ESNAFIN SORUNLARINI GÖRMEZDEN GELMEYİN!

GÜNDEM 25.01.2020 - 15:47, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1580+ kez okundu.
 

ESNAFIN SORUNLARINI GÖRMEZDEN GELMEYİN!

    YAŞATMA ÇALIŞMALARI YAPILMALI Adana’da son bir yıl içinde 2 bin 438 işyeri kepenk kapattı. İYİ Parti Adana milletvekili İsmail Koncuk, “Türkiye son dönemde yüksek enflasyon ve Türk lirasının değer kaybıyla birlikte ekonomik açıdan sıkıntılı bir dönem yaşıyor. Hükümet acilen esnafın sorunlarını görmeli, esnafı yaşatmak için ivedilikle tedbirler almalıdır” çağrısı yaptı.   RESMİ VERİLERE GÖRE DURUM BU Koncuk, Ticaret Bakanlığı’nın geçtiğimiz günlerde kendisinin verdiği bir soru önergesine cevap gönderdiğini söyledi. Koncuk, bakanlığın Merkezi Sicil Kayıt Sistemi (MERSİS) ile Esnaf ve Sanatkârlar Bilgi Sistemi (ESBİS) sorguları sonucu yaptığı açıklamaya göre, 15 yılda Türkiye’de 2 milyon 653 bin 689 işyerinin kepenk kapattığının görüldüğüne dikkat çekti.   ÇAREYİ KEPENK KAPATMADA BULDULAR! Koncuk, “Esnaf ve sanatkârlar artan maliyetler karşısında, zor durumdan kurtulmak için kredi kullanıyor ve kullandıkları kredileri ödemekte zorlanıyor; icra takibi ile karşı karşıya kalıyor. Yaşadıkları olumsuzlar üzerine bir de işyeri kirası ve sigorta primlerini dahi ödeyemez duruma geldiğinden çareyi işyerlerini kapatmakta buluyor” dedi.

 

 

YAŞATMA ÇALIŞMALARI YAPILMALI

Adana’da son bir yıl içinde 2 bin 438 işyeri kepenk kapattı. İYİ Parti Adana milletvekili İsmail Koncuk, “Türkiye son dönemde yüksek enflasyon ve Türk lirasının değer kaybıyla birlikte ekonomik açıdan sıkıntılı bir dönem yaşıyor. Hükümet acilen esnafın sorunlarını görmeli, esnafı yaşatmak için ivedilikle tedbirler almalıdır” çağrısı yaptı.

 

RESMİ VERİLERE GÖRE DURUM BU

Koncuk, Ticaret Bakanlığı’nın geçtiğimiz günlerde kendisinin verdiği bir soru önergesine cevap gönderdiğini söyledi. Koncuk, bakanlığın Merkezi Sicil Kayıt Sistemi (MERSİS) ile Esnaf ve Sanatkârlar Bilgi Sistemi (ESBİS) sorguları sonucu yaptığı açıklamaya göre, 15 yılda Türkiye’de 2 milyon 653 bin 689 işyerinin kepenk kapattığının görüldüğüne dikkat çekti.

 

ÇAREYİ KEPENK KAPATMADA BULDULAR!

Koncuk, “Esnaf ve sanatkârlar artan maliyetler karşısında, zor durumdan kurtulmak için kredi kullanıyor ve kullandıkları kredileri ödemekte zorlanıyor; icra takibi ile karşı karşıya kalıyor. Yaşadıkları olumsuzlar üzerine bir de işyeri kirası ve sigorta primlerini dahi ödeyemez duruma geldiğinden çareyi işyerlerini kapatmakta buluyor” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.