Gıdaya sıkı denetim!

GÜNDEM 19.02.2020 - 16:14, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1975+ kez okundu.
 

Gıdaya sıkı denetim!

  Özellikle halk sağlığını ciddi etkileyen gıda ürünlerinde son zamanlarda ortaya çıkan hileli üretimler, Tarım ve Orman Bakanlığı’nı harekete geçirdi. Ülke genelinde eşzamanlı başlatılan gıda denetimi sürüyor.  Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, 22 Şubat Cumartesi gününe kadar etten süte, ekmekten yumurtaya, kaymaktan yoğurda üretim yapılan işyerlerini denetleyecek. Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Gürkan Yaşar, ekiplerin yaptıkları denetimlere eşlik ederek işletmeleri denetledi. Yaşar, tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanmasının önemli olduğuna dikkat çekerek, gıda zincirinin tüm aşamalarını kontrol ettiklerini söyledi.  Yaşar, vatandaşların tükettikleri üründe olumsuz bir durumla karşılaşmaları durumunda “Alo 174” Gıda ihbar hattını kullanmalarını istedi. 7 bin gıda kontrol görevlisi 6 gün farklı sektörlerdeki ürünleri didik didik denetleyecek.

 

Özellikle halk sağlığını ciddi etkileyen gıda ürünlerinde son zamanlarda ortaya çıkan hileli üretimler, Tarım ve Orman Bakanlığı’nı harekete geçirdi. Ülke genelinde eşzamanlı başlatılan gıda denetimi sürüyor. 
Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, 22 Şubat Cumartesi gününe kadar etten süte, ekmekten yumurtaya, kaymaktan yoğurda üretim yapılan işyerlerini denetleyecek. Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Gürkan Yaşar, ekiplerin yaptıkları denetimlere eşlik ederek işletmeleri denetledi. Yaşar, tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanmasının önemli olduğuna dikkat çekerek, gıda zincirinin tüm aşamalarını kontrol ettiklerini söyledi. 
Yaşar, vatandaşların tükettikleri üründe olumsuz bir durumla karşılaşmaları durumunda “Alo 174” Gıda ihbar hattını kullanmalarını istedi. 7 bin gıda kontrol görevlisi 6 gün farklı sektörlerdeki ürünleri didik didik denetleyecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.