FAKÜLTE BİRİNCİLERİNE TEBRİK MEKTUBU

EĞİTİM 15.11.2017 - 14:51, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2047+ kez okundu.
 

FAKÜLTE BİRİNCİLERİNE TEBRİK MEKTUBU

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılında üniversitelerin fakültelerini birincilikle kazanan öğrencilere, YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç imzasını taşıyan bir belge göndererek başarılarını kutladı. Çukurova Üniversitesi Yönetimi Senato Toplantısı’nda fakültelere birincilikle yerleşen öğrencilere bu belgeleri verirken, Üniversite tarafından öğrencilere laptop hediye edildi.
Çukurova Üniversitesi Senatosu 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı toplantılarından birini Senatörlerin katılımı ile Akif Kansu Toplantı Salonu’nda gerçekleştirdi. Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar başkanlığında toplanan Çukurova Üniversitesi Senatosu’nun ilk gündem maddesi, fakültelere birincilikle yerleşen öğrencilere YÖK tarafından gönderilen kutlama belgelerinin verilmesiydi.   YÖK Başkanı Fakülteleri Birincilikle Kazanan Öğrencilere Mektup Yazdı. Fakültelere birincilikle yerleşen 17 öğrenciye YÖK’ün gönderdiği kutlama belgesi Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar tarafından verildi. YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç imzasını taşıyan ve Hüseyin Kurşun (Ziraat Fakültesi), Selin Özkanbaş (Tıp Fakültesi), Cennet Kaçucan (Tıp Fakültesi KKTC), Seyran Didem Dizdar (Fen-Edebiyat Fakültesi), Gökhan Dönmez (Mühendislik Mimarlık Fakültesi), Merve Kırmızıgül (İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi), Musa Umut Akdeniz Doğan (Eğitim Fakültesi), Veysel Vural (İlahiyat Fakültesi), Mehmet Ali Çakar (Su Ürünler Fakültesi), Mehmet Ali Daşbaşı (Diş Hekimliği Fakültesi), İlayda Başer (Güzel Sanatlar Fakültesi), Abuzer Yalçın (Hukuk Fakültesi), Alperen Kaya (Eczacılık Fakültesi), Azime Kılıç (Kozan İşletme Fakültesi), Hatice Aksay (Ceyhan Veterinerlik Fakültesi) adlı öğrencilerin isimlerinin yer aldığı mektupta;   “Değerli Öğrencimiz, 2017-2018 Üniversite giriş sınavlarında aldığınız puanla, fakültenizi 1. olarak kazandınız ve kayıt yaptırdınız. Bu sonuç sizin, ailenizin ve bizim ortak sevincimizdir. Bu mektubu, bir ortak sevincin bir ifadesi olarak yazıyorum. Ülkemizin geleceği ve yüksek hedeflerimiz için sizleri fevkalade önemsiyoruz.  Sizleri yetiştirirken nitelikli bir meslek sahibi olmanızı, mesleğinizin yanı sıra, evrensel değerler ve de kendi kültürümüzün değerleri ile donanarak yetişmenizi arzuluyoruz. Bu süreçte 21. yüzyıl size yaşam boyu öğrenmeyi zorunlu kılıyor. Üniversite eğitimi size mesleki bilginin yanında, araştırmayı, ifade özgürlüğünü ve farklı fikirlere saygı ile yaklaşmayı da öğretecektir. Bilim felsefesi, insana saygı, yurt sevgisi ve iman duygusu en önemli hayat göstergeniz olmalıdır.   Sevgili Öğrencimiz, Güçlü ve güvenli bir ülke konumunu hedefleyen Türkiye’nin geleceği sizlerin elinde olacaktır. Sizler yeni beyin gücü ile Türkiye’nin kalkınma odağısınız. Ülke 2023 hedeflerine sizlerle ulaşacaktır. İnancınızın çalışma ve yücelme azminizin sonsuz olmasını dilerim. Sizi ve ailenizi başarınız dolayısı ile gönülden tebrik eder, sevgi ile selamlarım.”  denildi.    
Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılında üniversitelerin fakültelerini birincilikle kazanan öğrencilere, YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç imzasını taşıyan bir belge göndererek başarılarını kutladı. Çukurova Üniversitesi Yönetimi Senato Toplantısı’nda fakültelere birincilikle yerleşen öğrencilere bu belgeleri verirken, Üniversite tarafından öğrencilere laptop hediye edildi.

