ESNAF NEFES ALDI!

GÜNDEM 16.05.2018 - 10:08, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2168+ kez okundu.
 

ESNAF NEFES ALDI!

Adana’da şehir içinde ulaşımı sağlayan dolmuş ve minibüs güzergahlarındaki değişiklikten dolayı zorda kalan esnafa adeta “can suyu” geldi. Büyükşehir Belediyesi, 4 dolmuş kooperatifinin Vakıflar Sarayı önünden Kızılay caddesine doğru yolcu taşımasına imkan tanıdı. Esnaf, Alimünif Yeğenağa caddesinde artacak yolcu taşımacılığıyla buraya yeniden canlılık geleceğine inandıklarını söyledi.
5 CADDEDE TRAFİK DÜZENLEMESİ  Adana Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi, 21 Ocak’ta kent içi trafiği akışını rahatlatmak için değişiklik yaptı. Çarşı merkezindeki; Abidinpaşa, Kızılay, Ali Münif Yeğenağa, İnönü ve Sefa Özler caddeleri ‘tek yön’ olarak düzenlendi. Cemal Gürsel ve Çakmak caddeleri de Belediye otobüsü, Özel halk otobüsü ve dolmuş geçişine kapatıldı. Düzenlemeyle çarşı trafiğinin bazı bölümleri rahatladı, ancak bazı yerlerde trafik yoğunluğu arttı.  BAZI ESNAF KEPENK KAPATTI  Güzergâhlarda yapılan değişiklikle bazı esnaflar kepenk kapatmak zorunda kalırken bazıları ise konuyu Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ye katıldığı bir davette iletmeyi başardı. Başkan Sözlü, trafik düzenlemesini savunarak kendisine iletilen şikayetleri dikkate alarak yeni bir güncelleme yapabileceklerini söyledi. Konunun yakından takipçisi olan Mısır Çarşısı esnaflarından Kemal Sündük, Adana Büyükşehir Belediyesi’nin Anadolu, Yamaçlı, Seyhan Çukobirlik ve Meydan kooperatiflerinin geçişlerini yeniden Ali Münif Yeğenağa caddesine kaydırdığını söyledi.  ŞİMDİ YÜZLERİ GÜLÜYOR Sündük, 4 dolmuş güzergâhının Mısır Çarşısı’nın bulunduğu caddeye verilmesinin işlerini canlandırdığını söyledi. Sündük, Mısır Çarşısı’nın önemli bir alışveriş merkezi olduğunu hatırlatarak, belediyenin yüzlerce esnafı düşünerek yaptığı yeni değişiklikle yüzlerinin güldüğünü sözlerine ekledi. Unlu mamul işletmecisi Zekeriya Yeniay, güzergâh değişikliğinin işlerini durma noktasına getirdiğini ancak yetkililerin seslerine kulak vermeleriyle rahat bir nefes aldıklarını söyledi. Yeniay, “İşlerimizin bu saatten sonra daha iyi olacağını düşünüyorum” dedi.
Adana’da şehir içinde ulaşımı sağlayan dolmuş ve minibüs güzergahlarındaki değişiklikten dolayı zorda kalan esnafa adeta “can suyu” geldi. Büyükşehir Belediyesi, 4 dolmuş kooperatifinin Vakıflar Sarayı önünden Kızılay caddesine doğru yolcu taşımasına imkan tanıdı. Esnaf, Alimünif Yeğenağa caddesinde artacak yolcu taşımacılığıyla buraya yeniden canlılık geleceğine inandıklarını söyledi.

5 CADDEDE TRAFİK DÜZENLEMESİ 
Adana Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi, 21 Ocak’ta kent içi trafiği akışını rahatlatmak için değişiklik yaptı. Çarşı merkezindeki; Abidinpaşa, Kızılay, Ali Münif Yeğenağa, İnönü ve Sefa Özler caddeleri ‘tek yön’ olarak düzenlendi. Cemal Gürsel ve Çakmak caddeleri de Belediye otobüsü, Özel halk otobüsü ve dolmuş geçişine kapatıldı. Düzenlemeyle çarşı trafiğinin bazı bölümleri rahatladı, ancak bazı yerlerde trafik yoğunluğu arttı. 
BAZI ESNAF KEPENK KAPATTI 
Güzergâhlarda yapılan değişiklikle bazı esnaflar kepenk kapatmak zorunda kalırken bazıları ise konuyu Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ye katıldığı bir davette iletmeyi başardı. Başkan Sözlü, trafik düzenlemesini savunarak kendisine iletilen şikayetleri dikkate alarak yeni bir güncelleme yapabileceklerini söyledi. Konunun yakından takipçisi olan Mısır Çarşısı esnaflarından Kemal Sündük, Adana Büyükşehir Belediyesi’nin Anadolu, Yamaçlı, Seyhan Çukobirlik ve Meydan kooperatiflerinin geçişlerini yeniden Ali Münif Yeğenağa caddesine kaydırdığını söyledi. 
ŞİMDİ YÜZLERİ GÜLÜYOR
Sündük, 4 dolmuş güzergâhının Mısır Çarşısı’nın bulunduğu caddeye verilmesinin işlerini canlandırdığını söyledi. Sündük, Mısır Çarşısı’nın önemli bir alışveriş merkezi olduğunu hatırlatarak, belediyenin yüzlerce esnafı düşünerek yaptığı yeni değişiklikle yüzlerinin güldüğünü sözlerine ekledi. Unlu mamul işletmecisi Zekeriya Yeniay, güzergâh değişikliğinin işlerini durma noktasına getirdiğini ancak yetkililerin seslerine kulak vermeleriyle rahat bir nefes aldıklarını söyledi. Yeniay, “İşlerimizin bu saatten sonra daha iyi olacağını düşünüyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.