GÜNEY ROTARY KULÜBÜ'NDEN TATARLI HÖYÜK KAZISINA DESTEK

GÜNDEM 03.11.2018 - 14:38, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2167+ kez okundu.
 

GÜNEY ROTARY KULÜBÜ'NDEN TATARLI HÖYÜK KAZISINA DESTEK

    Güney Rotary Kulübü, Adana Büyükşehir Belediyesi ve Adana Olgunlaşma Enstitüsü Müdürlüğü'nün katkılarıyla Adana'nın kültürel mirasına sahip çıkmak, farkındalık yaratmak ve Tatarlı Höyük kazılarına destek sağlamak amacıyla defile düzenledi.    Adana Müze Kompleksinde düzenlenen etkinliğe Adana Valisi Mahmut Demirtaş'ın eşi Beyhan Demirtaş, Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Hüseyin Sözlü, Rotaryenler ve çok sayıda davetli katıldı.    HARİKA BİR AMACA HİZMET EDİYORUZ Adana Müze Kompleksinde düzenlenen etkinliğin açılış konuşmasını yapan Güney Rotary Kulübü Başkanı Ebru Songül Yalçın  ''Bugün burada harika bir amaca hizmet etmek, Çukurova'mızın kültürel mirasına sahip çıkmak ve Tatarlı Höyük Kazılarına destek olmak için toplandık. Doç.Dr. Serdar Girginer başkanlığında 2007 yılından bu yana kazı çalışmaları devam etmektedir. Kazılarla birlikte tarih öncesi ve tarihi çağlara ait önemli bulgular ele geçmiştir. Adanalılar olarak çok şanslıyız ki Valimiz Mahmut Demirtaş, Büyükşehir Belediye Başkanımız Hüseyin Sözlü'nün destekleriyle müze müdürümüz Nedim Dervişoğlu ve Adana Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Meral Altınkaya'nın katkılarıyla, müzemiz atmosferinde tarihimizi beraber yaşayacağız'' şeklinde konuştu.    ADANA BARIŞIN DOĞDUĞU ŞEHİRDİR ''Çalışmalarda mührü bulunan Kraliçe Puduhepa önemli bir karakter. O zamanların Hürrem Sultanı. Tarihte bilinen ilk yazılı barış antlaşmasının 3 mühründen biri kraliçe Puduhepa'ya aittir. Bu yüzden Adana, barışın doğduğu şehirdir. Belkide Anadolu'da 'Mühür kadındadır' sözü buradan gelmektedir. Bende bir kadın olarak 'Barış herzaman mümkündür' diyorum.Şu anda karşınızda olmamı sağlayan kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkını veren, en büyük ilham kaynağımız Mustafa Kemal Atatürk'ü minnetle anıyorum.''     Yapılan açılış konuşmasının ardından Olgunlaşma Enstitüsü tarafından hazırlanan defile davetlilere sunuldu. Mimari eserlerin ve tarihi yapıların görüntüleriyle oluşan defile davetliler tarafından çok beğenildi. Defilenin ardından Başkan Ebru Yalçın tarafından, katkı koyan Adana Valisi Mahmut Demirtaş'a, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'ye, Müze Müdürü Nedim Dervişoğlu'na ve Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Meral Altınkaya'ya plaket ve çiçek takdim etti.     

 

 

Güney Rotary Kulübü, Adana Büyükşehir Belediyesi ve Adana Olgunlaşma Enstitüsü Müdürlüğü'nün katkılarıyla Adana'nın kültürel mirasına sahip çıkmak, farkındalık yaratmak ve Tatarlı Höyük kazılarına destek sağlamak amacıyla defile düzenledi. 

 

Adana Müze Kompleksinde düzenlenen etkinliğe Adana Valisi Mahmut Demirtaş'ın eşi Beyhan Demirtaş, Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Hüseyin Sözlü, Rotaryenler ve çok sayıda davetli katıldı. 

 

HARİKA BİR AMACA HİZMET EDİYORUZ

Adana Müze Kompleksinde düzenlenen etkinliğin açılış konuşmasını yapan Güney Rotary Kulübü Başkanı Ebru Songül Yalçın  ''Bugün burada harika bir amaca hizmet etmek, Çukurova'mızın kültürel mirasına sahip çıkmak ve Tatarlı Höyük Kazılarına destek olmak için toplandık. Doç.Dr. Serdar Girginer başkanlığında 2007 yılından bu yana kazı çalışmaları devam etmektedir. Kazılarla birlikte tarih öncesi ve tarihi çağlara ait önemli bulgular ele geçmiştir. Adanalılar olarak çok şanslıyız ki Valimiz Mahmut Demirtaş, Büyükşehir Belediye Başkanımız Hüseyin Sözlü'nün destekleriyle müze müdürümüz Nedim Dervişoğlu ve Adana Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Meral Altınkaya'nın katkılarıyla, müzemiz atmosferinde tarihimizi beraber yaşayacağız'' şeklinde konuştu. 

 

ADANA BARIŞIN DOĞDUĞU ŞEHİRDİR

''Çalışmalarda mührü bulunan Kraliçe Puduhepa önemli bir karakter. O zamanların Hürrem Sultanı. Tarihte bilinen ilk yazılı barış antlaşmasının 3 mühründen biri kraliçe Puduhepa'ya aittir. Bu yüzden Adana, barışın doğduğu şehirdir. Belkide Anadolu'da 'Mühür kadındadır' sözü buradan gelmektedir. Bende bir kadın olarak 'Barış herzaman mümkündür' diyorum.Şu anda karşınızda olmamı sağlayan kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkını veren, en büyük ilham kaynağımız Mustafa Kemal Atatürk'ü minnetle anıyorum.''  

 

Yapılan açılış konuşmasının ardından Olgunlaşma Enstitüsü tarafından hazırlanan defile davetlilere sunuldu. Mimari eserlerin ve tarihi yapıların görüntüleriyle oluşan defile davetliler tarafından çok beğenildi. Defilenin ardından Başkan Ebru Yalçın tarafından, katkı koyan Adana Valisi Mahmut Demirtaş'a, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'ye, Müze Müdürü Nedim Dervişoğlu'na ve Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Meral Altınkaya'ya plaket ve çiçek takdim etti.   

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.