GÜNDEN GÜNE ERİYORLAR!

EKONOMİ 08.01.2019 - 17:42, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1896+ kez okundu.
 

GÜNDEN GÜNE ERİYORLAR!

  Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Satılmış Çalışkan, “Piyasalarda döviz düşse de pazarda yangın devam etmektedir” dedi. Çalışkan, emeklinin alım gücünün günden güne düştüğünü söyledi.  PAZARDA FİLESİ YARIM DOLMUYOR Pazarda filesini yarım dolduran emeklilerin artık onu da yapamadığına dikkat çeken Çalışkan, “Enflasyon pazarda, markette döviz kurlarının çok üzerine çıkmaktadır. Emekli yalnızca temel ihtiyacı olan beslenme, sağlık ve barınma giderlerini dahi karşılayamayacak duruma gelmiştir” diye konuştu.  12 MİLYON EMEKLİYİ GÖRÜN  Çalışkan şunları kaydetti: “12 milyon emekli adına diyoruz ki; biz bu ülke için çalıştık, bizim emeklerimizi bir takım misyoner ülkeler bir gecede çalarken, emekli açlık sınırlarının altında maaş almaya devam ediyor. Buna dur demek, görüp değerlendirerek hakkı yerine iade etmek, hükümetlere ve siyasilere düşer.”

 

Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Satılmış Çalışkan, “Piyasalarda döviz düşse de pazarda yangın devam etmektedir” dedi. Çalışkan, emeklinin alım gücünün günden güne düştüğünü söyledi. 
PAZARDA FİLESİ YARIM DOLMUYOR
Pazarda filesini yarım dolduran emeklilerin artık onu da yapamadığına dikkat çeken Çalışkan, “Enflasyon pazarda, markette döviz kurlarının çok üzerine çıkmaktadır. Emekli yalnızca temel ihtiyacı olan beslenme, sağlık ve barınma giderlerini dahi karşılayamayacak duruma gelmiştir” diye konuştu. 
12 MİLYON EMEKLİYİ GÖRÜN 
Çalışkan şunları kaydetti: “12 milyon emekli adına diyoruz ki; biz bu ülke için çalıştık, bizim emeklerimizi bir takım misyoner ülkeler bir gecede çalarken, emekli açlık sınırlarının altında maaş almaya devam ediyor. Buna dur demek, görüp değerlendirerek hakkı yerine iade etmek, hükümetlere ve siyasilere düşer.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.