Güney Kore'de Binlerce İnsan Sokaklardan Çekilmiyor

DÜNYA 20.11.2016 - 20:16, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1515+ kez okundu.
 

Güney Kore'de Binlerce İnsan Sokaklardan Çekilmiyor

Güney Kore'de Cumhurbaşkanı Park Geun-hye'in istifa etmesini talep eden yüz binler sokaklardan çekilmiyor.
Güney Kore'de protesto gösterilerine sadece geçen hafta 500 bini aşkın muhalifin katıldığı belirtiliyor. Başsavcı Lee Young-ryeol, Park'ın suç işlemek için gizli ittifak oluşturduğunu fakat dokunulmazlığının bulunduğunu söyledi. KISA SÜRE İÇİNDE SORGULANACAK Başsavcı Lee, Park'ın eski dostuyla bağlantılı yolsuzlukluk skandalında rolü olduğunu belirterek, kısa süre içinde sorgulanacağını ifade etti. Bu soruşturma gerçekleşirse Park, ülkenin görevi başında savcılar tarafından sorgulanan ilk devlet başkanı olacak. ÜLKE TARİHİNİN EN BÜYÜK SKANDALI Park Geun-hye'ın resmi bir görevi olmayan eski dostu Choi Soon-sil'in önemli devlet işlerine müdahil olmasına izin vermesiyle ülke tarihinde son yılların en büyük skandalı patlak vermişti.   Choi, Park ile ilişkisini kullanarak iş adamlarını bazı vakıflara bağış yapmaya zorlamakla suçlanıyor. Park'ın önemli konuşma metinlerini kaleme aldığı ortaya çıkan Choi'un ayrıca kültürel ve spor faaliyetlerini destekleme adı altında, yardım kuruluşlarından zimmetine yaklaşık 9 milyon dolar geçirdiği iddia ediliyor. İKİ YARDIMCISI HAKKINDA SORUŞTURMA Park'ın eski yardımcılarından siyasi koordinasyondan sorumlu An Chong-bum ve özel işlerinden sorumlu Jeong Ho-seong hakkında, 6 Kasım'da, Choi'un yol açtığı skandal ile bağlantılı olarak yolsuzluk ve görevi kötüye kullanmaktan soruşturma açılmıştı. Skandalın patlak vermesiyle Park'ın halk arasındaki desteği giderek azalarak, yüzde 5 seviyesine inmişti. Park, iki kez devlet delevizyonundan özür dilerken, istifa çağrıların yanaşmıyor.
Güney Kore'de Cumhurbaşkanı Park Geun-hye'in istifa etmesini talep eden yüz binler sokaklardan çekilmiyor.

Güney Kore'de protesto gösterilerine sadece geçen hafta 500 bini aşkın muhalifin katıldığı belirtiliyor. Başsavcı Lee Young-ryeol, Park'ın suç işlemek için gizli ittifak oluşturduğunu fakat dokunulmazlığının bulunduğunu söyledi.

KISA SÜRE İÇİNDE SORGULANACAK

Başsavcı Lee, Park'ın eski dostuyla bağlantılı yolsuzlukluk skandalında rolü olduğunu belirterek, kısa süre içinde sorgulanacağını ifade etti.

Bu soruşturma gerçekleşirse Park, ülkenin görevi başında savcılar tarafından sorgulanan ilk devlet başkanı olacak.

ÜLKE TARİHİNİN EN BÜYÜK SKANDALI

Park Geun-hye'ın resmi bir görevi olmayan eski dostu Choi Soon-sil'in önemli devlet işlerine müdahil olmasına izin vermesiyle ülke tarihinde son yılların en büyük skandalı patlak vermişti.

 

Choi, Park ile ilişkisini kullanarak iş adamlarını bazı vakıflara bağış yapmaya zorlamakla suçlanıyor.

Park'ın önemli konuşma metinlerini kaleme aldığı ortaya çıkan Choi'un ayrıca kültürel ve spor faaliyetlerini destekleme adı altında, yardım kuruluşlarından zimmetine yaklaşık 9 milyon dolar geçirdiği iddia ediliyor.

İKİ YARDIMCISI HAKKINDA SORUŞTURMA

Park'ın eski yardımcılarından siyasi koordinasyondan sorumlu An Chong-bum ve özel işlerinden sorumlu Jeong Ho-seong hakkında, 6 Kasım'da, Choi'un yol açtığı skandal ile bağlantılı olarak yolsuzluk ve görevi kötüye kullanmaktan soruşturma açılmıştı.

Skandalın patlak vermesiyle Park'ın halk arasındaki desteği giderek azalarak, yüzde 5 seviyesine inmişti.

Park, iki kez devlet delevizyonundan özür dilerken, istifa çağrıların yanaşmıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.