Çukurova Üniversitesi Senatosu 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı toplantılarından birini Senatörlerin katılımı ile Akif Kansu Toplantı Salonu’nda gerçekleştirdi. Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar başkanlığında toplanan Çukurova Üniversitesi Senatosu’nun ilk gündem maddesi, fakültelere birincilikle yerleşen öğrencilere YÖK tarafından gönderilen kutlama belgelerinin verilmesiydi.

 

YÖK Başkanı Fakülteleri Birincilikle Kazanan Öğrencilere Mektup Yazdı.

Fakültelere birincilikle yerleşen 17 öğrenciye YÖK’ün gönderdiği kutlama belgesi Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar tarafından verildi. YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç imzasını taşıyan ve Hüseyin Kurşun (Ziraat Fakültesi), Selin Özkanbaş (Tıp Fakültesi), Cennet Kaçucan (Tıp Fakültesi KKTC), Seyran Didem Dizdar (Fen-Edebiyat Fakültesi), Gökhan Dönmez (Mühendislik Mimarlık Fakültesi), Merve Kırmızıgül (İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi), Musa Umut Akdeniz Doğan (Eğitim Fakültesi), Veysel Vural (İlahiyat Fakültesi), Mehmet Ali Çakar (Su Ürünler Fakültesi), Mehmet Ali Daşbaşı (Diş Hekimliği Fakültesi), İlayda Başer (Güzel Sanatlar Fakültesi), Abuzer Yalçın (Hukuk Fakültesi), Alperen Kaya (Eczacılık Fakültesi), Azime Kılıç (Kozan İşletme Fakültesi), Hatice Aksay (Ceyhan Veterinerlik Fakültesi) adlı öğrencilerin isimlerinin yer aldığı mektupta;

 

“Değerli Öğrencimiz,

2017-2018 Üniversite giriş sınavlarında aldığınız puanla, fakültenizi 1. olarak kazandınız ve kayıt yaptırdınız. Bu sonuç sizin, ailenizin ve bizim ortak sevincimizdir. Bu mektubu, bir ortak sevincin bir ifadesi olarak yazıyorum.

Ülkemizin geleceği ve yüksek hedeflerimiz için sizleri fevkalade önemsiyoruz.  Sizleri yetiştirirken nitelikli bir meslek sahibi olmanızı, mesleğinizin yanı sıra, evrensel değerler ve de kendi kültürümüzün değerleri ile donanarak yetişmenizi arzuluyoruz.

Bu süreçte 21. yüzyıl size yaşam boyu öğrenmeyi zorunlu kılıyor. Üniversite eğitimi size mesleki bilginin yanında, araştırmayı, ifade özgürlüğünü ve farklı fikirlere saygı ile yaklaşmayı da öğretecektir. Bilim felsefesi, insana saygı, yurt sevgisi ve iman duygusu en önemli hayat göstergeniz olmalıdır.

 

Sevgili Öğrencimiz,

Güçlü ve güvenli bir ülke konumunu hedefleyen Türkiye’nin geleceği sizlerin elinde olacaktır. Sizler yeni beyin gücü ile Türkiye’nin kalkınma odağısınız. Ülke 2023 hedeflerine sizlerle ulaşacaktır. İnancınızın çalışma ve yücelme azminizin sonsuz olmasını dilerim. Sizi ve ailenizi başarınız dolayısı ile gönülden tebrik eder, sevgi ile selamlarım.”  denildi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.