Gözcü kameraların bakımı yapıldı, ormanda yangın hazırlıkları tamam!

GÜNDEM 01.03.2021 - 15:24, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 2303+ kez okundu.
 

Gözcü kameraların bakımı yapıldı, ormanda yangın hazırlıkları tamam!

Adana’da geçen yıl kimi zaman dikkatsizlik, kimi zaman da ihmalden kaynaklı orman yangınları çıktı. Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, yangınları asgari seviyelere çekmek için çalışmalarını sürdürüyor.  Adana Orman Bölge Müdürlüğü’nce orman yangınlarının erken fark edilebilmesi için kurulan “Kameralı Otomatik Yangın Gözetleme Kuleleri” ile ormanlık alanlar, 7 gün 24 saat izleniyor. Bu yöntemler, orman yangınlarının büyümeden kontrol altına alınması amaçlanıyor.  Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Nezir Şahbazoğulları, Yangın Gözetleme Kuleleri’ndeki bakım onarım çalışmalarının tamamlandığını bildirdi. Orman yangınlarına erken müdahalenin önemli olduğunu kaydeden Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz ise, orman yangınlarıyla mücadelede eğitimlerin yanı sıra, kullanılan her türlü ekipmanın, binaların, elektronik sistemlerin  ve araçların bakımlarının yapıldığını bildirdi. Yılmaz, “Yangın Gözetleme Kuleleri ormanlardaki gözümüz. Bu sayede 7 gün 24 saat ormanlarımızı canlı olarak izleyebiliyoruz” dedi.

Adana’da geçen yıl kimi zaman dikkatsizlik, kimi zaman da ihmalden kaynaklı orman yangınları çıktı. Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, yangınları asgari seviyelere çekmek için çalışmalarını sürdürüyor. 

Adana Orman Bölge Müdürlüğü’nce orman yangınlarının erken fark edilebilmesi için kurulan “Kameralı Otomatik Yangın Gözetleme Kuleleri” ile ormanlık alanlar, 7 gün 24 saat izleniyor. Bu yöntemler, orman yangınlarının büyümeden kontrol altına alınması amaçlanıyor. 
Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Nezir Şahbazoğulları, Yangın Gözetleme Kuleleri’ndeki bakım onarım çalışmalarının tamamlandığını bildirdi. Orman yangınlarına erken müdahalenin önemli olduğunu kaydeden Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz ise, orman yangınlarıyla mücadelede eğitimlerin yanı sıra, kullanılan her türlü ekipmanın, binaların, elektronik sistemlerin  ve araçların bakımlarının yapıldığını bildirdi. Yılmaz, “Yangın Gözetleme Kuleleri ormanlardaki gözümüz. Bu sayede 7 gün 24 saat ormanlarımızı canlı olarak izleyebiliyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.