"Genç MÜSİAD Adana sigaraya savaş açtı"

EKONOMİ 08.11.2017 - 13:30, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1647+ kez okundu.
 

"Genç MÜSİAD Adana sigaraya savaş açtı"

  Türkiye’de yaklaşık 16 milyon erişkinin sigara kullandığını ve dünyada günde yaklaşık 13 bin kişi sigaraya bağlı bir hastalıktan dolayı hayatını kaybettiğini ifade eden Yeşilay Adana Şube Başkanı Mehmet Aslanbaba;  Sigaranın hem kişiye hem çevresine verdiği zararlara dikkatleri çekerek Adana Genç MÜSİAD Şubesinin “Tecrübe Paylaşımı” başlığında başta sigara olmak üzere alkol, uyuşturucu ve teknoloji bağımlılıkları konularında önemli paylaşımlarda bulundu.   Adana Genç MÜSİAD Başkanı Muhammet Veysel Gök ve yönetiminin hazır bulunduğu toplantıda Tecrübelerini paylaşan Yeşilay Adana Şube Başkanı Mehmet Aslanbaba; Dünya Sağlık Örgütü, dünyada en büyük sağlık sorunun sigara olduğunu açıkladı. İstatistiklere göre sigara içmek dünya çapında bir problem ve tahminen her 3 yetişkinden biri sigara kullanıyor. Bunun yanı sıra Alkolün kullanımın yaşının çok küçük yaşlara indiğini, dünyadaki trafik kazalarının, şiddet olaylarının, istismarların, cinayetlerin çoğunun alkollü iken işlendiğini dikkat çeken Aslanbaba bunun bireysel ve toplumsal gelişimimizin önündeki en büyük engel olduğunu ifade etti. Ayrıca Uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanımına da dikkat çeken Aslanbaba, özellikle uyuşturucu madde kullanımının da küçük yaşlara kadar indiğini ifade ederken şunları ekledi; "Uyuşturucu ile mücadelede toplumun bütün kesimlerine ihtiyaç duyulduğunu bu anlamda Genç MÜSİAD Adana Şubesinin gösterdiği duyarlılıktan dolayı teşekkür ederiz. Toplumun tüm kesiminden bu mücadeleye katkı koymasını beklemekteyiz." dedi Karşılıklı interaktif şeklinde geçen toplantıda son yıllarda hepimizi etkisi altına alan  Teknoloji Bağımlılığına dikkat çeken Aslanbaba; Teknolojinin yaşamın her alanında yer edindiğini bundan kaçılamayacağını teknolojiye bağlanacağız ama bağımlısı olmamamız gerektiğini vurgulayarak Teknoloji ile değerlerimizin çok daha hızlı bir şekilde tahrip edilmek istendiğini bunun yanı sıra insan bedeni üzerinde fiziksel bozukluklara sebebiyet verdiğini ifade eden Aslanbaba teknolojiyi kullanırken muhakkak kontrollü kullanmamız gerektiğini ifade etti. Adana Genç MÜSİAD Başkanı Av. Muhammet Veysel Gök’de toplantı sonunda yaptığı açıklamada; "Yeşilay Şube Başkanımız Sn. Mehmet Aslanbaba’ya bu değerli bilgi ve birikimlerini bizimle paylaştığı için çok teşekkür ediyorum. Belirtmek isterim ki Sn. Cumhurbaşkanımızın sigara konusunda ki hassasiyeti toplumu bilinçlendirme noktasında büyük önem arz etmektedir. Nitekim son yıllarda yasalaşan yaptırımlar, ülkemizi daha yaşanır bir hale getirmektedir.  Adana genç MÜSİAD olarak da sigaraya savaş açıyoruz. Şuan Yönetim kurulumuzdan 4 kişi sigarayı bırakmış durumda. Bu akım üyelerimize de sirayet etmiş durumda. Artı olarak üyelerden de bırakanlar var ve bu sayı artacak görünüyor. Sigaraya karşı başlatmış olduğumuz bu mücadeleye üyelerimizden de destek gelmesi mutluluk verici. " dedi Toplantı, Adana Genç MÜSİAD Şube Başkanı Veysel Gök ve diğer yönetim kurulu üyelerine Yeşilay Rozeti takılmasıyla son buldu.

