GÜNDOĞDU 29 EKİM’E HAZIR

KÜLTÜR-SANAT 27.10.2017 - 13:53, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1866+ kez okundu.
 

GÜNDOĞDU 29 EKİM’E HAZIR

  Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 94. Yıl dönümü 29 Ekim Pazar günü tüm yurtta ve temsilciliklerimizde olduğu gibi Adana Gündoğdu Koleji (AGK)’nde de büyük coşku ve gururla kutlanacak. Öğrenciler, önlerinde Atatürk resmi olan tişörtlerle sahneye çıkacaklar. Cumhuriyet Bayramı, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet yönetimi ilan etmesi anısına her yıl 29 Ekim günü Türkiye'de ve Kuzey Kıbrıs'ta kutlanan milli bayramlarımızdan biridir. Bu önemli tören için kampüs her yıl olduğu gibi yine özel olarak hazırlanacak ve her yere Türk Bayrakları ile Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ün posterleri asılacak. Tören, şehitlerimiz için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayacak. Öğretmenler ve öğrenciler günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yaptıktan ve Cumhuriyeti anlatan şiirler okunduktan sonra sahneye çıkacak öğrenciler “Mustafa Kemal Türküsü” adlı oratoryuyu seslendirecekler. Didem Bekiroğlu Bale ve Dans Okulu öğrencileri de dans gösterileri ile 29 Ekim etkinliklerine renk katacaklar. Programın sonunda okul korosu “Dumlupınar”, “Cumhuriyet Marşı” ve “İzmir Marşı”nı seslendirecek. Şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anarken gazilerimize     

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 94. Yıl dönümü 29 Ekim Pazar günü tüm yurtta ve temsilciliklerimizde olduğu gibi Adana Gündoğdu Koleji (AGK)’nde de büyük coşku ve gururla kutlanacak. Öğrenciler, önlerinde Atatürk resmi olan tişörtlerle sahneye çıkacaklar.

Cumhuriyet Bayramı, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet yönetimi ilan etmesi anısına her yıl 29 Ekim günü Türkiye'de ve Kuzey Kıbrıs'ta kutlanan milli bayramlarımızdan biridir.

Bu önemli tören için kampüs her yıl olduğu gibi yine özel olarak hazırlanacak ve her yere Türk Bayrakları ile Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ün posterleri asılacak. Tören, şehitlerimiz için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayacak.

Öğretmenler ve öğrenciler günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yaptıktan ve Cumhuriyeti anlatan şiirler okunduktan sonra sahneye çıkacak öğrenciler “Mustafa Kemal Türküsü” adlı oratoryuyu seslendirecekler.
Didem Bekiroğlu Bale ve Dans Okulu öğrencileri de dans gösterileri ile 29 Ekim etkinliklerine renk katacaklar.

Programın sonunda okul korosu “Dumlupınar”, “Cumhuriyet Marşı” ve “İzmir Marşı”nı seslendirecek. Şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anarken gazilerimize   

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.