Gürer’den engelliler için‘beslenme ücreti’ talebi

SİYASET 20.07.2018 - 09:43, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2231+ kez okundu.
 

Gürer’den engelliler için‘beslenme ücreti’ talebi

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, özel olarak beslenmek zorunda olan engelli vatandaşların aylıklarına, beslenme tutarının karşılanması için asgari ücretin 3’te 1’i oranında ilave ücret ödenmesi konusunda Kanun Teklifi verdi.    Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Başkanlığına sunduğu Kanun Teklifinde engellilere ödenen ücretin, engelli vatandaşların tüm ihtiyaçlarını karşılaşacak düzeyde olmadığına dikkat çekti. Gürer, engellilerin eğitim ve diğer sağlık giderlerinin, engelliler için ödenen aylıktan karşılamanın mümkün olmadığını vurguladı.    Özel olarak beslenmek zorunda olan engellilerin sağlıklı ve düzenli beslenmesinin onlara karşı bir sosyal devlet sorumluluğu olduğuna işaret eden Gürer,  Bu nedenle ilgili Kanun maddesine eklenen fıkrayla, engelli vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştırmak adına bir düzenleme için adım atılmış olacaktır” ifadelerini kullandı.    CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer,  2022 sayılı 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun'da değişiklik yapılmasına dair ilgili kanunun ikinci maddesinin, "İlgili mevzuatı çerçevesinde alınacak sağlık kurulu raporu ile engelli olduklarını ve kendilerine özel beslenme programı uygulanması gerektiğini kanıtlayan engelli Türk vatandaşlarının asgari ücretin aylık net tutarının 1/3'ünü geçmeyecek tutardaki beslenme ihtiyaçları Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığının bütçesine koyulacak ödenekten karşılanır. “şeklinde düzenlenmesini teklif etti.     

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, özel olarak beslenmek zorunda olan engelli vatandaşların aylıklarına, beslenme tutarının karşılanması için asgari ücretin 3’te 1’i oranında ilave ücret ödenmesi konusunda Kanun Teklifi verdi. 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Başkanlığına sunduğu Kanun Teklifinde engellilere ödenen ücretin, engelli vatandaşların tüm ihtiyaçlarını karşılaşacak düzeyde olmadığına dikkat çekti. Gürer, engellilerin eğitim ve diğer sağlık giderlerinin, engelliler için ödenen aylıktan karşılamanın mümkün olmadığını vurguladı. 

 

Özel olarak beslenmek zorunda olan engellilerin sağlıklı ve düzenli beslenmesinin onlara karşı bir sosyal devlet sorumluluğu olduğuna işaret eden Gürer,  Bu nedenle ilgili Kanun maddesine eklenen fıkrayla, engelli vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştırmak adına bir düzenleme için adım atılmış olacaktır” ifadelerini kullandı. 

 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer,  2022 sayılı 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun'da değişiklik yapılmasına dair ilgili kanunun ikinci maddesinin, "İlgili mevzuatı çerçevesinde alınacak sağlık kurulu raporu ile engelli olduklarını ve kendilerine özel beslenme programı uygulanması gerektiğini kanıtlayan engelli Türk vatandaşlarının asgari ücretin aylık net tutarının 1/3'ünü geçmeyecek tutardaki beslenme ihtiyaçları Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığının bütçesine koyulacak ödenekten karşılanır. “şeklinde düzenlenmesini teklif etti. 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.