Günlük 70 gramdan fazlasında bağırsak kanseri riski

SAĞLIK-YAŞAM 09.01.2021 - 12:06, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2331+ kez okundu.
 

Günlük 70 gramdan fazlasında bağırsak kanseri riski

Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Eda Balcı, yapılan araştırmalar sonucu günlük 70 gramın üzerinde kırmızı et tüketiminin bağırsak kanserine karşı riski artırdığına dikkat çekerek, "Özellikle de işlenmiş et ürünleri, salam ve sucuk gibi ürünleri fazla tüketmemek gerekiyor" dedi.   Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Eda Balcı, yapılan araştırmalar sonucu günlük 70 gramın üzerinde kırmızı et tüketiminin bağırsak kanserine karşı riski artırdığına dikkat çekerek, "Özellikle de işlenmiş et ürünleri, salam ve sucuk gibi ürünleri fazla tüketmemek gerekiyor" dedi. Beykent Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Beslenme ve Diyetetik bölümü Arş. Gör. Eda Balcı, halk arasında "bağırsak florası" olarak da bilinen "bağırsak mikrobiyotası" ile ilgili önemli bilgiler aktardı. Bağırsakta bulunan canlı organizma bütünlüğüne "bağırsak mikrobiyotası" adı verildiğini belirten Balcı, "Bu canlı organizmalar yararlı ve zararlı türlerde olabilir. Bağırsak mikrobiyotasını, genetik, beslenme, fiziksel aktivite ve yaş gibi birçok faktör etkileyebilmektedir. Bu faktörlerin başında ise beslenme gelmektedir" diye konuştu.

Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Eda Balcı, yapılan araştırmalar sonucu günlük 70 gramın üzerinde kırmızı et tüketiminin bağırsak kanserine karşı riski artırdığına dikkat çekerek, "Özellikle de işlenmiş et ürünleri, salam ve sucuk gibi ürünleri fazla tüketmemek gerekiyor" dedi.

 

Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Eda Balcı, yapılan araştırmalar sonucu günlük 70 gramın üzerinde kırmızı et tüketiminin bağırsak kanserine karşı riski artırdığına dikkat çekerek, "Özellikle de işlenmiş et ürünleri, salam ve sucuk gibi ürünleri fazla tüketmemek gerekiyor" dedi.

Beykent Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Beslenme ve Diyetetik bölümü Arş. Gör. Eda Balcı, halk arasında "bağırsak florası" olarak da bilinen "bağırsak mikrobiyotası" ile ilgili önemli bilgiler aktardı. Bağırsakta bulunan canlı organizma bütünlüğüne "bağırsak mikrobiyotası" adı verildiğini belirten Balcı, "Bu canlı organizmalar yararlı ve zararlı türlerde olabilir. Bağırsak mikrobiyotasını, genetik, beslenme, fiziksel aktivite ve yaş gibi birçok faktör etkileyebilmektedir. Bu faktörlerin başında ise beslenme gelmektedir" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.