GEL DE İSYAN ETME!

EKONOMİ 14.04.2019 - 15:31, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2280+ kez okundu.
 

GEL DE İSYAN ETME!

      10 AYDA YÜZDE 100 ARTTI!   Bereketli topraklarıyla bilinen Çukurova’nın en önemli sebze meyve üretim merkezi Adana’da, geçen yıl yaz aylarında yükselen patates ve soğan fiyatları 10 ayda yüzde 100 oranında arttı. Reşatbey’deki semt pazarında geçen yıl haziran ayında 3 lira olan patates ve soğan bugün 6 liradan satılıyor. Marketler, pazar yerleri, alışveriş merkezleri, mağazalar adeta yangın yerine döndü. TENCEREDE AŞ YERİNE DERT KAYNIYOR Tarımın başkenti Adana’da, salkım domates merketlerde kilosu 10 liradan satılıyor.  Türkiye’nin en yoksul ili olan, işsizlikte Türkiye ortalaması üzerine çıkan Adana’da, vatandaş tencerede adeta aş yerine dert kaynatıyor. Beyaz lahana, sarımsak ve patates marketlerde 5 lira. Soğanın kilosu ise 6-7 liradan satılıyor. KAPYA BİBER 17 LİRA Marulun tanesi 5 lira. Muz ise 10-12  lira arasında değişen fiyatlarla tezgahları süslüyor. Kapya biberin kilosu 17, çarliston 9, sivri biber 10 dolmalık biber ise 12 liradan satılıyor. Siyah lahana 9, ıspanak 4 lira. Nakliye ücreti ödemeden üreticiden direkt alınan yeşil erik seyyar tablalarda kilosu 20 liradan satılıyor. TUVALET KAĞIDI 21 LİRA Salatalık ise 6 lira. Pırasa 5, patlıcan da 7 liraya kadar uzanan fiyatlarla satılıyor. Beyaz ve kırmızı turpun fiyatları 2-3 lira arasında değişiyor. Limonun kilosu 3 lira. Marketlerde dikkat çeken bir ürün ise tuvalet kağıdı. 8’li tuvalet kağıdının indirimli fiyatı 21 lira. Tarımın başkentinde mutfaklarda yangın var.

 

 

 

10 AYDA YÜZDE 100 ARTTI!

 

Bereketli topraklarıyla bilinen Çukurova’nın en önemli sebze meyve üretim merkezi Adana’da, geçen yıl yaz aylarında yükselen patates ve soğan fiyatları 10 ayda yüzde 100 oranında arttı. Reşatbey’deki semt pazarında geçen yıl haziran ayında 3 lira olan patates ve soğan bugün 6 liradan satılıyor.

Marketler, pazar yerleri, alışveriş merkezleri, mağazalar adeta yangın yerine döndü.

TENCEREDE AŞ YERİNE DERT KAYNIYOR

Tarımın başkenti Adana’da, salkım domates merketlerde kilosu 10 liradan satılıyor.  Türkiye’nin en yoksul ili olan, işsizlikte Türkiye ortalaması üzerine çıkan Adana’da, vatandaş tencerede adeta aş yerine dert kaynatıyor. Beyaz lahana, sarımsak ve patates marketlerde 5 lira. Soğanın kilosu ise 6-7 liradan satılıyor.

KAPYA BİBER 17 LİRA

Marulun tanesi 5 lira. Muz ise 10-12  lira arasında değişen fiyatlarla tezgahları süslüyor. Kapya biberin kilosu 17, çarliston 9, sivri biber 10 dolmalık biber ise 12 liradan satılıyor. Siyah lahana 9, ıspanak 4 lira. Nakliye ücreti ödemeden üreticiden direkt alınan yeşil erik seyyar tablalarda kilosu 20 liradan satılıyor.

TUVALET KAĞIDI 21 LİRA

Salatalık ise 6 lira. Pırasa 5, patlıcan da 7 liraya kadar uzanan fiyatlarla satılıyor. Beyaz ve kırmızı turpun fiyatları 2-3 lira arasında değişiyor. Limonun kilosu 3 lira. Marketlerde dikkat çeken bir ürün ise tuvalet kağıdı. 8’li tuvalet kağıdının indirimli fiyatı 21 lira. Tarımın başkentinde mutfaklarda yangın var.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.