GIDA DENETİMİNE ÇEKİ-DÜZEN VERİLMELİ

GÜNDEM 15.10.2020 - 15:48, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1361+ kez okundu.
 

GIDA DENETİMİNE ÇEKİ-DÜZEN VERİLMELİ

TMMOB Adana İl Koordinasyon Kurulu (İKK) Sekreteri Erol Salman, gıda denetimi sisteminin yeniden ele alınarak, buradaki sorunların acil çözülmesi gerektiğini söyledi. DOĞRU, ETKİN, HIZLI DENETİM OLMALI Salman, Dünya Gıda Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Kamu sağlığını gözetmeyen merdiven altı ve riskli katkı ve kalıntılar taşıyan gıda ham maddeleri ile yapılan üretim, stokçuluk ve fahiş fiyatlar, doğru, etkin ve hızlı şekilde denetlenmeli, gerekli ve yeterli cezalar verilmelidir. Kamucu Tarım ve Gıda Politikaları ivedilikle yaşama geçirilmelidir” değerlendirmesinde bulundu. ÖZERK VE BAĞIMSIZ BİR DENETİM ŞART Gıda denetimlerinin, kamusal bir gereklilik olarak, özerk, bağımsız ve bilimsel esaslara göre yeterli gıda denetçisi ve uygun alt yapı hizmetleriyle uygulanmasını isteyen Salman, “Bu faaliyetler Bakanlık ile iş birliği içinde ilgili Meslek Odalarınca etkin ve eşzamanlı planlanmalıdır” dedi. ÇİFTÇİNİN İMKANLARI GENİŞLETİLMELİ Salman, tarımsal girdi fiyatlarının enflasyonun üstünde olduğuna da dikkat çekerek, “Tarımsal ürünlerin tarladaki fiyatı enflasyonun altında, marketteki fiyatı ise enflasyonun üstünde kalıyor. Üreten çiftçi para kazanamıyor tüketiciler ise pahalı gıda tüketiyor. Çiftçilerimizin, tarım ürünlerini üretebileceği olanakların güçlendirilmeli, tüketicilerde bu sayede uygun fiyatta gıdaya ulaşmalıdır” diye konuştu.

TMMOB Adana İl Koordinasyon Kurulu (İKK) Sekreteri Erol Salman, gıda denetimi sisteminin yeniden ele alınarak, buradaki sorunların acil çözülmesi gerektiğini söyledi.

DOĞRU, ETKİN, HIZLI DENETİM OLMALI

Salman, Dünya Gıda Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Kamu sağlığını gözetmeyen merdiven altı ve riskli katkı ve kalıntılar taşıyan gıda ham maddeleri ile yapılan üretim, stokçuluk ve fahiş fiyatlar, doğru, etkin ve hızlı şekilde denetlenmeli, gerekli ve yeterli cezalar verilmelidir. Kamucu Tarım ve Gıda Politikaları ivedilikle yaşama geçirilmelidir” değerlendirmesinde bulundu.

ÖZERK VE BAĞIMSIZ BİR DENETİM ŞART

Gıda denetimlerinin, kamusal bir gereklilik olarak, özerk, bağımsız ve bilimsel esaslara göre yeterli gıda denetçisi ve uygun alt yapı hizmetleriyle uygulanmasını isteyen Salman, “Bu faaliyetler Bakanlık ile iş birliği içinde ilgili Meslek Odalarınca etkin ve eşzamanlı planlanmalıdır” dedi.

ÇİFTÇİNİN İMKANLARI GENİŞLETİLMELİ

Salman, tarımsal girdi fiyatlarının enflasyonun üstünde olduğuna da dikkat çekerek, “Tarımsal ürünlerin tarladaki fiyatı enflasyonun altında, marketteki fiyatı ise enflasyonun üstünde kalıyor. Üreten çiftçi para kazanamıyor tüketiciler ise pahalı gıda tüketiyor. Çiftçilerimizin, tarım ürünlerini üretebileceği olanakların güçlendirilmeli, tüketicilerde bu sayede uygun fiyatta gıdaya ulaşmalıdır” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.