FETÖ'nün Medya Yapılanması Davasında Gazetecilere Gündüz Tahliye, Gece Gözaltı!

01.04.2017 - 08:16, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1702+ kez okundu.
 

FETÖ'nün Medya Yapılanması Davasında Gazetecilere Gündüz Tahliye, Gece Gözaltı!

Dün tahliyelerine karar verilen sanıklardan 8'i hakkında aynı davada yakalama kararı çıkarıldı, 13 sanık farklı soruşturmada gözaltına alındı. Tahliye bekleyen sanıklar serbest bırakılmadı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü "FETÖ'nün medya yapılanmasına" yönelik soruşturma kapsamında dün akşam saatlerinde tahliye kararı verilen 21 gazeteci hakkında cezaevinden çıkmaları beklendiği sırada yeni kararlar çıktı. Bu yeni kararlar kapsamında ailelerinin cezaevi kapısında tahliyelerini bekledikleri gazeteciler serbest bırakılmadı. YURTDIŞI YASAĞI KOYUP TAHLİYE ETTİLER FETÖ medya yapılanmasına ilişkin İstanbul 25'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 26'sı tutuklu 29 sanıklı davada, bugün öğle saatlerinde taleplere ilişkin görüşü sorulan duruşma savcısı, 13 sanığın tahliyesine karar verilmesini istemişti. Akşam doğru kararını açıklayan mahkeme, 21 sanığın tutukluluk halinin sonlandırılmasına ve bu sanıklar hakkında yurt dışına çıkış yasağı konulmasına karar vermişti.   ÖRGÜT LEHİNE ALGI OPERASYONU Duruşma savcısı Göksel Turan, karara kısmen itiraz ederek 8 sanığın yeniden tutuklanmasını istedi. Savcılığın itiraz dilekçesinde, dosya kapsamında sanıkların FETÖ ile iltisaklı basın yayın organlarında çalışmaları, örgütün faaliyetleri doğrultusunda özellikle Ergenekon-Balyoz davaları süreci ile başlayan ve 17-25 Aralık sürecinde örgüt lehine algı operasyonu amacıyla yayınlar yaptıkları belirtildi. 15 TEMMUZ ÖNCESİ PAYLAŞIMLARI Sanıkların yine aynı amaçla sosyal medyada çok sıklıkla paylaşımda bulundukları ve örgütün sosyal medya algı operasyonunun önemli ayağını oluşturan FuatAvni twitterhesabı ile ilgili sıklıkla paylaşımlarıyla algı operasyonları yaptıkları kaydedilen dilekçede, "Sanıkların bazılarının özellikle 15 Temmuz Darbe Girişimi öncesi darbenin gerçekleşeceği anlamına gelen paylaşımlar yaptıkları, darbe girişimi sonrası örgüt lehine ve darbe girişiminin örgüt ile ilgisinin olmadığı şeklinde kamuoyu algısı oluşturmak amacıyla yine sosyal medyada paylaşımlarda bulundukları" vurgulandı. SAVCILIK TEKRAR TUTUKLAMA İSTEDİ Sanıklar bakımından örgüt üyeliğini gösterir devamlılık suç kastı ve eylem yoğunluğunun bulunduğunu ve tahliye kararlarının usul ve yasaya aykırı olduğu belirten savcılık, bu sanıkların tekrar tutuklanmasına karar verilmesi talep etti. MAHKEME İTİRAZI KABUL ETTİ İstanbul 25'inci Ağır Ceza Mahkemesi, savcının bu itirazını kabul etti ve sanıklar Ahmet Memiş, Bayram Kaya, Cemal Azmi Kalyoncu, Cuma Ulus, Habip Güler, Halil İbrahim Balta, Hanım Büşra Erdal, ve Muhammed Said Kuloğlu hakkında yakalama kararı çıkardı. 13 SANIK GÖZALTINA ALINDI Öte yandan, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan ayrı bir soruşturma kapsamında, tahliyelerine karar verilen diğer 13 sanık Ali Akkuş, Atilla Taş, Hüseyin Aydın, Murat Aksoy, Mustafa Erkan Acar, Seyid Kılıç, Yetkin Yıldız, Gökçe Fırat Çulhaoğlu, Yakup Çetin, Bünyamin Köseli, Cihan Acar, Abdullah Kılıç ve Oğuz Usluer hakkında "Darbeye teşebbüs" ve "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçlarından gözaltı kararı çıkardı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne yazı yazılarak bu sanıklar için ilk etapta 7 günlük gözaltı kararı alındığı belirtildi.
Dün tahliyelerine karar verilen sanıklardan 8'i hakkında aynı davada yakalama kararı çıkarıldı, 13 sanık farklı soruşturmada gözaltına alındı. Tahliye bekleyen sanıklar serbest bırakılmadı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü "FETÖ'nün medya yapılanmasına" yönelik soruşturma kapsamında dün akşam saatlerinde tahliye kararı verilen 21 gazeteci hakkında cezaevinden çıkmaları beklendiği sırada yeni kararlar çıktı. Bu yeni kararlar kapsamında ailelerinin cezaevi kapısında tahliyelerini bekledikleri gazeteciler serbest bırakılmadı.

