Güneşten faydalanamıyorsanız d vitamini kullanın

SAĞLIK-YAŞAM 25.10.2020 - 18:11, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1910+ kez okundu.
 

Güneşten faydalanamıyorsanız d vitamini kullanın

Yağmurcu, yaptığı açıklamada, Covid-19 için test edilen hastalar üzerinde yapılan çalışmalarda D vitamini eksikliği ve koronavirüs ile enfekte olma olasılığı arasında ilişki bulunduğunu hatırlattı. D vitamininin bağışıklık sisteminin işlevi için önemli olduğunu, D vitamini takviyelerinin daha önce viral solunum yolu enfeksiyonları riskini azalttığının görüldüğünü anımsatan Yağmurcu,  “Çalışmalara göre D vitamini eksikliği olan hastaların, yeterli vitamin seviyesine sahip hastalara kıyasla Covid-19 koronavirüs için pozitif test etme olasılığı neredeyse iki kattır.  Dünya Sağlık Örgütü yetişkin bireylerde kandaki D vitamini seviyesine bakılmaksızın 400-800 IU/ gün D vitaminini öneriyor. Yetersizlik veya eksiklik durumlarında hekim kontrolünde doz artabiliyor” ifadelerini kullandı.  D vitamininin yağda çözünen bir vitamin olduğunu ve yaklaşık yüzde 80-90’ının deride ultraviyole ışınları sayesinde sentezlendiğini anlatan Yağmurcu,yüzde 10- ve 20’sinin de besinlerle alınabildiğini bildirdi.  Güneş ışınları yoluyla D vitamini sentezlemek için uygun koşulları sağlamanın çok önemli olduğuna dikkat çeken Yağmurcu, “Cildin direkt güneş ışığına teması gereklidir, pencere veya cam arkasındayken D vitamini sentezi olmaz” uyarısında bulundu.  D vitamininin somon, tuna, sardalya gibi yağlı balıklarla yumurta, karaciğerde bulunduğuna vurgu yapan Yağmurcu, “Fakat bunların hiç biri zengin kaynaklar değildir. Yani günlük beslenme ile D vitamini eksikliğini gidermek çok güçtür. Eğer güneşten de yararlanamıyorsak mutlaka takviye almalıyız” diye konuştu.  Yağmurcu, bu arada bazı zamanlarda vücuda detoks yaptırmak gerektiğini anlatarak, şöyle bir tarif verdi: Detoks Smoothie Tarifi- 1 yeşil elma, 1 salatalık, yarım demet maydanoz, 1 dilim ananas, 1 bardak kefir + su.  Bu smoothienin öğün yerine geçip bağırsak çalıştıracağını anlatan Yağmurcu, vücutta detoks etkisi yapacağını anlattı. (HABER MERKEZİ)

Yağmurcu, yaptığı açıklamada, Covid-19 için test edilen hastalar üzerinde yapılan çalışmalarda D vitamini eksikliği ve koronavirüs ile enfekte olma olasılığı arasında ilişki bulunduğunu hatırlattı. D vitamininin bağışıklık sisteminin işlevi için önemli olduğunu, D vitamini takviyelerinin daha önce viral solunum yolu enfeksiyonları riskini azalttığının görüldüğünü anımsatan Yağmurcu,  “Çalışmalara göre D vitamini eksikliği olan hastaların, yeterli vitamin seviyesine sahip hastalara kıyasla Covid-19 koronavirüs için pozitif test etme olasılığı neredeyse iki kattır. 
Dünya Sağlık Örgütü yetişkin bireylerde kandaki D vitamini seviyesine bakılmaksızın 400-800 IU/ gün D vitaminini öneriyor. Yetersizlik veya eksiklik durumlarında hekim kontrolünde doz artabiliyor” ifadelerini kullandı. 
D vitamininin yağda çözünen bir vitamin olduğunu ve yaklaşık yüzde 80-90’ının deride ultraviyole ışınları sayesinde sentezlendiğini anlatan Yağmurcu,yüzde 10- ve 20’sinin de besinlerle alınabildiğini bildirdi.  Güneş ışınları yoluyla D vitamini sentezlemek için uygun koşulları sağlamanın çok önemli olduğuna dikkat çeken Yağmurcu, “Cildin direkt güneş ışığına teması gereklidir, pencere veya cam arkasındayken D vitamini sentezi olmaz” uyarısında bulundu. 
D vitamininin somon, tuna, sardalya gibi yağlı balıklarla yumurta, karaciğerde bulunduğuna vurgu yapan Yağmurcu, “Fakat bunların hiç biri zengin kaynaklar değildir. Yani günlük beslenme ile D vitamini eksikliğini gidermek çok güçtür. Eğer güneşten de yararlanamıyorsak mutlaka takviye almalıyız” diye konuştu. 
Yağmurcu, bu arada bazı zamanlarda vücuda detoks yaptırmak gerektiğini anlatarak, şöyle bir tarif verdi: Detoks Smoothie Tarifi- 1 yeşil elma, 1 salatalık, yarım demet maydanoz, 1 dilim ananas, 1 bardak kefir + su. 
Bu smoothienin öğün yerine geçip bağırsak çalıştıracağını anlatan Yağmurcu, vücutta detoks etkisi yapacağını anlattı. (HABER MERKEZİ)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.