ESNAFSEVER VEKİLLER!

GÜNDEM 17.01.2020 - 16:07, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1637+ kez okundu.
 

ESNAFSEVER VEKİLLER!

    Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Adana milletvekilleri Ayhan Barut, Orhan Sümer ile Müzeyyen Şevkin, esnafın yaşadığı sorunları Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) dile getirmekte adeta birbiriyle yarışıyor.   BARUT: ESNAFA DA TEŞVİK VERİLSİN CHP’li Barut, siftahsız dükkan kapatan esnaf ile sanatkara prim ödemelerinde  indirim ve kolaylık sağlanmasını isteyerek, "Büyük şirketlere sunulan teşvik ve destekler esnafa da verilsin" dedi. Barut, ekonominin çarkını döndüren esnafın prim ödemelerinin 12 aylığına durdurulmasını da teklif etmişti.   SÜMER MOBİLYACININ DERDİNİ ANLATTI CHP’li Orhan Sümer, mobilyada KDV’nin yüzde 8’e çekilmesine karşın mobilya hammaddesinde KDV’nin yüzde 18’de olduğunu belirterek, bu durumun mobilya ihracatçılarını zor duruma düşürdüğünü, hammadde KDV’sinin de yüzde 8’e indirilmesi gerektiğine dikkat çekti.   ŞEVKİN KAMYONCULARIN SESİ OLDU CHP milletvekili Müzeyyen Şevkin ise kamyoncuların 6 ay ertelenen Ulaştırma Elektronik Takip ve Denetim Sistemi uygulaması, e-fatura, düşük ücret, yüksek yakıt ve vergi giderleri sebebiyle iflasın eşiğine geldiğini belirterek, esnafın kullanımı oldukça zor uygulamalarla karşı karşıya bırakılmasının yeni sorunlar oluşturacağına vurgu yaptı.

 

 

Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Adana milletvekilleri Ayhan Barut, Orhan Sümer ile Müzeyyen Şevkin, esnafın yaşadığı sorunları Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) dile getirmekte adeta birbiriyle yarışıyor.

 

BARUT: ESNAFA DA TEŞVİK VERİLSİN

CHP’li Barut, siftahsız dükkan kapatan esnaf ile sanatkara prim ödemelerinde  indirim ve kolaylık sağlanmasını isteyerek, "Büyük şirketlere sunulan teşvik ve destekler esnafa da verilsin" dedi. Barut, ekonominin çarkını döndüren esnafın prim ödemelerinin 12 aylığına durdurulmasını da teklif etmişti.

 

SÜMER MOBİLYACININ DERDİNİ ANLATTI

CHP’li Orhan Sümer, mobilyada KDV’nin yüzde 8’e çekilmesine karşın mobilya hammaddesinde KDV’nin yüzde 18’de olduğunu belirterek, bu durumun mobilya ihracatçılarını zor duruma düşürdüğünü, hammadde KDV’sinin de yüzde 8’e indirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

 

ŞEVKİN KAMYONCULARIN SESİ OLDU

CHP milletvekili Müzeyyen Şevkin ise kamyoncuların 6 ay ertelenen Ulaştırma Elektronik Takip ve Denetim Sistemi uygulaması, e-fatura, düşük ücret, yüksek yakıt ve vergi giderleri sebebiyle iflasın eşiğine geldiğini belirterek, esnafın kullanımı oldukça zor uygulamalarla karşı karşıya bırakılmasının yeni sorunlar oluşturacağına vurgu yaptı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.