 

Türkiye’de yaklaşık 16 milyon erişkinin sigara kullandığını ve dünyada günde yaklaşık 13 bin kişi sigaraya bağlı bir hastalıktan dolayı hayatını kaybettiğini ifade eden Yeşilay Adana Şube Başkanı Mehmet Aslanbaba;  Sigaranın hem kişiye hem çevresine verdiği zararlara dikkatleri çekerek

Adana Genç MÜSİAD Şubesinin “Tecrübe Paylaşımı” başlığında başta sigara olmak üzere alkol, uyuşturucu ve teknoloji bağımlılıkları konularında önemli paylaşımlarda bulundu.

 

Adana Genç MÜSİAD Başkanı Muhammet Veysel Gök ve yönetiminin hazır bulunduğu toplantıda Tecrübelerini paylaşan Yeşilay Adana Şube Başkanı Mehmet Aslanbaba; Dünya Sağlık Örgütü, dünyada en büyük sağlık sorunun sigara olduğunu açıkladı. İstatistiklere göre sigara içmek dünya çapında bir problem ve tahminen her 3 yetişkinden biri sigara kullanıyor. Bunun yanı sıra Alkolün kullanımın yaşının çok küçük yaşlara indiğini, dünyadaki trafik kazalarının, şiddet olaylarının, istismarların, cinayetlerin çoğunun alkollü iken işlendiğini dikkat çeken Aslanbaba bunun bireysel ve toplumsal gelişimimizin önündeki en büyük engel olduğunu ifade etti.

Ayrıca Uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanımına da dikkat çeken Aslanbaba, özellikle uyuşturucu madde kullanımının da küçük yaşlara kadar indiğini ifade ederken şunları ekledi;

"Uyuşturucu ile mücadelede toplumun bütün kesimlerine ihtiyaç duyulduğunu bu anlamda Genç MÜSİAD Adana Şubesinin gösterdiği duyarlılıktan dolayı teşekkür ederiz. Toplumun tüm kesiminden bu mücadeleye katkı koymasını beklemekteyiz." dedi

Karşılıklı interaktif şeklinde geçen toplantıda son yıllarda hepimizi etkisi altına alan  Teknoloji Bağımlılığına dikkat çeken Aslanbaba; Teknolojinin yaşamın her alanında yer edindiğini bundan kaçılamayacağını teknolojiye bağlanacağız ama bağımlısı olmamamız gerektiğini vurgulayarak Teknoloji ile değerlerimizin çok daha hızlı bir şekilde tahrip edilmek istendiğini bunun yanı sıra insan bedeni üzerinde fiziksel bozukluklara sebebiyet verdiğini ifade eden Aslanbaba teknolojiyi kullanırken muhakkak kontrollü kullanmamız gerektiğini ifade etti.

Adana Genç MÜSİAD Başkanı Av. Muhammet Veysel Gök’de toplantı sonunda yaptığı açıklamada; "Yeşilay Şube Başkanımız Sn. Mehmet Aslanbaba’ya bu değerli bilgi ve birikimlerini bizimle paylaştığı için çok teşekkür ediyorum. Belirtmek isterim ki Sn. Cumhurbaşkanımızın sigara konusunda ki hassasiyeti toplumu bilinçlendirme noktasında büyük önem arz etmektedir. Nitekim son yıllarda yasalaşan yaptırımlar, ülkemizi daha yaşanır bir hale getirmektedir.

 Adana genç MÜSİAD olarak da sigaraya savaş açıyoruz. Şuan Yönetim kurulumuzdan 4 kişi sigarayı bırakmış durumda. Bu akım üyelerimize de sirayet etmiş durumda. Artı olarak üyelerden de bırakanlar var ve bu sayı artacak görünüyor. Sigaraya karşı başlatmış olduğumuz bu mücadeleye üyelerimizden de destek gelmesi mutluluk verici. " dedi

Toplantı, Adana Genç MÜSİAD Şube Başkanı Veysel Gök ve diğer yönetim kurulu üyelerine Yeşilay Rozeti takılmasıyla son buldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.