Geleneksel PR mı dijital PR mı?

23.05.2019 - 12:45, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2505+ kez okundu.
 

Geleneksel PR mı dijital PR mı?

  Dijital mi geleneksel mi? Markaların PR tercihi ne olmalı? İnternetle birlikte PR’ın (halkla ilişkiler) iki biçimi ortaya çıktı. Geleneksel PR ve dijital PR. Bunlar birbirlerinden, kitlelerle iletişim kurma ve kitleye ulaşma yöntemi de dahil olmak üzere taktikler bakımından ayrılırlar. Peki işletmeniz için dijital PR mı yoksa geleneksel PR mi daha iyidir? Kolay Pazarlama CEO’su İletişim Tasarımı Uzmanı Ömer Yoluk, bu konuda şu bilgileri verdi: GELENEKSELDE ÖLÇÜMLEME SORUNU VAR “Geleneksel halkla ilişkiler sayesinde gazete, televizyon ve radyo gibi alışageldiğimiz medya araçlarına erişim sağlanır. Geleneksel PR marka farkındalığını artırma açısından son derece başarılı olabilir. Ancak kitle erişimindeki mutlak ölçümleri izlemek çok daha zordur. Geleneksel medyada yayınlanan içeriğin TV’de kaç kişi tarafından izlendiğini, gazetede kaç kişi tarafından okunduğunu, radyoda kaç kişi tarafından duyulduğunu kesin olarak ölçmek mümkün değildir.

 

Dijital mi geleneksel mi? Markaların PR tercihi ne olmalı?

İnternetle birlikte PR’ın (halkla ilişkiler) iki biçimi ortaya çıktı. Geleneksel PR ve dijital PR. Bunlar birbirlerinden, kitlelerle iletişim kurma ve kitleye ulaşma yöntemi de dahil olmak üzere taktikler bakımından ayrılırlar. Peki işletmeniz için dijital PR mı yoksa geleneksel PR mi daha iyidir?

Kolay Pazarlama CEO’su İletişim Tasarımı Uzmanı Ömer Yoluk, bu konuda şu bilgileri verdi:

GELENEKSELDE ÖLÇÜMLEME SORUNU VAR

“Geleneksel halkla ilişkiler sayesinde gazete, televizyon ve radyo gibi alışageldiğimiz medya araçlarına erişim sağlanır. Geleneksel PR marka farkındalığını artırma açısından son derece başarılı olabilir. Ancak kitle erişimindeki mutlak ölçümleri izlemek çok daha zordur. Geleneksel medyada yayınlanan içeriğin TV’de kaç kişi tarafından izlendiğini, gazetede kaç kişi tarafından okunduğunu, radyoda kaç kişi tarafından duyulduğunu kesin olarak ölçmek mümkün değildir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.