Gürer, "Çiftçi, Besici tükeniyor."

SİYASET 10.02.2018 - 07:56, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1857+ kez okundu.
 

Gürer, "Çiftçi, Besici tükeniyor."

    Köyler ve kasabalardan sonra tarımla geçinen ilçeler de boşalıyor.   CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, tarımla geçinen bölgelerde göçlerin giderek arttığını belirterek, köy ve kasabaların ardından Anadolu’nun tarım ve hayvancılıkla uğraşan ilçelerinin de göç vermeye başladığını söyledi.   ÇİFTÇİLER YAPTIKLARI İŞİN KARŞILIĞINI ALAMIYOR   CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis Genel Kurulu’nda söz alarak, tarım ve hayvancılık sektöründe yaşanan sorunlara dikkat çekti. AKP hükümetleri döneminde tarım ve hayvancılıkla uğraşan kesimlerin büyük mağduriyet yaşadığını anlatan Ömer Fethi Gürer, “Her geçen gün sorunlar katlanıyor. Çiftçiler, besiciler yaptıkları işin karşılığını alamıyor. Üretici ürününü değerinde satamıyor” dedi.    HERŞEYE ZAM   Çiftçinin üretim maliyetlerine sürekli zam geldiğini ifade eden CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “ilaç, gübre, tohum, yem, mazot neredeyse her gün zamlanırken, ürün değeri yerinde sayıyor. Tarlada marul, lahana, kavun, domates dahi toplanmadan kalıyor. Patatesler depoda çürüyor, narenciye dalda çürüyor” diye konuştu. Tarımla geçinen bölgelerde göçler giderek arttığına vurgu yapan Ömer Fethi Gürer, şunları söyledi: “Bu göçler o hâle geldi ki köylerde ve kasabalardaki göçlerden sonra Anadolu'nun tarım ve hayvancılıkla uğraşan ilçelerinde dahi göçler var. Niğde'nin Altunhisar ilçesinde 2010 yılında 14.769 olan nüfus, son sayımda 12.906'ya düşmüş. Tarım ve hayvancılıkla geçinenlere gerekli destekler ulaşmıyor. Üreticisi, çiftçisi, besicisi destek görmez ise, yapılan yanlışlar düzeltilmez ise Türkiye’de tarım ve hayvancılık biter ve göçlerin önü alınamaz…”dedi.    https://www.youtube.com/watch?v=tjBj5rm0odw  

 

 

Köyler ve kasabalardan sonra tarımla geçinen ilçeler de boşalıyor.

 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, tarımla geçinen bölgelerde göçlerin giderek arttığını belirterek, köy ve kasabaların ardından Anadolu’nun tarım ve hayvancılıkla uğraşan ilçelerinin de göç vermeye başladığını söyledi.

 

ÇİFTÇİLER YAPTIKLARI İŞİN KARŞILIĞINI ALAMIYOR

 

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis Genel Kurulu’nda söz alarak, tarım ve hayvancılık sektöründe yaşanan sorunlara dikkat çekti. AKP hükümetleri döneminde tarım ve hayvancılıkla uğraşan kesimlerin büyük mağduriyet yaşadığını anlatan Ömer Fethi Gürer, “Her geçen gün sorunlar katlanıyor. Çiftçiler, besiciler yaptıkları işin karşılığını alamıyor. Üretici ürününü değerinde satamıyor” dedi. 

 

HERŞEYE ZAM

 

Çiftçinin üretim maliyetlerine sürekli zam geldiğini ifade eden CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “ilaç, gübre, tohum, yem, mazot neredeyse her gün zamlanırken, ürün değeri yerinde sayıyor. Tarlada marul, lahana, kavun, domates dahi toplanmadan kalıyor. Patatesler depoda çürüyor, narenciye dalda çürüyor” diye konuştu.

Tarımla geçinen bölgelerde göçler giderek arttığına vurgu yapan Ömer Fethi Gürer, şunları söyledi: “Bu göçler o hâle geldi ki köylerde ve kasabalardaki göçlerden sonra Anadolu'nun tarım ve hayvancılıkla uğraşan ilçelerinde dahi göçler var. Niğde'nin Altunhisar ilçesinde 2010 yılında 14.769 olan nüfus, son sayımda 12.906'ya düşmüş. Tarım ve hayvancılıkla geçinenlere gerekli destekler ulaşmıyor. Üreticisi, çiftçisi, besicisi destek görmez ise, yapılan yanlışlar düzeltilmez ise Türkiye’de tarım ve hayvancılık biter ve göçlerin önü alınamaz…”dedi. 

 

https://www.youtube.com/watch?v=tjBj5rm0odw

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.