Gelenek değişmedi

EĞİTİM 24.10.2017 - 13:22, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 999+ kez okundu.
 

Gelenek değişmedi

Cambridge’de yüzde 100 başarı
    Uluslararası geçerliliği bulunan, 800 yıllık geçmişe sahip Cambridge Üniversitesi tarafından uygulanan Cambridge Sınavı’na giren Adana Koleji öğrencileri elde ettikleri yüzde 100’lük dereceyle, başarı geleneğini değiştirmediler. 130 ülkede 2700 merkezde yapılan Cambridge Sınavı’nı Adana’da ilk uygulayan okul olan Adana Koleji’nden 167 öğrencinin tamamı sınavı başarıyla geçtiler. Cambridge Üniversitesi’nin 1858 yılından beri uyguladığı sınavda öğrencilerin dili nasıl kullanabildiği değerlendirildi.  Eğitim sektöründe yarım asrı geride bırakan Adana Koleji’nin öğrencileri, okuma-yazma, konuşma, dinleme pratikleri kazandırma açısından dünyanın tercih ettiği sınav olan Cambridge Üniversitesi English for Speakers of Other Languages (ESOL) sınavlarında Test Young Learners kategorisinde Starters, Movers, Flyers, KET ve PET sınavlarına girdiler. Tamamı üstün başarı elde eden öğrencilere Cambridge Sertifikaları okulun VIS Salonu’nda düzenlenen törenle verildi. Öğretmenler, öğrenciler, velilerin katıldığı törende konuşan Adana Koleji Genel Müdürü ve Kurucu Temsilcisi Hande Melis Gülcan,  “Dereceler değişebilir, birinciler, ikinciler değişebilir, ancak, ilkler asla değişmez ve unutulmaz. Adana Koleji olarak yaşadığımız, Cambridge Sınavı’nı ilk uygulayan okul olmanın gururu, öğrencilerimizin bu sınavda elde ettikleri başarıyla artmaktadır. Cambridge sınavında üstün başarı gösteren öğrencilerimizi ve emeği bulunan öğretmenlerimizi kutluyorum. Yabancı dil eğitiminde kendini kanıtlayan, eğitimin yanı sıra sosyal, kültürel yönleriyle de öğrencilerini geliştiren Adana Koleji’nin Cambridge ESOL’daki başarı geleneği artarak sürecektir” dedi. Konuşmanın ardından öğrencilere sertifikaları Genel Müdür ve Kurucu Temsilcisi Hande Melis Gülcan, Okul Psikoloğu Yönetim Kurulu Üyesi Gamze Selin Göksel, Okul Müdürü Hülya Uysal, Müdür Yardımcısı Fikret Çürük ve İngilizce öğretmenleri tarafından verildi. 
Cambridge’de yüzde 100 başarı

 

 

Uluslararası geçerliliği bulunan, 800 yıllık geçmişe sahip Cambridge Üniversitesi tarafından uygulanan Cambridge Sınavı’na giren Adana Koleji öğrencileri elde ettikleri yüzde 100’lük dereceyle, başarı geleneğini değiştirmediler.

130 ülkede 2700 merkezde yapılan Cambridge Sınavı’nı Adana’da ilk uygulayan okul olan Adana Koleji’nden 167 öğrencinin tamamı sınavı başarıyla geçtiler. Cambridge Üniversitesi’nin 1858 yılından beri uyguladığı sınavda öğrencilerin dili nasıl kullanabildiği değerlendirildi.  Eğitim sektöründe yarım asrı geride bırakan Adana Koleji’nin öğrencileri, okuma-yazma, konuşma, dinleme pratikleri kazandırma açısından dünyanın tercih ettiği sınav olan Cambridge Üniversitesi English for Speakers of Other Languages (ESOL) sınavlarında Test Young Learners kategorisinde Starters, Movers, Flyers, KET ve PET sınavlarına girdiler. Tamamı üstün başarı elde eden öğrencilere Cambridge Sertifikaları okulun VIS Salonu’nda düzenlenen törenle verildi. Öğretmenler, öğrenciler, velilerin katıldığı törende konuşan Adana Koleji Genel Müdürü ve Kurucu Temsilcisi Hande Melis Gülcan,  “Dereceler değişebilir, birinciler, ikinciler değişebilir, ancak, ilkler asla değişmez ve unutulmaz. Adana Koleji olarak yaşadığımız, Cambridge Sınavı’nı ilk uygulayan okul olmanın gururu, öğrencilerimizin bu sınavda elde ettikleri başarıyla artmaktadır. Cambridge sınavında üstün başarı gösteren öğrencilerimizi ve emeği bulunan öğretmenlerimizi kutluyorum. Yabancı dil eğitiminde kendini kanıtlayan, eğitimin yanı sıra sosyal, kültürel yönleriyle de öğrencilerini geliştiren Adana Koleji’nin Cambridge ESOL’daki başarı geleneği artarak sürecektir” dedi. Konuşmanın ardından öğrencilere sertifikaları Genel Müdür ve Kurucu Temsilcisi Hande Melis Gülcan, Okul Psikoloğu Yönetim Kurulu Üyesi Gamze Selin Göksel, Okul Müdürü Hülya Uysal, Müdür Yardımcısı Fikret Çürük ve İngilizce öğretmenleri tarafından verildi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.