GLAMI: ONLİNE ALIŞVERİŞTE YORUMLARI ÖNEMSİYORUZ

GÜNDEM 30.07.2019 - 13:37, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 3055+ kez okundu.
 

GLAMI: ONLİNE ALIŞVERİŞTE YORUMLARI ÖNEMSİYORUZ

  Moda alışverişlerinde online kanalları tercih eden her 2 kişiden biri, online alışverişte en çok diğer kullanıcıların yorum ve görüşlerini önemsiyor   Türkiye’nin en çok ziyaret edilen moda arama motoru GLAMI.com.tr, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 7 Avrupa ülkesinde yapılan araştırma sonuçlarını açıkladı. Sonuçlara göre, her geçen yıl moda alışverişlerinde online’ın payı artarken beklentiler de değişiyor. Tüketicilerin beklentilerini anlamak üzere GLAMI tarafından Türkiye’deki 6097 kullanıcı ile ikincisi gerçekleştirilen GLAMI Fashion (Re)search 2019 isimli araştırmaya katılan her 2 kişiden biri diğer kullanıcıların görüş ve yorumlarını görmek istiyor. Ankete katılanların online alışverişten diğer beklentilerinde ise kişiselleştirilmiş beden ve stil önerileri (%37) ile dünya çapında da son dönemde trend olan fotoğrafla arama (%18) özelliği öne çıkıyor. Elbise ve ayakkabıların üretim yerleri hakkında yeterli bilgi (%10), ürünlerin video görüntüleri (%9,9) ve Chatbot (%8,2) online alışverişte beklenen diğer unsurlar arasında yer alıyor. Türkiye’de, online ve fiziksel mağaza arasındaki farkın gün geçtikçe azaldığına değinen GLAMI Türkiye İletişim ve Marka Müdürü Melike Huska, “Ülkemizdeki tüketicilerin yüzde 43’ü moda alışverişlerini online kanallar üzerinden gerçekleştirmeyi tercih ediyor. Fiyat ve indirimler, alışverişle ilgili satın alma kararlarını etkilerken, tüketiciler daha az zaman alan ve seçenek açısından zengin alternatifler sunan online alışverişe her zamankinden daha fazla ilgi gösteriyor. Bu durumun Türkiye'deki moda sektörü alışveriş dinamiklerini doğrudan etkilediğini görüyoruz. Biz de hem sektörün gelişimi hem de tüketicilerin ihtiyaçlarına karşılık verebilmek için GLAMI’de 10 binin üzerinde marka 1,5 milyondan fazla ürün sunmanın yanı sıra diğer markaların indirimlerini keşfedip karşılaştırma imkanı veriyoruz” dedi. Araştırma hakkında daha fazla bilgi için www.moda-arastirmasi.com adresini kullanabilirsiniz. _*_ GLAMI Fashion (Re)search 2019 Hakkında  Avrupa’nın önde gelen moda arama motorlarından GLAMI, online alışveriş beklentilerini ve moda trendlerini anlayarak, tüketicilere aradıkları ürünleri en kolay şekilde bulmalarına yardımcı olmayı hedefliyor. GLAMI'nin aktif olarak yer aldığı yedi ülkede yapılan Fashion (Re)search araştırması, 2019 yılında ikinci defa gerçekleştirildi. 6097 Türk katılımcının katıldığı araştırmada, görüş bildirenlerin yüzde 75’ten fazlasını kadınlar oluşturuyor. Araştırma sonuçları, 2019 yılının Mayıs ayındaki anketlerle dayanıyor. Daha fazla bilgi için www.moda-arastirmasi.com adresini kullanabilirsiniz.

 

Moda alışverişlerinde online kanalları tercih eden her 2 kişiden biri, online alışverişte en çok diğer kullanıcıların yorum ve görüşlerini önemsiyor

 

Türkiye’nin en çok ziyaret edilen moda arama motoru GLAMI.com.tr, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 7 Avrupa ülkesinde yapılan araştırma sonuçlarını açıkladı. Sonuçlara göre, her geçen yıl moda alışverişlerinde online’ın payı artarken beklentiler de değişiyor.

Tüketicilerin beklentilerini anlamak üzere GLAMI tarafından Türkiye’deki 6097 kullanıcı ile ikincisi gerçekleştirilen GLAMI Fashion (Re)search 2019 isimli araştırmaya katılan her 2 kişiden biri diğer kullanıcıların görüş ve yorumlarını görmek istiyor.

Ankete katılanların online alışverişten diğer beklentilerinde ise kişiselleştirilmiş beden ve stil önerileri (%37) ile dünya çapında da son dönemde trend olan fotoğrafla arama (%18) özelliği öne çıkıyor. Elbise ve ayakkabıların üretim yerleri hakkında yeterli bilgi (%10), ürünlerin video görüntüleri (%9,9) ve Chatbot (%8,2) online alışverişte beklenen diğer unsurlar arasında yer alıyor.

Türkiye’de, online ve fiziksel mağaza arasındaki farkın gün geçtikçe azaldığına değinen GLAMI Türkiye İletişim ve Marka Müdürü Melike Huska, “Ülkemizdeki tüketicilerin yüzde 43’ü moda alışverişlerini online kanallar üzerinden gerçekleştirmeyi tercih ediyor. Fiyat ve indirimler, alışverişle ilgili satın alma kararlarını etkilerken, tüketiciler daha az zaman alan ve seçenek açısından zengin alternatifler sunan online alışverişe her zamankinden daha fazla ilgi gösteriyor. Bu durumun Türkiye'deki moda sektörü alışveriş dinamiklerini doğrudan etkilediğini görüyoruz. Biz de hem sektörün gelişimi hem de tüketicilerin ihtiyaçlarına karşılık verebilmek için GLAMI’de 10 binin üzerinde marka 1,5 milyondan fazla ürün sunmanın yanı sıra diğer markaların indirimlerini keşfedip karşılaştırma imkanı veriyoruz” dedi.

Araştırma hakkında daha fazla bilgi için www.moda-arastirmasi.com adresini kullanabilirsiniz.

_*_

GLAMI Fashion (Re)search 2019 Hakkında 

Avrupa’nın önde gelen moda arama motorlarından GLAMI, online alışveriş beklentilerini ve moda trendlerini anlayarak, tüketicilere aradıkları ürünleri en kolay şekilde bulmalarına yardımcı olmayı hedefliyor.

GLAMI'nin aktif olarak yer aldığı yedi ülkede yapılan Fashion (Re)search araştırması, 2019 yılında ikinci defa gerçekleştirildi. 6097 Türk katılımcının katıldığı araştırmada, görüş bildirenlerin yüzde 75’ten fazlasını kadınlar oluşturuyor. Araştırma sonuçları, 2019 yılının Mayıs ayındaki anketlerle dayanıyor. Daha fazla bilgi için www.moda-arastirmasi.com adresini kullanabilirsiniz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.