Gürer: Akraba evlilikleri verileri Bakanlıkta nasıl olmaz?

GÜNDEM 31.07.2019 - 13:21, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2688+ kez okundu.
 

Gürer: Akraba evlilikleri verileri Bakanlıkta nasıl olmaz?

  CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in ‘Akraba evliliklerine ilişkin’ Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yanıtlanması istemiyle yöneltmiş olduğu yazılı soru önergesine Bakan Selçuk’tan yanıt geldi. CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer yanıtlanması istemiyle, “Ülkemizde akraba evliliklerinin azaltılmasına yönelik ne gibi eğitim çalışmaları yapılmaktadır? Hangi illerde katılım sayısı nedir? Akraba evliliği nüfus oranı içinde yüksek beş il hangisidir?” şeklindeki soruları Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a yöneltti. CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in yazılı soru önergesine yanıt veren Bakan Selçuk, “Bakanlığımız, aile ve topluma yönelik koruyucu, eğitici, geliştirici faaliyetler kapsamında aile ve toplumu tehdit eden sorunları tespit ederek yetişkinlere yönelik eğitim programları hazırlayarak uygulamaktadır. Aile eğitimiyle ilgili temel ihtiyaçlar dikkate alınarak Eğitim, Sağlık, Hukuk, İktisat ve Medya olmak üzere 5 farklı alanda Aile Eğitim Programı geliştirmiştir. Bu çerçevede Aile Eğitim Programının; Evlilik ve Aile Hayatı Modülünde "Hayat Arkadaşımı Nasıl Seçebilirim", Çocuk ve Ergen Sağlığı Modülünde "Doğumla Gelen Hastalıklar" ve "Sağlıklı Çocuk", Üreme Sağlığı ve Sağlıklı Annelik Modülünde "Gebelik Öncesi Hazırlık" Sağlıklı Yaşama Modülünde "Hastalık Bilgisi" ve "Koruyucu Hekimlik" Aile Hukuku Modülünde "İlk Tuğla Aile" ünitelerinde çiftlerin sağlıklı aile kurmaları amacıyla doğru eş seçimine yönelik bilgileri kapsayan halk eğitimleri gerçekleştirilmektedir. Eğitim konularına ilaveten yürütülen "Evlilik Öncesi Eğitim Programı" çerçevesinde yürütülen eğitimlerde de konu ele alınmaktadır. Akraba evliliklerine ilişkin istatistikler Türkiye İstatistik Kurumunun web sayfasında (tuik.gov.tr) yayımlanmaktadır” yanıtını verdi.  

 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in ‘Akraba evliliklerine ilişkin’ Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yanıtlanması istemiyle yöneltmiş olduğu yazılı soru önergesine Bakan Selçuk’tan yanıt geldi.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer yanıtlanması istemiyle, “Ülkemizde akraba evliliklerinin azaltılmasına yönelik ne gibi eğitim çalışmaları yapılmaktadır? Hangi illerde katılım sayısı nedir? Akraba evliliği nüfus oranı içinde yüksek beş il hangisidir?” şeklindeki soruları Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a yöneltti.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in yazılı soru önergesine yanıt veren Bakan Selçuk, “Bakanlığımız, aile ve topluma yönelik koruyucu, eğitici, geliştirici faaliyetler kapsamında aile ve toplumu tehdit eden sorunları tespit ederek yetişkinlere yönelik eğitim programları hazırlayarak uygulamaktadır. Aile eğitimiyle ilgili temel ihtiyaçlar dikkate alınarak Eğitim, Sağlık, Hukuk, İktisat ve Medya olmak üzere 5 farklı alanda Aile Eğitim Programı geliştirmiştir.

Bu çerçevede Aile Eğitim Programının;

Evlilik ve Aile Hayatı Modülünde "Hayat Arkadaşımı Nasıl Seçebilirim", Çocuk ve Ergen Sağlığı Modülünde "Doğumla Gelen Hastalıklar" ve "Sağlıklı Çocuk", Üreme Sağlığı ve Sağlıklı Annelik Modülünde "Gebelik Öncesi Hazırlık" Sağlıklı Yaşama Modülünde "Hastalık Bilgisi" ve "Koruyucu Hekimlik" Aile Hukuku Modülünde "İlk Tuğla Aile" ünitelerinde çiftlerin sağlıklı aile kurmaları amacıyla doğru eş seçimine yönelik bilgileri kapsayan halk eğitimleri gerçekleştirilmektedir.

Eğitim konularına ilaveten yürütülen "Evlilik Öncesi Eğitim Programı" çerçevesinde yürütülen eğitimlerde de konu ele alınmaktadır.

Akraba evliliklerine ilişkin istatistikler Türkiye İstatistik Kurumunun web sayfasında (tuik.gov.tr) yayımlanmaktadır” yanıtını verdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.