GİRGEÇ: BÜYÜKŞEHİR'E KARŞI İLK DAVAYI KAZANDIK

SİYASET 12.06.2020 - 10:24, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1507+ kez okundu.
 

GİRGEÇ: BÜYÜKŞEHİR'E KARŞI İLK DAVAYI KAZANDIK

 Türkiye Kamu-Sen Adana İl Temsilcisi Durdu Mehmet Girgeç, Adana Büyükşehir Belediyesi’nde iş akitleri feshedilen 4B’li sözleşmeli personeller için açılan ilk davayı kazandıklarının müjdesini verdi. Türkiye Kamu-Sen üyesi adına açılan davaların hukukun üstünlüğü ilkesine göre nihayete ereceğini ve hukukun herkes için bağlayıcı olacağını söylediklerini hatırlatan Girgeç, “Adana Büyükşehir Belediyesi’nde iş akitleri haksız ve hukuksuz bir şekilde feshedilen 4B’li sözleşmeli personellerimizin adına açtığımız ilk davayı kazandık. Biz, mücadelemizi Türkiye Kamu-Sen’e yakışır şekilde, hak ve hukuk içerisinde vereceğimizi, Türkiye Kamu-Sen üyeleri adına açılan davaların hukukun üstünlüğü ilkesine göre nihayete ereceğini ve hukukun herkes için bağlayıcı olacağını söylemiştik” dedi. ‘HUKUK MÜCADELEMİZ DEVAM EDİYOR’ Adana Büyükşehir Belediyesi’nde iş akitlerinin haksız ve hukuksuz bir şekilde feshedildiğini bir kez daha vurgulayan Türkiye Kamu-Sen Adana İl Temsilcisi Durdu Mehmet Girgeç, “Yargı kararı olmasına rağmen mağdur edilen yöneticilerimizin durumu hakkında mücadelemiz hukuki zeminde devam ediyor. Türkiye Kamu-Sen dün olduğu gibi bugün de süreci yakinen takip etmekte. Sözleşmeli personellerimize yönelik kadro verilmesi süreci ayrı bir mücadeleyi; iş akitleri haksız ve hukuksuz bir şekilde feshedilen sözleşmeli personellerimiz içinse verilmesi gereken hukuki mücadele başka bir süreci gerektirmektedir. Bu mücadeleler içerisinde izlenilmesi gereken yol, hukuki zemine uygun bir şekilde sürdürülmektedir” diye konuştu. KILIÇDAROĞLU’NA GÖNDERME YAPTI Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim öncesi verdiği vaadlere de atıfta bulunan İl Temsilcisi Girgeç, “Bütün işçilere namus sözü ve garanti veriyorum. Kazandığımız bir belediyede, belediye başkanı haksız yere bir işçinin işine son verirse gelecek beni bulacak” diyenlere namus sözünü hatırlatmayı namusumuz biliriz” diyerek, “Adalet yürüyüşü yapanların, adalet terazilerinin bir tarafına Adana’daki mağduriyetleri koymalarını tavsiye ederiz. Sözleşmeli personellerimizin mağduriyeti ve yargı kararı olmasına rağmen mağdur edilen yöneticilerimizin durumu ortadayken bankamatikçi diyerek yapıştırılan yaftaya inanacak değiliz. Kardeşlerimizin mağduriyeti giderilinceye kadar mücadelemizi bırakmayacağımızın da bilinmesini isteriz” şeklinde yılmadan mücadeleye devam edeceklerini ifade etti.                        

 Türkiye Kamu-Sen Adana İl Temsilcisi Durdu Mehmet Girgeç, Adana Büyükşehir Belediyesi’nde iş akitleri feshedilen 4B’li sözleşmeli personeller için açılan ilk davayı kazandıklarının müjdesini verdi.

Türkiye Kamu-Sen üyesi adına açılan davaların hukukun üstünlüğü ilkesine göre nihayete ereceğini ve hukukun herkes için bağlayıcı olacağını söylediklerini hatırlatan Girgeç, “Adana Büyükşehir Belediyesi’nde iş akitleri haksız ve hukuksuz bir şekilde feshedilen 4B’li sözleşmeli personellerimizin adına açtığımız ilk davayı kazandık. Biz, mücadelemizi Türkiye Kamu-Sen’e yakışır şekilde, hak ve hukuk içerisinde vereceğimizi, Türkiye Kamu-Sen üyeleri adına açılan davaların hukukun üstünlüğü ilkesine göre nihayete ereceğini ve hukukun herkes için bağlayıcı olacağını söylemiştik” dedi.

HUKUK MÜCADELEMİZ DEVAM EDİYOR’

Adana Büyükşehir Belediyesi’nde iş akitlerinin haksız ve hukuksuz bir şekilde feshedildiğini bir kez daha vurgulayan Türkiye Kamu-Sen Adana İl Temsilcisi Durdu Mehmet Girgeç, “Yargı kararı olmasına rağmen mağdur edilen yöneticilerimizin durumu hakkında mücadelemiz hukuki zeminde devam ediyor. Türkiye Kamu-Sen dün olduğu gibi bugün de süreci yakinen takip etmekte. Sözleşmeli personellerimize yönelik kadro verilmesi süreci ayrı bir mücadeleyi; iş akitleri haksız ve hukuksuz bir şekilde feshedilen sözleşmeli personellerimiz içinse verilmesi gereken hukuki mücadele başka bir süreci gerektirmektedir. Bu mücadeleler içerisinde izlenilmesi gereken yol, hukuki zemine uygun bir şekilde sürdürülmektedir” diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU’NA GÖNDERME YAPTI

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim öncesi verdiği vaadlere de atıfta bulunan İl Temsilcisi Girgeç, “Bütün işçilere namus sözü ve garanti veriyorum. Kazandığımız bir belediyede, belediye başkanı haksız yere bir işçinin işine son verirse gelecek beni bulacak” diyenlere namus sözünü hatırlatmayı namusumuz biliriz” diyerek, “Adalet yürüyüşü yapanların, adalet terazilerinin bir tarafına Adana’daki mağduriyetleri koymalarını tavsiye ederiz. Sözleşmeli personellerimizin mağduriyeti ve yargı kararı olmasına rağmen mağdur edilen yöneticilerimizin durumu ortadayken bankamatikçi diyerek yapıştırılan yaftaya inanacak değiliz. Kardeşlerimizin mağduriyeti giderilinceye kadar mücadelemizi bırakmayacağımızın da bilinmesini isteriz” şeklinde yılmadan mücadeleye devam edeceklerini ifade etti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.