FARKEDİLENE KADAR 800 BİN LİRA HORTUMLAMIŞ!

GÜNDEM 27.01.2021 - 15:36, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2125+ kez okundu.
 

FARKEDİLENE KADAR 800 BİN LİRA HORTUMLAMIŞ!

Yüreğir Belediyesi’nin iki bankadaki hesaplarından 3 kişi ile bir site yönetimine usulsüz 800 bin liraya yakın ödeme yapan Mali Hizmetler Müdürlüğü’nde görevli Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni Ömür Sevinç tutuklandı.
ESKİ SİSTEM YENİLENİNCE…   Usulsüz yapıldığı belirlenen ödemeler, belediyenin bilgi işlem programının sistem değişikliği sırasında ortaya çıktı. Belediye Mali Hizmetler Müdürlüğü’nce sistem değişikliği için oluşturulan komisyon kontrollerde; kapanan Havutlu Belediyesi’nden 2009 yılında Yüreğir Belediyesi’ne geçen Ömür Sevinç’in; Devrim Çelik, Celil Yazıcıoğlu ve Mustafa Bozkurt ile Tuğra Dream House Site Yönetimi’ne ait banka hesaplarına, Yüreğir Belediyesi’ne ait Halkbank ve Ziraat Bankası hesaplarından toplamda 792 bin 841 lira tutarında “hiçbir karşılığı olmayan” ödeme yaptığını tespit etti.   ÖNCE AÇIĞA ALINDI   Yüreğir Belediye Başkanı Mehmet Fatih Kocaispir, usulsüzlüğün ortaya çıkarılmasının ardından, Belediye Teftiş Kurulu’na soruşturma izni verdi. Teftiş Kurulu’nun olumsuz raporunun ardından ise Ömür Sevinç, görevden uzaklaştırıldı.   SUÇ DUYURUSUYLA TUTUKLANDI   Yüreğir Belediyesi, Sevinç ve hesabına para gönderdiği kişilerle de ilgili Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’na “Görevi kötüye kullanma, Nitelikli zimmet, Resmi belgede sahtecilik, Özel belgede sahtecilik” suçlarından suç duyurusunda bulundu. Şikayet üzerine Ömür Sevinç tutuklandı.   BELEDİYE 250 BİN LİRAYI KURTARDI!   Belediye hesaplarından usulsüz olarak başka kişilerin hesaplarına para aktaran Ömür Sevinç, 250 bin lirayı iade etti. Hukuk İşleri Müdürlüğü de kalan 542 bin 841 bin liralık kamu zararının tahsili amacıyla Ömür Sevinç ve para gönderdiği kişilerle ilgili icra takibi başlattı, ihtiyati haciz kararı aldırdı.
Yüreğir Belediyesi’nin iki bankadaki hesaplarından 3 kişi ile bir site yönetimine usulsüz 800 bin liraya yakın ödeme yapan Mali Hizmetler Müdürlüğü’nde görevli Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni Ömür Sevinç tutuklandı.

ESKİ SİSTEM YENİLENİNCE…

 

Usulsüz yapıldığı belirlenen ödemeler, belediyenin bilgi işlem programının sistem değişikliği sırasında ortaya çıktı. Belediye Mali Hizmetler Müdürlüğü’nce sistem değişikliği için oluşturulan komisyon kontrollerde; kapanan Havutlu Belediyesi’nden 2009 yılında Yüreğir Belediyesi’ne geçen Ömür Sevinç’in; Devrim Çelik, Celil Yazıcıoğlu ve Mustafa Bozkurt ile Tuğra Dream House Site Yönetimi’ne ait banka hesaplarına, Yüreğir Belediyesi’ne ait Halkbank ve Ziraat Bankası hesaplarından toplamda 792 bin 841 lira tutarında “hiçbir karşılığı olmayan” ödeme yaptığını tespit etti.

 

ÖNCE AÇIĞA ALINDI

 

Yüreğir Belediye Başkanı Mehmet Fatih Kocaispir, usulsüzlüğün ortaya çıkarılmasının ardından, Belediye Teftiş Kurulu’na soruşturma izni verdi. Teftiş Kurulu’nun olumsuz raporunun ardından ise Ömür Sevinç, görevden uzaklaştırıldı.

 

SUÇ DUYURUSUYLA TUTUKLANDI

 

Yüreğir Belediyesi, Sevinç ve hesabına para gönderdiği kişilerle de ilgili Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’na “Görevi kötüye kullanma, Nitelikli zimmet, Resmi belgede sahtecilik, Özel belgede sahtecilik” suçlarından suç duyurusunda bulundu. Şikayet üzerine Ömür Sevinç tutuklandı.

 

BELEDİYE 250 BİN LİRAYI KURTARDI!

 

Belediye hesaplarından usulsüz olarak başka kişilerin hesaplarına para aktaran Ömür Sevinç, 250 bin lirayı iade etti. Hukuk İşleri Müdürlüğü de kalan 542 bin 841 bin liralık kamu zararının tahsili amacıyla Ömür Sevinç ve para gönderdiği kişilerle ilgili icra takibi başlattı, ihtiyati haciz kararı aldırdı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.