Gürer’den Muhtarlar Derneği’ni ziyaret

SİYASET 12.08.2017 - 08:57, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2241+ kez okundu.
 

Gürer’den Muhtarlar Derneği’ni ziyaret

  GÜRER  “AKP HÜKÜMETLERİNDE MUHTARLARIN HAKLARI KISITLANMIŞTIR” CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, Muhtarlar Derneği Niğde Şubesi’ni ziyaret etti. Dernek Başkanı Bahtiyar Yamaner ve mahalle muhtarlarıyla bir araya gelen CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 16 Nisan Referandumundan önce muhtarlara kısmı iyileştirme yapılsa da yapısal sorunların devam ettiğini vurguladı. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, demokrasinin en önemli işlevini yerine getiren muhtarların sorunlarının çözülmesi gerektiğini söyledi. CHP Merkez İlçe Başkanı Kamil Davarcı ile Dernek Merkezinde muhtarlarla buluşan Ömer Fethi Gürer 15 yıllık AKP Hükümetleri dönemlerinde muhtarların hakları kısıtlanmış, muhtarlar özellikle köylerde seçimlerde baskı altında tutulmuştur. ”dedi. Gürer-“Muhtarların yardımcı personel, elektrik, su, ulaşım gibi ihtiyaçlarını kendilerinin karşılanmadığını dikkat çeken Ömer Fethi Gürer,  bazı CHP’Lİ belediyelerin bu bağlamda muhtarlara örnek destekler sağladığını ifade etti. 15 yıllık AKP hükümetleri döneminde muhtarların pek çok hakkının kısıtlandığını hatırlattı. Muhtarlar için çok şey yapılıyormuş gibi gösterildiğini ancak nüfus kâğıdı ve ilmühaber örneği verme gibi uygulamalarda AKP döneminde değişime gidildiğini vurguladı. Ömer Fethi Gürer, “Bizler muhtarların önemine inanıyoruz. Demokrasinin en önemli işlevlerini yerine getiren halkın oyuyla seçilen muhtarlarımızın gerek bina, gerek hizmet şartlarını iyileştirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Muhtarların her alanda desteklenmesi şart. Çünkü muhtarlar o yörenin sesi. Hizmetler muhtarlar aracılığıyla o yörede sorunlar biliniyor. O nedenle muhtarların desteklenmesi kurumsal güçlendirilmesi gerekiyor. Muhtarlık sonrası silah ruhsat harçlarını dahi kendileri ödüyor, Köyden merkeze yol parasını cebinden karşılıyor kısmen iyileşen gelirleri muhtarlık giderlerine veriliyor. CHP olarak mücadelemiz ile kısmen özlük haklarınız iyileştirilse de daha iyi hizmet için hükümetin muhtarlara yapması gerekenler var. Mecliste bunları dile getirdim getirmeye devam edeceğim “dedi.   Muhtarlar Derneği Niğde Şubesi Başkanı Bahtiyar Yamaner ise CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in ziyaretinden memnuniyet duyduklarını belirtti. Yamaner, muhtarlar olarak Niğde için yapılacak her türlü çalışmanın içinde yer almaya devam edeceklerini ifade etti. Bizler bir siyasi kurum değil halkına hizmet için göreve gelenleriz. Bölgemize mahallemize köyümüze hizmet gelmesi ve halka hizmet için çalışıyoruz. Muhtarlara sağlanan destek özünde o köye mahalleye sağlanan destekti” dedi.    

 

GÜRER  “AKP HÜKÜMETLERİNDE MUHTARLARIN HAKLARI KISITLANMIŞTIR”

CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, Muhtarlar Derneği Niğde Şubesi’ni ziyaret etti. Dernek Başkanı Bahtiyar Yamaner ve mahalle muhtarlarıyla bir araya gelen CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 16 Nisan Referandumundan önce muhtarlara kısmı iyileştirme yapılsa da yapısal sorunların devam ettiğini vurguladı. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, demokrasinin en önemli işlevini yerine getiren muhtarların sorunlarının çözülmesi gerektiğini söyledi.

CHP Merkez İlçe Başkanı Kamil Davarcı ile Dernek Merkezinde muhtarlarla buluşan Ömer Fethi Gürer 15 yıllık AKP Hükümetleri dönemlerinde muhtarların hakları kısıtlanmış, muhtarlar özellikle köylerde seçimlerde baskı altında tutulmuştur. ”dedi.

Gürer-“Muhtarların yardımcı personel, elektrik, su, ulaşım gibi ihtiyaçlarını kendilerinin karşılanmadığını dikkat çeken Ömer Fethi Gürer,  bazı CHP’Lİ belediyelerin bu bağlamda muhtarlara örnek destekler sağladığını ifade etti. 15 yıllık AKP hükümetleri döneminde muhtarların pek çok hakkının kısıtlandığını hatırlattı. Muhtarlar için çok şey yapılıyormuş gibi gösterildiğini ancak nüfus kâğıdı ve ilmühaber örneği verme gibi uygulamalarda AKP döneminde değişime gidildiğini vurguladı. Ömer Fethi Gürer, “Bizler muhtarların önemine inanıyoruz. Demokrasinin en önemli işlevlerini yerine getiren halkın oyuyla seçilen muhtarlarımızın gerek bina, gerek hizmet şartlarını iyileştirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Muhtarların her alanda desteklenmesi şart. Çünkü muhtarlar o yörenin sesi. Hizmetler muhtarlar aracılığıyla o yörede sorunlar biliniyor. O nedenle muhtarların desteklenmesi kurumsal güçlendirilmesi gerekiyor. Muhtarlık sonrası silah ruhsat harçlarını dahi kendileri ödüyor, Köyden merkeze yol parasını cebinden karşılıyor kısmen iyileşen gelirleri muhtarlık giderlerine veriliyor. CHP olarak mücadelemiz ile kısmen özlük haklarınız iyileştirilse de daha iyi hizmet için hükümetin muhtarlara yapması gerekenler var. Mecliste bunları dile getirdim getirmeye devam edeceğim “dedi.  

Muhtarlar Derneği Niğde Şubesi Başkanı Bahtiyar Yamaner ise CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in ziyaretinden memnuniyet duyduklarını belirtti. Yamaner, muhtarlar olarak Niğde için yapılacak her türlü çalışmanın içinde yer almaya devam edeceklerini ifade etti. Bizler bir siyasi kurum değil halkına hizmet için göreve gelenleriz. Bölgemize mahallemize köyümüze hizmet gelmesi ve halka hizmet için çalışıyoruz. Muhtarlara sağlanan destek özünde o köye mahalleye sağlanan destekti” dedi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.