Gürer, CHP’nin 95. Kuruluş yıldönümünü kutladı

SİYASET 09.09.2017 - 07:17, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2229+ kez okundu.
 

Gürer, CHP’nin 95. Kuruluş yıldönümünü kutladı

    CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, CHP’nin kuruluşunun 95. Yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, parlamenter demokrasi, çok partili hayat ve kadına seçme ve seçilme hakkı gibi demokratik kazanımlarını Türkiye’ye armağan eden partilerinin; barış, adalet, temel hak ve özgürlüklerin teminatı olmaya devam edeceğini söyledi.    CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, partilerinin kuruluşunun 95. Yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Büyük Önder Mustafa kemal Atatürk tarafından 9 Eylül 1923’te kurulan Cumhuriyet Halk Partisi’nin, ulusal kurtuluş ve bağımsızlık mücadelesine öncülük ettiğini vurguladı. Halk Fıkrası olarak kurulan CHP’nin Cumhuriyet Halk Fıkrası ve son olarak 1935’de Cumhuriyet Halk Partisi adını aldığını anımsatan Gürer, cumhuriyetçilik, milliyetçilik, halkçılık, laiklik, devletçilik ve devrimcilik ilkelerinden taviz vermeyeceğini belirtti.    CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer hoşgörü, barış, uzlaşma, dayanışma, eşitlik ve özgürlükler üzerine siyaset yapan CHP’nin, ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkarmayı hedeflediğini ve bu hedef doğrultusunda demokratik siyasetini sürdürdüğünü vurguladı.    CHP’nin 95 yıl önce ülkemize kazandırdığı parlamenter demokratik sistemin, bugün AKP tarafından yok edilmeye çalışıldığını ve ‘tek adam’ rejiminin dayatıldığını belirten CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “CHP, tüm bu engelleri aşarak, vatanını ve milleti için dün olduğu gibi bugün ve bundan sonra da demokratik mücadelesini sürdürecektir” dedi.    CHP milletvekili Ömer Fethi Gürer, CHP’nin 95. Kuruluş yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesajında “Başta partimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, partimizin kuruluşundan bu yana emek veren, destek veren herkese minnet ve saygılarımı sunuyorum. Bu vesileyle partimizin 95. Kuruluş yıldönümünü kutluyorum” ifadesini kullandı.   

 

 

CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, CHP’nin kuruluşunun 95. Yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, parlamenter demokrasi, çok partili hayat ve kadına seçme ve seçilme hakkı gibi demokratik kazanımlarını Türkiye’ye armağan eden partilerinin; barış, adalet, temel hak ve özgürlüklerin teminatı olmaya devam edeceğini söyledi. 

 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, partilerinin kuruluşunun 95. Yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Büyük Önder Mustafa kemal Atatürk tarafından 9 Eylül 1923’te kurulan Cumhuriyet Halk Partisi’nin, ulusal kurtuluş ve bağımsızlık mücadelesine öncülük ettiğini vurguladı. Halk Fıkrası olarak kurulan CHP’nin Cumhuriyet Halk Fıkrası ve son olarak 1935’de Cumhuriyet Halk Partisi adını aldığını anımsatan Gürer, cumhuriyetçilik, milliyetçilik, halkçılık, laiklik, devletçilik ve devrimcilik ilkelerinden taviz vermeyeceğini belirtti. 

 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer hoşgörü, barış, uzlaşma, dayanışma, eşitlik ve özgürlükler üzerine siyaset yapan CHP’nin, ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkarmayı hedeflediğini ve bu hedef doğrultusunda demokratik siyasetini sürdürdüğünü vurguladı. 

 

CHP’nin 95 yıl önce ülkemize kazandırdığı parlamenter demokratik sistemin, bugün AKP tarafından yok edilmeye çalışıldığını ve ‘tek adam’ rejiminin dayatıldığını belirten CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “CHP, tüm bu engelleri aşarak, vatanını ve milleti için dün olduğu gibi bugün ve bundan sonra da demokratik mücadelesini sürdürecektir” dedi. 

 

CHP milletvekili Ömer Fethi Gürer, CHP’nin 95. Kuruluş yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesajında “Başta partimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, partimizin kuruluşundan bu yana emek veren, destek veren herkese minnet ve saygılarımı sunuyorum. Bu vesileyle partimizin 95. Kuruluş yıldönümünü kutluyorum” ifadesini kullandı. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.