Gerçek tadında bir roman: Pavlus’un Dini

15.04.2019 - 16:11, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2120+ kez okundu.
 

Gerçek tadında bir roman: Pavlus’un Dini

Doruk Gazetesi’nin Sahibi Gazeteci-Yazar Fatoş Tekbaş son kitabı “Pavlus’un Dini” ile okurlarının karşısına çıktı. Akıcı bir dille kaleme alınan roman iki yıllık bir süreçte hazırlandı. Tekbaş, kitabın önsözünde; “Bizi terbiye eden, frene nerede ne zaman basmamıza neden olan, pusulamız, rehberimiz. Kılavuzumuz, evrendeki her şeyin izaha muhtaç olmasında yatıyor.  Kökeninde sevgi barındırması, Yaratıcı karşısında hepimiz bir varmış bir yokmuş hikayesi gibi, sırrında hiç oluşumuz gerçeği ortaya çıkıyor. İster kesin bir kanıt olsun, ister kişinin kendi zihninde olsun, vicdan ve adalettir inanç… İman görmediğine inanmak, bunun mükafatı da inandığını pozitif olarak görmektir. Yargılamak, çekiştirmek, yaftalamak, yok saymak biz insanların işi olmamalı. Vicdan insanın içindeki iyi ses olup, kötüyü kovmasıdır. İnsanlığın kader ve yol haritasında, inanç ve Yaratıcı olmadan, yaşamı anlamsızdır. Üç semavi dine selam olsun… Yollarımız ve Peygamberlerimiz farklı olsa da bu gökkubbede Rab, hepimizin Rabbidir” diyor.   Tekbaş, Pavlus’un Dini isimli romanında; bundan iki bin yıl önce Türkiye topraklarını baştan aşağı dolaşan, Hıristiyanlığın o zamanın Roma İmparatorluğu'nda yayılmasında etkin rolü olan Tarsuslu Aziz Pavlus’un hayatını anlatıyor.  

Doruk Gazetesi’nin Sahibi Gazeteci-Yazar Fatoş Tekbaş son kitabı “Pavlus’un Dini” ile okurlarının karşısına çıktı. Akıcı bir dille kaleme alınan roman iki yıllık bir süreçte hazırlandı.

Tekbaş, kitabın önsözünde; “Bizi terbiye eden, frene nerede ne zaman basmamıza neden olan, pusulamız, rehberimiz. Kılavuzumuz, evrendeki her şeyin izaha muhtaç olmasında yatıyor.  Kökeninde sevgi barındırması, Yaratıcı karşısında hepimiz bir varmış bir yokmuş hikayesi gibi, sırrında hiç oluşumuz gerçeği ortaya çıkıyor. İster kesin bir kanıt olsun, ister kişinin kendi zihninde olsun, vicdan ve adalettir inanç… İman görmediğine inanmak, bunun mükafatı da inandığını pozitif olarak görmektir. Yargılamak, çekiştirmek, yaftalamak, yok saymak biz insanların işi olmamalı. Vicdan insanın içindeki iyi ses olup, kötüyü kovmasıdır. İnsanlığın kader ve yol haritasında, inanç ve Yaratıcı olmadan, yaşamı anlamsızdır. Üç semavi dine selam olsun… Yollarımız ve Peygamberlerimiz farklı olsa da bu gökkubbede Rab, hepimizin Rabbidir” diyor.  

Tekbaş, Pavlus’un Dini isimli romanında; bundan iki bin yıl önce Türkiye topraklarını baştan aşağı dolaşan, Hıristiyanlığın o zamanın Roma İmparatorluğu'nda yayılmasında etkin rolü olan Tarsuslu Aziz Pavlus’un hayatını anlatıyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.