Fen Sağlık ve Sosyal Bilimler Enstitüleri Mezunlarını Uğurladı.

EĞİTİM 09.07.2018 - 11:18, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2245+ kez okundu.
 

Fen Sağlık ve Sosyal Bilimler Enstitüleri Mezunlarını Uğurladı.

Çukurova Üniversitesi(ÇÜ) Sağlık Bilimleri, Fen Bilimleri Sosyal Bilimler Enstitülerinde yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin mezuniyet heyecanı vardı. Mithat ÖzsanAmfisi’nde gerçekleştirilen mezuniyet törenine Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, Enstitü Müdürleri, akademisyenler ve öğrenciler ile aileleri katıldı. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende ilk açılış konuşmasını öğrenciler adına Dr. Zehra Funda Türkmenoğlu yaptı.
Prof. Dr. Durgun; “Bu Güne Kadar 16.553 Mezun Verdik.” Enstitü Müdürleri adına ise Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Behice Durgun yaptı. Prof. Dr. Durgun lisansüstü eğitiminin önemine vurgu yaparak, aktif olarak 6761 yüksek lisans, 1595 doktora öğrencisiyle birlikte 10.302 danışman akademisyenle hizmet verdiklerini söyledi.  Bugüne kadar enstitülerden 16.553 mezun verdiklerini ifade eden Prof. Dr. Durgun, bu yıl Fen Bilimleri Enstitüsü’nden 391, Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nden 44 ve Sosyal Bilimler Enstitüsü’nden ise 501 olmak üzere toplam 936 mezun verdiklerini ifade etti.   Rektör Prof. Dr. Kibar: “BAP Yönergesi İle Genç Akademisyenlere Verdiğimiz Maddi Destek Miktarını Arttırdık” Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar ise sadece eğitimi amaçlamadıklarını Üniversitelerin temel işlevleri olan eğitim ile birlikte araştırma, öğretim ve topluma hizmet konularında da görev ve sorumluluklarını yerine getirmek durumunda olduklarını söyledi. Kurumsal özerkliği ve akademik özgürlük bağlamında yerine getirdikleri bu işlevlerin ulusal, küresel ve sürdürülebilir kalkınmaya hizmet ettiğinin bilincinde olduklarını ifade eden Prof. Dr. Kibar, “YÖK’ün ülkemizin öncelikli hedefleri ve alanları kapsamından ve uluslararası işbirliklerini güçlendirmek ve Türk Üniversitelerinin uluslararası sıralandırma sistemlerinde görünürlüğünü ve bilinirliğini arttırmak amacıyla başlattığı ‘Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma’ kapsamında üniversitemiz aday Araştırma Üniversitesive Uluslararasılaşma kapsamında seçilmiştir. Özellikle, bu yıl kurulan Bağımlılık ve Adli Bilimler Enstitüsü ile sayısı dörde çıkan Enstitülerimizde yapılan yüksek lisans ve doktora çalışmalarının bu misyonları yerine getirme, uluslararası işbirliğini geliştirme, toplumun temel dinamiklerindeki sorunları çözme ve bilimin gelişmesinde yapı taşı olma işlevi gördükleri inancındayız. Yeniden düzenlediğimiz Bilimsel Araştırmalar Proje Birimi Yönergesi ile siz değerli genç akademisyenlere verdiğimiz maddi destek miktarını arttırdık.” Şeklinde konuştu.   936 Doktora Ve Yüksek Lisans Öğrencisi Mezun Oldu. Açılış konuşmalarının ardından ÇÜ Devlet Konservatuvarı öğretim üyeleri ve öğrencileri mini bir dinleti sundu.  Doktora öğrencilerine Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mahir Fisunoğlu’nun doktora yeminini ettirmesinin ardından doktora ve yüksek lisans öğrencilerine protokol üyeleri ve danışmanları tarafından diplomalarının verilmesinin ardından öğrenciler keplerini fırlatarak mezun oldu.  
Çukurova Üniversitesi(ÇÜ) Sağlık Bilimleri, Fen Bilimleri Sosyal Bilimler Enstitülerinde yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin mezuniyet heyecanı vardı. Mithat ÖzsanAmfisi’nde gerçekleştirilen mezuniyet törenine Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, Enstitü Müdürleri, akademisyenler ve öğrenciler ile aileleri katıldı. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende ilk açılış konuşmasını öğrenciler adına Dr. Zehra Funda Türkmenoğlu yaptı.

Prof. Dr. Durgun; “Bu Güne Kadar 16.553 Mezun Verdik.”

Enstitü Müdürleri adına ise Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Behice Durgun yaptı. Prof. Dr. Durgun lisansüstü eğitiminin önemine vurgu yaparak, aktif olarak 6761 yüksek lisans, 1595 doktora öğrencisiyle birlikte 10.302 danışman akademisyenle hizmet verdiklerini söyledi.  Bugüne kadar enstitülerden 16.553 mezun verdiklerini ifade eden Prof. Dr. Durgun, bu yıl Fen Bilimleri Enstitüsü’nden 391, Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nden 44 ve Sosyal Bilimler Enstitüsü’nden ise 501 olmak üzere toplam 936 mezun verdiklerini ifade etti.

 

Rektör Prof. Dr. Kibar: “BAP Yönergesi İle Genç Akademisyenlere Verdiğimiz Maddi Destek Miktarını Arttırdık”

Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar ise sadece eğitimi amaçlamadıklarını Üniversitelerin temel işlevleri olan eğitim ile birlikte araştırma, öğretim ve topluma hizmet konularında da görev ve sorumluluklarını yerine getirmek durumunda olduklarını söyledi. Kurumsal özerkliği ve akademik özgürlük bağlamında yerine getirdikleri bu işlevlerin ulusal, küresel ve sürdürülebilir kalkınmaya hizmet ettiğinin bilincinde olduklarını ifade eden Prof. Dr. Kibar, “YÖK’ün ülkemizin öncelikli hedefleri ve alanları kapsamından ve uluslararası işbirliklerini güçlendirmek ve Türk Üniversitelerinin uluslararası sıralandırma sistemlerinde görünürlüğünü ve bilinirliğini arttırmak amacıyla başlattığı ‘Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma’ kapsamında üniversitemiz aday Araştırma Üniversitesive Uluslararasılaşma kapsamında seçilmiştir. Özellikle, bu yıl kurulan Bağımlılık ve Adli Bilimler Enstitüsü ile sayısı dörde çıkan Enstitülerimizde yapılan yüksek lisans ve doktora çalışmalarının bu misyonları yerine getirme, uluslararası işbirliğini geliştirme, toplumun temel dinamiklerindeki sorunları çözme ve bilimin gelişmesinde yapı taşı olma işlevi gördükleri inancındayız. Yeniden düzenlediğimiz Bilimsel Araştırmalar Proje Birimi Yönergesi ile siz değerli genç akademisyenlere verdiğimiz maddi destek miktarını arttırdık.” Şeklinde konuştu.

 

936 Doktora Ve Yüksek Lisans Öğrencisi Mezun Oldu.

Açılış konuşmalarının ardından ÇÜ Devlet Konservatuvarı öğretim üyeleri ve öğrencileri mini bir dinleti sundu. 

Doktora öğrencilerine Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mahir Fisunoğlu’nun doktora yeminini ettirmesinin ardından doktora ve yüksek lisans öğrencilerine protokol üyeleri ve danışmanları tarafından diplomalarının verilmesinin ardından öğrenciler keplerini fırlatarak mezun oldu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.