GÖRME ENGELLİLER BİLİM FUARI BUGÜN

KÜLTÜR-SANAT 02.05.2018 - 14:33, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1595+ kez okundu.
 

GÖRME ENGELLİLER BİLİM FUARI BUGÜN

Adana Oğuz Kağan Köksal Görme Engelliler Ortaokulu’nun hazırladığı TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı şenliği bugün saat 10.30-15.00 arası okul binasında gerçekleştirilecek.   Bilim fuarını düzenleme amacının ise öğrencilerin bilime olan ilgilerini arttırmak, ufuklarını genişletmek, hayal güçlerini gerçek hayata uyarlayarak yeni projeler tasarlayıp gerçekleştirmelerine olanak sağlamak olduğu bildirildi. Çukurova bölgesinde görme engelli bireylere eğitim veren tek okul olan  Oğuz Kağan Köksal Görme Engelliler okulu farkındalık yaratan projelerle dikkat çekiyor.  Bu nedenle toplumda görme engelli bireylere yönelik farkındalık yaratarak topluma entegre olmuş bireyler yetiştirmek en büyük amaçları. Bilim fuarı kapsamında proje koordinatörü Meral Gür Doğan ve danışman öğretmenler eşliğinde 15 proje sunulacak. Projeleri kapsayan konular fen, matematik, Türkçe, din kültürü, yabancı dil ve el sanatları gibi dalları kapsıyor.

Adana Oğuz Kağan Köksal Görme Engelliler Ortaokulu’nun hazırladığı TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı şenliği bugün saat 10.30-15.00 arası okul binasında gerçekleştirilecek. 
 Bilim fuarını düzenleme amacının ise öğrencilerin bilime olan ilgilerini arttırmak, ufuklarını genişletmek, hayal güçlerini gerçek hayata uyarlayarak yeni projeler tasarlayıp gerçekleştirmelerine olanak sağlamak olduğu bildirildi. Çukurova bölgesinde görme engelli bireylere eğitim veren tek okul olan  Oğuz Kağan Köksal Görme Engelliler okulu farkındalık yaratan projelerle dikkat çekiyor. 
Bu nedenle toplumda görme engelli bireylere yönelik farkındalık yaratarak topluma entegre olmuş bireyler yetiştirmek en büyük amaçları. Bilim fuarı kapsamında proje koordinatörü Meral Gür Doğan ve danışman öğretmenler eşliğinde 15 proje sunulacak. Projeleri kapsayan konular fen, matematik, Türkçe, din kültürü, yabancı dil ve el sanatları gibi dalları kapsıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.