GÜNÜBİRLİK 150 EVE 2,3 MİLYON CEZA YAĞDI

EKONOMİ 15.01.2018 - 13:25, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1642+ kez okundu.
 

GÜNÜBİRLİK 150 EVE 2,3 MİLYON CEZA YAĞDI

Adana Emlakçılar Odası Başkanı Rabia Ülkü Uçar, şehirde 150’ye yakın günübirlik eve 2 milyon 300 bin lira dolayında ceza kesildiğini bildirdi.  Uçar, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nde, 12 Şubat Pazartesi günü yapılacak oda seçimleriyle ilgili basın toplantısı düzenledi. Uçar, burada yaptığı konuşmada, 4 yıl boyunca canla başla çalıştıklarını hatırlatarak, yasal düzenleme ve yönetmeliklerle ilgili birçok önemli konuya dikkat çektiklerini bildirdi. 360’ı odaya diğerleri de Adana Ticaret Odası’na kayıtlı 600 üyeleri olduğunu hatırlatan Uçar, tespit ettikleri korsan emlakçıları maliye ve belediyelere bildirdiklerini dile getirdi. Korsan emlakçılara 6 bin ile 23 bin lira arasında cezai yaptırım uygulandığına dikkat çeken Uçar, emlakçılıkla ilgili yasanın çıkması halinde kayıt dışılığında ortadan kalkacağını ifade etti.  Günübirlik evlerle ilgili valilik, emniyet müdürlüğü ile vergi dairelerinin ortak çalışma yaparak cezai müeyyideler uyguladığına işaret eden Uçar, “Bu evler genellikle illegal işlerin yürütüldüğü yerler olarak biliniyor. Telefonlarla adreslerine ulaşılan bu evlerden 150’sine 2 milyon 300 bin lira dolayında ceza kesilmiştir” diye konuştu.  Uçar, Adana Emlakçılar Odası’nın 17 yıl önce meslek mensuplarının ve yanlarında çalışanların meslekî ve teknik ihtiyaçlarını karşılamak, meslekî faaliyetlerini kolaylaştırmak, meslek mensuplarının birbirleriyle ve halk ile olan ilişkilerinde dürüstlüğü ve güveni hâkim kılmak, meslek disiplini ve ahlâkını korumak amacıyla kurulduğunu anlattı. Uçar, odanın bugüne kadar en önemli hedefi ve çalışmasının meslek kanun ve yönetmeliğinin hayata geçirilmesi amacına yönelik yoğun çalışmalar olduğuna vurgu yaptı.  Uçar, hiçbir şaibeye karışmadan, emlakçı esnafının itibarını her şeyden üstün tutan titizlikle çalışma yaptıklarını ifade etti. Uçar, şöyle devam etti: “Ben değil biz anlayışıyla hareket eden, esnafını her zaman bir adım daha ileri götürmeyi hedefleyen yarı resmi bir kurum olan Emlakçılar Odası, esnafımızın bizlere vermiş olduğu destekle ve güçle bugünlere gelmiştir. Esnafımızın verdiği güveni ve görevi kötüye kullanmadık , hiç bir zaman suistimal etmedik, elimizden geldiğince en iyiyi yapmaya çalıştık. Her zaman ayrıştırıcı değil birleştirici olduk, olmaya devam edeceğiz” Emlakçılar Odası seçimleri,  12 Şubat Pazartesi günü Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Evi Mehmet Akif Ersoy toplantı salonunda saat 10.00’da gerçekleştirilecek.

Adana Emlakçılar Odası Başkanı Rabia Ülkü Uçar, şehirde 150’ye yakın günübirlik eve 2 milyon 300 bin lira dolayında ceza kesildiğini bildirdi. 

Uçar, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nde, 12 Şubat Pazartesi günü yapılacak oda seçimleriyle ilgili basın toplantısı düzenledi. Uçar, burada yaptığı konuşmada, 4 yıl boyunca canla başla çalıştıklarını hatırlatarak, yasal düzenleme ve yönetmeliklerle ilgili birçok önemli konuya dikkat çektiklerini bildirdi. 360’ı odaya diğerleri de Adana Ticaret Odası’na kayıtlı 600 üyeleri olduğunu hatırlatan Uçar, tespit ettikleri korsan emlakçıları maliye ve belediyelere bildirdiklerini dile getirdi. Korsan emlakçılara 6 bin ile 23 bin lira arasında cezai yaptırım uygulandığına dikkat çeken Uçar, emlakçılıkla ilgili yasanın çıkması halinde kayıt dışılığında ortadan kalkacağını ifade etti. 
Günübirlik evlerle ilgili valilik, emniyet müdürlüğü ile vergi dairelerinin ortak çalışma yaparak cezai müeyyideler uyguladığına işaret eden Uçar, “Bu evler genellikle illegal işlerin yürütüldüğü yerler olarak biliniyor. Telefonlarla adreslerine ulaşılan bu evlerden 150’sine 2 milyon 300 bin lira dolayında ceza kesilmiştir” diye konuştu. 
Uçar, Adana Emlakçılar Odası’nın 17 yıl önce meslek mensuplarının ve yanlarında çalışanların meslekî ve teknik ihtiyaçlarını karşılamak, meslekî faaliyetlerini kolaylaştırmak, meslek mensuplarının birbirleriyle ve halk ile olan ilişkilerinde dürüstlüğü ve güveni hâkim kılmak, meslek disiplini ve ahlâkını korumak amacıyla kurulduğunu anlattı. Uçar, odanın bugüne kadar en önemli hedefi ve çalışmasının meslek kanun ve yönetmeliğinin hayata geçirilmesi amacına yönelik yoğun çalışmalar olduğuna vurgu yaptı. 
Uçar, hiçbir şaibeye karışmadan, emlakçı esnafının itibarını her şeyden üstün tutan titizlikle çalışma yaptıklarını ifade etti. Uçar, şöyle devam etti: “Ben değil biz anlayışıyla hareket eden, esnafını her zaman bir adım daha ileri götürmeyi hedefleyen yarı resmi bir kurum olan Emlakçılar Odası, esnafımızın bizlere vermiş olduğu destekle ve güçle bugünlere gelmiştir. Esnafımızın verdiği güveni ve görevi kötüye kullanmadık , hiç bir zaman suistimal etmedik, elimizden geldiğince en iyiyi yapmaya çalıştık. Her zaman ayrıştırıcı değil birleştirici olduk, olmaya devam edeceğiz”
Emlakçılar Odası seçimleri,  12 Şubat Pazartesi günü Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Evi Mehmet Akif Ersoy toplantı salonunda saat 10.00’da gerçekleştirilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.