YURTDIŞI YASAĞI KOYUP TAHLİYE ETTİLER

FETÖ medya yapılanmasına ilişkin İstanbul 25'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 26'sı tutuklu 29 sanıklı davada, bugün öğle saatlerinde taleplere ilişkin görüşü sorulan duruşma savcısı, 13 sanığın tahliyesine karar verilmesini istemişti. Akşam doğru kararını açıklayan mahkeme, 21 sanığın tutukluluk halinin sonlandırılmasına ve bu sanıklar hakkında yurt dışına çıkış yasağı konulmasına karar vermişti.

 

ÖRGÜT LEHİNE ALGI OPERASYONU

Duruşma savcısı Göksel Turan, karara kısmen itiraz ederek 8 sanığın yeniden tutuklanmasını istedi. Savcılığın itiraz dilekçesinde, dosya kapsamında sanıkların FETÖ ile iltisaklı basın yayın organlarında çalışmaları, örgütün faaliyetleri doğrultusunda özellikle Ergenekon-Balyoz davaları süreci ile başlayan ve 17-25 Aralık sürecinde örgüt lehine algı operasyonu amacıyla yayınlar yaptıkları belirtildi.

15 TEMMUZ ÖNCESİ PAYLAŞIMLARI

Sanıkların yine aynı amaçla sosyal medyada çok sıklıkla paylaşımda bulundukları ve örgütün sosyal medya algı operasyonunun önemli ayağını oluşturan FuatAvni twitterhesabı ile ilgili sıklıkla paylaşımlarıyla algı operasyonları yaptıkları kaydedilen dilekçede, "Sanıkların bazılarının özellikle 15 Temmuz Darbe Girişimi öncesi darbenin gerçekleşeceği anlamına gelen paylaşımlar yaptıkları, darbe girişimi sonrası örgüt lehine ve darbe girişiminin örgüt ile ilgisinin olmadığı şeklinde kamuoyu algısı oluşturmak amacıyla yine sosyal medyada paylaşımlarda bulundukları" vurgulandı.

SAVCILIK TEKRAR TUTUKLAMA İSTEDİ

Sanıklar bakımından örgüt üyeliğini gösterir devamlılık suç kastı ve eylem yoğunluğunun bulunduğunu ve tahliye kararlarının usul ve yasaya aykırı olduğu belirten savcılık, bu sanıkların tekrar tutuklanmasına karar verilmesi talep etti.

MAHKEME İTİRAZI KABUL ETTİ

İstanbul 25'inci Ağır Ceza Mahkemesi, savcının bu itirazını kabul etti ve sanıklar Ahmet MemişBayram Kaya, Cemal Azmi Kalyoncu, Cuma Ulus, Habip GülerHalil İbrahim Balta, Hanım Büşra Erdal, ve Muhammed Said Kuloğlu hakkında yakalama kararı çıkardı.

13 SANIK GÖZALTINA ALINDI

Öte yandan, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan ayrı bir soruşturma kapsamında, tahliyelerine karar verilen diğer 13 sanık Ali AkkuşAtilla TaşHüseyin AydınMurat AksoyMustafa Erkan Acar, Seyid Kılıç, Yetkin Yıldız, Gökçe Fırat Çulhaoğlu, Yakup Çetin, Bünyamin Köseli, Cihan Acar, Abdullah Kılıç ve Oğuz Usluer hakkında "Darbeye teşebbüs" ve "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçlarından gözaltı kararı çıkardı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne yazı yazılarak bu sanıklar için ilk etapta 7 günlük gözaltı kararı alındığı belirtildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.