GELECEĞİN MUCİTLERİ YETENEKLERİNİ KEŞFEDİYOR

12.12.2017 - 12:28, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2011+ kez okundu.
 

GELECEĞİN MUCİTLERİ YETENEKLERİNİ KEŞFEDİYOR

  Çocukların hayal ettiklerini tasarlamalarına ve el becerini geliştirip yeteneklerini keşfetmelerine imkan sağlayan Robotik Atölye, Adana Optimum AVM’de çocukları eğlenceli ve gizemli bir yolculuğa çıkarıyor. Çukurova Bilişim Teknolojileri Eğitim ve Araştırma Derneğinin (ÇUBİTED) desteklediği Maker Teknoloji Atölyesi'nin çalışmasına katılan 7-15 yaş arası çocuklar,  robotik atölyede; elektroniğin parçalarını, devre elemanlarını, sensörleri ve motorları inceleme fırsatı yakalarken, 3D tasarım atölyesinde ise şekiller çizerek el becerilerini geliştiriyorlar. Geleceğin bilim insanları,  robotik ve 3D tasarım atölyesinde, hayal dünyalarında kurguladıklarını tasarlamanın ve uygulamanın yanı sıra  gönüllerince eğlenme fırsatı buluyorlar. Aileleri ise onları büyük bir keyifle izleyerek, bu mutlu anlarını cep telefonlarıyla görüntüleyip, ölümsüz kılıyorlar. Çalışmalar sırasında çocuklara refakat eden uzmanlar, Maker’ın, teknoloji ile el becerisini birleşiminden oluşan bir kültürel eğilimi olduğunu, bu kültürel eğilimde yaratıcılık yapanlara Maker adının verildiğini belirterek, amaçlarının çocukları ezberci eğitim ve test mantığından kurtarmak, bakarak değil, yaparak öğrenmelerini sağlamak olduğunu kaydettiler.

 

Çocukların hayal ettiklerini tasarlamalarına ve el becerini geliştirip yeteneklerini keşfetmelerine imkan sağlayan Robotik Atölye, Adana Optimum AVM’de çocukları eğlenceli ve gizemli bir yolculuğa çıkarıyor.

Çukurova Bilişim Teknolojileri Eğitim ve Araştırma Derneğinin (ÇUBİTED) desteklediği Maker Teknoloji Atölyesi'nin çalışmasına katılan 7-15 yaş arası çocuklar,  robotik atölyede; elektroniğin parçalarını, devre elemanlarını, sensörleri ve motorları inceleme fırsatı yakalarken, 3D tasarım atölyesinde ise şekiller çizerek el becerilerini geliştiriyorlar.

Geleceğin bilim insanları,  robotik ve 3D tasarım atölyesinde, hayal dünyalarında kurguladıklarını tasarlamanın ve uygulamanın yanı sıra  gönüllerince eğlenme fırsatı buluyorlar. Aileleri ise onları büyük bir keyifle izleyerek, bu mutlu anlarını cep telefonlarıyla görüntüleyip, ölümsüz kılıyorlar.

Çalışmalar sırasında çocuklara refakat eden uzmanlar, Maker’ın, teknoloji ile el becerisini birleşiminden oluşan bir kültürel eğilimi olduğunu, bu kültürel eğilimde yaratıcılık yapanlara Maker adının verildiğini belirterek, amaçlarının çocukları ezberci eğitim ve test mantığından kurtarmak, bakarak değil, yaparak öğrenmelerini sağlamak olduğunu kaydettiler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.