkları için mahalle pastaneleri ve şekerlemecilerinin  tercih edilmesi gerektiğini vurguladı. Başkan Sözütek, insan sağlığını hiçe sayarak üretim ve satış yapanlara karşı da İl Ticaret Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Tarım Müdürlüğü yetkililerini denetim görevlerini yerine getirmeye çağırdı.

 

ADANA - Adana ESOB Başkanı Nihat Sözütek, bayram alışverişine çıkacak Adanalılardan, AVM ve zincir marketler yerine, her bütçeye ve zevke uygun seçenekler sunan güvenilir, bilinir esnafı, özellikle mahalle esnafını tercih etmelerini istedi. Başkan Sözütek vatandaşları, merdiven altı tabir edilen, kaçak ve sağlıksız koşullarda üretim, satış yapan bayram fırsatçılarına karşı da dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB) ve Minibüsçüler Odası Başkanı Nihat Sözütek, küçük esnaf ve sanatkarın Kurban Bayramı öncesi hazırlıklarını tamamladığını ve alışveriş için vatandaşları beklediğini söyledi. Ekonomik göstergelerdeki olumsuz tablo ve gün aşırı gelen zamların esnaf ve sanatkarı darboğaza sürüklediğini dile getiren Birlik Başkanı Sözütek, bayram alışverişinin esnafa can simidi olacağını kaydetti.

Kurban Bayramı nedeniyle yapılacak harcamaların piyasaları canlandıracağına işaret eden Başkan Sözütek, bunun da esnaf ve sanatkara olumlu yansımasını beklediklerini kaydetti. Bayramların esnaf için sevinç kaynağı ve alışveriş etme sebebi olduğunu vurgulayan Başkan Sözütek, "Birçok sektörden esnafımız vatandaşın taleplerini karşılamak için hazırlıklarını  yaptı. Konfeksiyoncudan terziye, bakkaldan manava, fırıncıdan pastaneciye, şarküteriden kasaba, bıçakçıdan bileyiciye, taksiciden dolmuşçuya kadar tüm sektörlerde heyecanla bayramın gelmesi bekleniyor. Bayram alışverişine çıkacak vatandaşlar çarşı pazara hareketlilik getirecek. Piyasaların canlanması doğal olarak esnafımızın da yüzünü güldürecek" dedi.

Küçük esnafta her bütçeye ve zevke uygun seçenekler bulunduğunun altını çizen Başkan Sözütek, bayram alışverişine çıkacak Adanalıların güvenilir, bilinir esnafı, özellikle mahalle esnafını tercih etmelerini istedi. Başkan Sözütek, "Kesesini ve sağlığını düşünen her vatandaşımıza, yıllardır mahallesinde hizmet veren, güvendiği, tanıdığı, hem ekonomik hem de hijyen kurallarına özen gösteren mahalle esnafını tercih etmelerini öneriyorum. Esnafımızda her keseye uygun ürünler mevcut. Vatandaşlarımız dilediği ürünü mahallesindeki esnaftan gönül rahatlığıyla satın alarak, tüketebilir" ifadelerini kullandı.

Vatandaşlara, bayram alışverişi nedeniyle artan talebi fırsata çevirmek isteyen istismarcılara karşı dikkatli olmaları uyarısında bulunan Başkan Sözütek, merdiven altı" tabir edilen yerlerde üretilen tatlı, börek ve çikolatadan uzak durulması, Kurban Bayramı ikramlıkları için mahalle pastaneleri ve şekerlemecilerinin  tercih edilmesi gerektiğini vurguladı. Başkan Sözütek, insan sağlığını hiçe sayarak üretim ve satış yapanlara karşı da İl Ticaret Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Tarım Müdürlüğü yetkililerini denetim görevlerini yerine getirmeye çağırdı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.