Gazetecilere hapis cezası istendi

27.10.2017 - 14:59, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2416+ kez okundu.
 

Gazetecilere hapis cezası istendi

FETÖ / PDY’ye yönelik soruşturma kapsamında, 1'i tutuklu 2'si firari 13 gazetecinin yargılamalarına devam edildi. Tutuklu sanık Aytekin Gezici ile tutuksuz yargılanan Abdullah Özyurt, Yüksel Evsen, Taner Talaş, Hakan Bülent Yardımcı, Rıfat Söylemez, Ali Pekmezci, TGS Şube Başkanı Salim Büyükkaya, Abdurrahim Haklıkul, Mustafa Naim Yalçınel, Osman Palamut hakim karşısına çıktı.  11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, Salim Büyükkaya dışındaki tüm gazeteciler için tutuklama talep edildi.  Mütalaanın ardından savunma yapan sanıklar, örgütle bir ilgilerinin olmadığını söyleyerek, suçlamaları kabul etmedi. Duruşmada CHP  Adana Milletvekili  İbrahim Özdiş ile mahkeme başkanı arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Bunun üzerine Özdiş, "duruşma düzenini bozduğu" gerekçesiyle salon dışına alındı. Gazetecilerin duruşmasına CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek ile Adana Milletvekili İbrahim Özdiş de katıldı. Duruşma sırasında ayağa kalkan Özdiş bağırarak, "Başbakan da onlarla birlikte gitti. FETÖ okullarını açtı. Sizin gibi hakimler, Cumhurbaşkanı'nın ağzıyla konuşuyor" dedi.  Duruşma çıkışında gazetecilere açıklama yapan Dursun Çiçek, duruşmada çekişme yaşadıklarını belirterek, şunları söyledi: "Önce; Afrika gezileri, FETÖ organizasyonlarından bahsedildi. O dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün genelgesi vardı. 'Yurt dışına gidenler, FETÖ okullarını ziyaret edecek, destekleyecek' diye. Bu ortadayken, suçu olmayan masum insanları FETÖ'yle suçlamak, mesnetsiz. Yargının içinden büyük bir ur aktı. İyileşme sürecindeler. Biraz sabırlı olacağız. Şuna inanıyorum. FETÖ militanlarının kurguladığı Balyoz ve Ergenekon gibi kumpas davaları gibi işler, 5 yıl sürmeyecek. Kısa sürede, masumlarla suçlular ayrılacak." Mahkeme heyeti, sanık Gezici'nin tutukluluğunun devamına karar vererek duruşmayı, sanıklar ve avukatlarının esas hakkındaki savunmalarını hazırlamaları için 16 Şubat 2018’e erteledi.

FETÖ / PDY’ye yönelik soruşturma kapsamında, 1'i tutuklu 2'si firari 13 gazetecinin yargılamalarına devam edildi.

Tutuklu sanık Aytekin Gezici ile tutuksuz yargılanan Abdullah Özyurt, Yüksel Evsen, Taner Talaş, Hakan Bülent Yardımcı, Rıfat Söylemez, Ali Pekmezci, TGS Şube Başkanı Salim Büyükkaya, Abdurrahim Haklıkul, Mustafa Naim Yalçınel, Osman Palamut hakim karşısına çıktı. 
11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, Salim Büyükkaya dışındaki tüm gazeteciler için tutuklama talep edildi. 
Mütalaanın ardından savunma yapan sanıklar, örgütle bir ilgilerinin olmadığını söyleyerek, suçlamaları kabul etmedi.
Duruşmada CHP  Adana Milletvekili  İbrahim Özdiş ile mahkeme başkanı arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Bunun üzerine Özdiş, "duruşma düzenini bozduğu" gerekçesiyle salon dışına alındı.
Gazetecilerin duruşmasına CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek ile Adana Milletvekili İbrahim Özdiş de katıldı. Duruşma sırasında ayağa kalkan Özdiş bağırarak, "Başbakan da onlarla birlikte gitti. FETÖ okullarını açtı. Sizin gibi hakimler, Cumhurbaşkanı'nın ağzıyla konuşuyor" dedi. 
Duruşma çıkışında gazetecilere açıklama yapan Dursun Çiçek, duruşmada çekişme yaşadıklarını belirterek, şunları söyledi: "Önce; Afrika gezileri, FETÖ organizasyonlarından bahsedildi. O dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün genelgesi vardı. 'Yurt dışına gidenler, FETÖ okullarını ziyaret edecek, destekleyecek' diye. Bu ortadayken, suçu olmayan masum insanları FETÖ'yle suçlamak, mesnetsiz. Yargının içinden büyük bir ur aktı. İyileşme sürecindeler. Biraz sabırlı olacağız. Şuna inanıyorum. FETÖ militanlarının kurguladığı Balyoz ve Ergenekon gibi kumpas davaları gibi işler, 5 yıl sürmeyecek. Kısa sürede, masumlarla suçlular ayrılacak."
Mahkeme heyeti, sanık Gezici'nin tutukluluğunun devamına karar vererek duruşmayı, sanıklar ve avukatlarının esas hakkındaki savunmalarını hazırlamaları için 16 Şubat 2018’e erteledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.