FİNAL’İN KONUĞU ZEKİ KIVANÇ

SİYASET 17.05.2018 - 08:30, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2621+ kez okundu.
 

FİNAL’İN KONUĞU ZEKİ KIVANÇ

Adana Final Okulları Fen ve Anadolu Lisesi Öğrencileri ile bir araya gelen Adana Sanayi Odası Başkanı ve Kıvanç Tekstil A.Ş Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Zeki Kıvanç, “Çırağı olmadığınız işin ustası olamazsınız” diyen babamın bizi çok küçük yaşlarda iş yaşamına sokmasının başarılarımda büyük etkisi var, dedi.
 “Hem yaşam, hem sınav başarısı” ilkesiyle hareket eden Adana Final Okulları’nın, öğrencilerinin yaşam başarısını arttırmaya yönelik çalışmaları kapsamında gerçekleştirdiği "Tecrübeden Öğreniyoruz" söyleşilerini Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Kıvanç Tekstil A.Ş’nin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Zeki Kıvanç ile sürdürüyor.    Adana Final Okulları Eğitim Koordinatörü Oğuzhan Ertem, okul yöneticileri ve öğretmenlerinin katıldığı söyleşide Zeki Kıvanç, çocukluk yıllarından başlayarak, yaşadığı dönemin zorluklarına rağmen pes etmeden nasıl başarıya ulaştığını anlattı. İlkokul yıllarından itibaren yarım gün çalışıp yarım gün okula gittiği halde başarılı bir öğrenci olmasını çok çalışmasına borçlu olduğunu söyleyen Kıvanç: “Babam, çırağı olmadığınız işin ustası olamazsınız diyerek yaptığımız işin her kademesinde bulunmamızı sağladı. Biz de edindiğimiz bu tecrübeyle, teknolojideki gelişmeleri birleştirerek, dünya standartlarında üretim yapabilen bir marka yarattık dedi.   YABANCI DİLİN ÖNEMİ   Öğrencilere yabancı dil bilmenin artık tercih değil zorunluk olduğunu vurgulayan Kıvanç, lise döneminde bu becerilerin kazanılmasının büyük avantaj olduğunu söyledi. Okuduğunuz süre boyunca teorik bilgileri mutlaka pratik yapacağınız kurumlarda çalışarak değerlendirmelisiniz diyen Kıvanç, bu konuda üniversiteler ile yapmış oldukları çalışmaların her iki tarafa büyük faydalar sağladığını ifade etti.   Öğrencilerin tekstil ve sanayi sektörü ile ilgili sordukları soruları cevaplayan Kıvanç, son olarak sektörde her geçen gün daha güzel işler yapıldığını öğrencilere aktararak konuşmasını tamamladı. Adana Final Okulları adına Zeki Kıvanç’a bu güzel sohbet için teşekkür eden Adana Final Okulları Eğitim Koordinatörü Oğuzhan Ertem günün anısına Adana İşi Büyük Saat Heykeli’ni takdim etti.  
Adana Final Okulları Fen ve Anadolu Lisesi Öğrencileri ile bir araya gelen Adana Sanayi Odası Başkanı ve Kıvanç Tekstil A.Ş Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Zeki Kıvanç, “Çırağı olmadığınız işin ustası olamazsınız” diyen babamın bizi çok küçük yaşlarda iş yaşamına sokmasının başarılarımda büyük etkisi var, dedi.

 “Hem yaşam, hem sınav başarısı” ilkesiyle hareket eden Adana Final Okulları’nın, öğrencilerinin yaşam başarısını arttırmaya yönelik çalışmaları kapsamında gerçekleştirdiği "Tecrübeden Öğreniyoruz" söyleşilerini Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Kıvanç Tekstil A.Ş’nin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Zeki Kıvanç ile sürdürüyor. 

 

Adana Final Okulları Eğitim Koordinatörü Oğuzhan Ertem, okul yöneticileri ve öğretmenlerinin katıldığı söyleşide Zeki Kıvanç, çocukluk yıllarından başlayarak, yaşadığı dönemin zorluklarına rağmen pes etmeden nasıl başarıya ulaştığını anlattı. İlkokul yıllarından itibaren yarım gün çalışıp yarım gün okula gittiği halde başarılı bir öğrenci olmasını çok çalışmasına borçlu olduğunu söyleyen Kıvanç: “Babam, çırağı olmadığınız işin ustası olamazsınız diyerek yaptığımız işin her kademesinde bulunmamızı sağladı. Biz de edindiğimiz bu tecrübeyle, teknolojideki gelişmeleri birleştirerek, dünya standartlarında üretim yapabilen bir marka yarattık dedi.

 

YABANCI DİLİN ÖNEMİ

 

Öğrencilere yabancı dil bilmenin artık tercih değil zorunluk olduğunu vurgulayan Kıvanç, lise döneminde bu becerilerin kazanılmasının büyük avantaj olduğunu söyledi. Okuduğunuz süre boyunca teorik bilgileri mutlaka pratik yapacağınız kurumlarda çalışarak değerlendirmelisiniz diyen Kıvanç, bu konuda üniversiteler ile yapmış oldukları çalışmaların her iki tarafa büyük faydalar sağladığını ifade etti.

 

Öğrencilerin tekstil ve sanayi sektörü ile ilgili sordukları soruları cevaplayan Kıvanç, son olarak sektörde her geçen gün daha güzel işler yapıldığını öğrencilere aktararak konuşmasını tamamladı. Adana Final Okulları adına Zeki Kıvanç’a bu güzel sohbet için teşekkür eden Adana Final Okulları Eğitim Koordinatörü Oğuzhan Ertem günün anısına Adana İşi Büyük Saat Heykeli’ni takdim etti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.