Fikret Yeni’nin Kurban Vekaleti Kızılay’a

10.08.2017 - 12:27, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1207+ kez okundu.
 

Fikret Yeni’nin Kurban Vekaleti Kızılay’a

  AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, her yıl olduğu gibi bu yıl da kurbanını Türk Kızılayı’na bağışladı. Kızılay’ın geçtiğimiz günlerde bağış kabulüne başladığı “Vekaletle Kurban Kesim Kampanyası”, Adana’da toplumun her kesiminden yoğun ilgi görüyor. Geçtiğimiz yıllarda kurban hisselerinin kampanya tarihinden önce tükenmesi nedeniyle bu yıl bağış için daha erken davranan hayırseverler, yurt içi için 735 TL, yurt dışı için ise 500 TL olarak belirlenen kurban bedellerini Türk Kızılayı’na ulaştırarak, vekaletlerini veriyorlar. Kızılay’ın 2007 yılından bu yana geleneksel olarak sürdürdüğü kampanyaya AK Parti İl Başkanı Fikret Yeni’den bu yıl da destek geldi. Geleneği bozmayan Yeni, kurban ibadetini “Kızılay Modeli” ile gerçekleştirmek için, makamında konuk ettiği Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı’ya vekaletini verdi.   “KIZILAY HER YERDE” İl Başkanı Fikret Yeni, Türk Kızılayı’nın ulusal ve uluslararası çalışmalarını takdirle takip ettiğini belirterek, “Kurban ibadetinin özünde ihtiyacı olana el uzatmak yatar. Ben de Kızılay ile en güvenilir şekilde gerçekleştiğini gördüğüm için yine Kızılay'a vekaletimi veriyorum. Milletimizin ihtiyaç duyduğu her yerde Kızılay var. Dolayısıyla da sahip çıkılmalı ve desteklenmelidir" sözleriyle Adanalılara çağrıda bulundu.   DESTEK HER YIL ARTIYOR Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı da “Kurbanda Kızılay Modeli” hakkında Yeni’ye bilgi verdi. Her geçen yıl daha çok insanın vekaletini Türk Kızılayı'na verdiğini belirten Saygılı. 2007'den bu yana yurt içi ve yurt dışı vekaletler alınarak noter, din görevlisi ve veteriner kontrolünde gerçekleştiriliyor. Yurt içi vekaletler Et ve Süt Kurumu tesislerinde konserve kavurma haline dönüştürülüyor ve Türk Kızılayı şubeleri tarafından yıl boyunca ilçeler, köylerdeki kimsesiz yaşlılar, yetimler, yoksul aileler gibi gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Ayrıca, 31 ülkede kesim yapılarak ihtiyaç sahiplerine dağıtılıyor. ‘Kurbanda Kızılay Modeli’ insanlarımızın kurban ibadetlerini güvenilir bir şekilde gerçekleştirebilmeleri için güzel bir yöntem" dedi. Ramazan Saygılı, kurban vekaletini aldığı Fikret Yeni'ye Türk Kızılayı'na güvendiği ve desteklediği için teşekkür etti.  

 

AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, her yıl olduğu gibi bu yıl da kurbanını Türk Kızılayı’na bağışladı.

Kızılay’ın geçtiğimiz günlerde bağış kabulüne başladığı “Vekaletle Kurban Kesim Kampanyası”, Adana’da toplumun her kesiminden yoğun ilgi görüyor. Geçtiğimiz yıllarda kurban hisselerinin kampanya tarihinden önce tükenmesi nedeniyle bu yıl bağış için daha erken davranan hayırseverler, yurt içi için 735 TL, yurt dışı için ise 500 TL olarak belirlenen kurban bedellerini Türk Kızılayı’na ulaştırarak, vekaletlerini veriyorlar.

Kızılay’ın 2007 yılından bu yana geleneksel olarak sürdürdüğü kampanyaya AK Parti İl Başkanı Fikret Yeni’den bu yıl da destek geldi. Geleneği bozmayan Yeni, kurban ibadetini “Kızılay Modeli” ile gerçekleştirmek için, makamında konuk ettiği Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı’ya vekaletini verdi.

 

“KIZILAY HER YERDE”

İl Başkanı Fikret Yeni, Türk Kızılayı’nın ulusal ve uluslararası çalışmalarını takdirle takip ettiğini belirterek, “Kurban ibadetinin özünde ihtiyacı olana el uzatmak yatar. Ben de Kızılay ile en güvenilir şekilde gerçekleştiğini gördüğüm için yine Kızılay'a vekaletimi veriyorum. Milletimizin ihtiyaç duyduğu her yerde Kızılay var. Dolayısıyla da sahip çıkılmalı ve desteklenmelidir" sözleriyle Adanalılara çağrıda bulundu.

 

DESTEK HER YIL ARTIYOR

Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı da “Kurbanda Kızılay Modeli” hakkında Yeni’ye bilgi verdi. Her geçen yıl daha çok insanın vekaletini Türk Kızılayı'na verdiğini belirten Saygılı. 2007'den bu yana yurt içi ve yurt dışı vekaletler alınarak noter, din görevlisi ve veteriner kontrolünde gerçekleştiriliyor. Yurt içi vekaletler Et ve Süt Kurumu tesislerinde konserve kavurma haline dönüştürülüyor ve Türk Kızılayı şubeleri tarafından yıl boyunca ilçeler, köylerdeki kimsesiz yaşlılar, yetimler, yoksul aileler gibi gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Ayrıca, 31 ülkede kesim yapılarak ihtiyaç sahiplerine dağıtılıyor. ‘Kurbanda Kızılay Modeli’ insanlarımızın kurban ibadetlerini güvenilir bir şekilde gerçekleştirebilmeleri için güzel bir yöntem" dedi.

Ramazan Saygılı, kurban vekaletini aldığı Fikret Yeni'ye Türk Kızılayı'na güvendiği ve desteklediği için teşekkür etti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.