GÜNDOĞDU’NUN CUMHURİYET ÇOCUKLARI

GÜNDEM 29.10.2018 - 17:34, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2085+ kez okundu.
 

GÜNDOĞDU’NUN CUMHURİYET ÇOCUKLARI

  Adana Gündoğdu Koleji (AGK)’nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı büyük coşku, gurur ve mutlulukla kutlandı. Cumhuriyetin kuruluşunun 95. Yılında törenler Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimiz için saygı duruşu ve ardından istiklal marşının okunmasıyla başladı. Öğrenciler, Cumhuriyet’in nasıl kurulduğu ve ne anlama geldiğini anlatan konuşmalar yaptı. Okul korosu Cumhuriyet şarkıları ve şiirleri seslendirdi. Bazı öğrenciler üzerlerinde Atatürk resmi bazıları da ‘Ben Cumhuriyet Ç0cuğuyum’ yazılı tişörtler giydiler. Öğrenciler ellerinde “Cumhuriyet kardeşçe yaşamak demek”, “Cumhuriyet çağdaşlık demek” ve “Cumhuriyet eşitlik demek” yazılı dövizler taşıdılar. Törenler Atatürk’ün sevdiği şarkılar ve dans gösterileri ile son buldu.  

 

Adana Gündoğdu Koleji (AGK)’nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı büyük coşku, gurur ve mutlulukla kutlandı.
Cumhuriyetin kuruluşunun 95. Yılında törenler Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimiz için saygı duruşu ve ardından istiklal marşının okunmasıyla başladı.
Öğrenciler, Cumhuriyet’in nasıl kurulduğu ve ne anlama geldiğini anlatan konuşmalar yaptı. Okul korosu Cumhuriyet şarkıları ve şiirleri seslendirdi.
Bazı öğrenciler üzerlerinde Atatürk resmi bazıları da ‘Ben Cumhuriyet Ç0cuğuyum’ yazılı tişörtler giydiler.

Öğrenciler ellerinde “Cumhuriyet kardeşçe yaşamak demek”, “Cumhuriyet çağdaşlık demek” ve “Cumhuriyet eşitlik demek” yazılı dövizler taşıdılar.

Törenler Atatürk’ün sevdiği şarkılar ve dans gösterileri ile son buldu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.